Op zoek naar de docenten van morgen

Nederland kent een lerarentekort. Daarom trappen de onderwijsvernieuwers van Trainees in onderwijs een wervingscampagne af op zoek naar de docenten van morgen.

Remi Huigen
Auteur

Als lid van de Social Impact Factory zijn wij dagelijks bezig met projecten die ten doel hebben positieve impact te maken. De afgelopen maanden hebben we bij Bureau Box samen met (oud-lid van de Social Impact Factory!) Trainees in onderwijs gewerkt aan een wervingscampagne voor nieuwe docenten in het voortgezet onderwijs. Want: in Nederland kennen we een nijpend lerarentekort, dus daar moet wat aan gebeuren!

De campagne trapt af

In 2020 willen we minimaal 55 nieuwe leraren via het traineeship voor de klas hebben staan. Daarom voeren we campagne op social media en trekken onze trainee-ambassadeurs de komende maanden het land in om hun inspirerende verhalen over docentschap te vertellen.

Maak kennis met de trainees van Trainees in onderwijs

Help je een handje mee?

Dat kan door bijvoorbeeld dit blog te delen met iemand die wellicht geĆÆnteresseerd is in het traineeship. Of door een van onze berichten op social media te delen. Maar jij kunt natuurlijk ook zelf een toffe post schrijven met een link naar ons campagneplatform.

Vandaag lanceert onze wervingscampagne šŸš€ We zijn op zoek naar minimaal 55 #onderwijsvernieuwers die vanaf 2020 voor de…

Posted by Trainees in onderwijs on Sunday, November 17, 2019

Of word jij zelf een trainee in onderwijs?

Is het traineeship of werken in het onderwijs iets voor jou? Aanmelden kan tot 3 februari 2020 op onze website.

Ook voor meer informatie over de aanmeldingseisen, selectie- en matchingsprocedure van het traineeship kun je terecht op de website.

Over Trainees in onderwijs

Stichting Trainees in onderwijs maakt zich hard om de aantrekkingskracht van het docentschap te vergroten voor jonge academici. Daarom zoeken zij jaarlijks kandidaten voor een tweejarig opleidingsprogramma tot eerstegraads docent in het voortgezet onderwijs. Trainee-docenten staan vanaf dag Ć©Ć©n betaald voor de klas in het voortgezet onderwijs en houden zich naast lesgeven bezig met onderwijsvernieuwing binnen en buiten hun school.

Jongerenprogramma's The Next Generation programma
Wij zijn op zoek naar

De volgende generatie impactmakers