SIF Members: TIME SPACE

De vier ondernemers Slava, Masha, Kamilla en Maria zijn alle vier student in Utrecht geweest en misten in die tijd een goede plek om te studeren.

Esmé van Dijk
Team Utrecht
Team Social Impact Factory - Esmé van Dijk

Time space?

De vier ondernemers Slava, Masha, Kamilla en Maria zijn alle vier student in Utrecht geweest en misten in die tijd een goede plek om te studeren. Nadat ze hun studie in Nederland hadden afgerond, ontstond bij hen al snel het idee om met Time Space te beginnen. Time Space biedt studenten de perfecte studieplek met privé ruimtes, sociale activiteiten en gratis koffie.

In Utrecht heb je als student eigenlijk maar twee opties als het gaat om studeren. Je kunt thuisblijven, of je gaat naar de bieb. Thuis word je echter vaak door van alles afgeleid en de bieb is snel vol tijdens drukke tentamenperiode en daar moet je altijd heel stil blijven. 

“ TIME SPACE ENCOURAGES STUDENTS TO LOOK BEYOND THEIR OWN CULTURE AND THEIR OWN ‘STUDY BUBBLE’ AND MEET OTHERS TO LEARN AND CONNECT WITH.”

Time Space


Naast de praktische reden dat er weinig goede studieplekken zijn in Utrecht is het sociale aspect van Time Space ook erg belangrijk. Want juist tijdens je studietijd is het belangrijk dat je niet enkel kennis uit de boeken opdoet, maar dat je ook leert van elkaar. Time Space brengt mensen bij elkaar en zorgt dat er genoeg momenten zijn om elkaar te kunnen ontmoeten. 

Met een uitgewerkt ondernemersplan zijn de vier ondernemers op Ronald van den Hoff  afgestapt, en die ontmoeting resulteerde in een samenwerking.  met de eigenaar van Seats2meet en de Serendipity machine. Hiermee is het mogelijk om online via de Serendipity machine studenten met elkaar te verbinden op basis van hun kennis. Zo stimuleert Time Space studenten om elkaar zowel online als offline op te zoeken en samen te leren.

Op welke wijze dragen jullie iets bij aan een betere wereld?

Het onderwijssysteem in Nederland is redelijk individualistisch. Dit vinden de Time Space bedenkers hartstikke zonde, want juist wanneer je studenten met elkaar in contact brengt kunnen er hele mooie verbindingen ontstaan. Het netwerk dat je tijdens je studie opbouwt kan van significante waarde zijn later in je leven.

In de toekomst is Time Space van plan om studenten te koppelen aan sociaal ondernemers. Zo willen ze studenten mee laten werken aan projecten die van toegevoegde waarde zijn voor de samenleving. Dit zullen geen stages zijn maar echte projecten waarmee impact gerealiseerd wordt. Time Space vindt het zonde wanneer er veel tijd en energie gestoken wordt in projecten die uiteindelijk nooit tot realisatie komen.

Kom je ook eens langs bij Time Space?

Social Impact Factory Utrecht deelt hun locatie uit overvloed (als er beschikbaarheid is) op de tijden dat het rustig is in het gebouw. Let wel goed op de openingstijden, want overdag is de Social Impact Factory een locatie waar sociaal ondernemers komen om te werken, vergaderen en ontmoeten.

Ben je student en op zoek naar een inspirerende locatie om te werken? Hieronder vind je praktische informatie achter Time Space. 

Locatie: Vredenburgplein 40 Utrecht- vanaf de eerste verdieping. 
Openingstijden: Zaterdag en zondag 9:00 – 22:00. Maandag tot vrijdag van 16:00 – 22:00 
Gratis koffie, thee, chocomelk en koekjes! En een laag uurtarief.

Like de social media kanalen!
Website
Facebook
Instagram

De Social Impact Factory workshop biedt sociaal ondernemers toegang tot kennis, netwerk en kapitaal. In dit kader bedachten wij de serie ‘Inspiratie voor de Tribune.’ Ben je trainer en wil je ook een workshop geven in de Social Impact Factory? Meld je dan aan via info@sifutrecht.nl.

Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory