Duurzame week

Programma online festival Duurzame Week 2020 bekend!

Headliners Duurzame week: Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken. De thema's Consumptie, Omgeving, Reizen, Voeding en Wonen staan centraal.

Marije Hoogendoorn
Auteur
Duurzame week

Met o.a. Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken

Het programma van het Online Festival Duurzame Week 2020 is bekend. Tijdens het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland, van 20 t/m 28 juni, kun je als consument of duurzaamheids-professional meedoen aan gratis workshops, lezingen en deelsessies. De headliners van dit jaar zijn Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken. De thema’s Consumptie, Omgeving, Reizen, Voeding en Wonen staan centraal. Waar jij ook begint of verder wilt gaan met je leven vrolijk verduurzamen, er is voor ieder wat wils!

Highlights uit het online festival Duurzame Week

Zo vertelt Floortje Dessing tijdens het online festival Duurzame Week hoe je dit jaar de ideale vakantie in eigen land kunt vieren, neemt Dennis Storm je mee in het hoe en waarom van minimalisme en helpt Teun van de Keuken je de beste keuzes te maken in de supermarkt. In een workshop Guerrilla Gardening leer je hoe je je wijk in bloei zet. Nog dichterbij huis beginnen? Leer hoe je je huis verduurzaamt of je kledingkast onder handen neemt met de Marie Kondo methode. Je kunt ook inzicht krijgen in de ware kosten van jouw consumptiegedrag of hoe we veerkrachtige toekomstbestendige voedselsystemen creëren. En is er sprake van een generatiekloof op het gebied van duurzaamheid? Dit en meer ontdek je in het programma van de Duurzame Week, dat nu online staat.

Online festivalervaring

Deze 5e editie van de Duurzame Week vindt dit jaar online plaats, via de website van de Duurzame Week.

Directeur Margit Végh: 

“Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen íets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact. Juist nu is het van belang om een positieve draai te geven aan de wereld die op zijn kop staat. Daarom was het voor ons geen discussie of we Duurzame Week 2020 wel of niet door wilden laten gaan. We hebben met man en macht gewerkt aan een alternatief concept. Ik ben ontzettend trots op het programma waar bezoekers dit jaar aan deel kunnen nemen. Een online festival blijkt de beste vorm om dit jaar onze missie, Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen, te vervullen.”

Naast online workshops en lezingen is er een heel online festivalterrein ingericht. Dus heb je tijd over voor- of na je workshop? Maak een rondje over ons digitale festivalterrein. Je kunt aanschuiven bij de online bar, een kijkje nemen bij de marktkraampjes of naar een optreden gaan in een van onze digitale performance tenten. Green Up Your Life!

Over de Duurzame Week

De Duurzame Week is hét duurzaamheidsfestival van Nederland. Van 20 t/m 28 juni 2020 vindt de vijfde editie van dit evenement plaats. Tijdens deze week leer jij, als consument of professional, wat je kan doen om bij te dragen aan een groenere wereld, met talloze evenementen rondom de thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren. Normaal gesproken vind je ons op de Neude en andere locaties in Utrecht, in 2020 kun je ons hele festival online meemaken via onze website. Duurzame Week wil laten zien hoeveel er allemaal gedaan wordt in Utrecht én heel Nederland op het gebied van ecologische duurzaamheid en wat jij daar aan bij kunt dragen.

Green Up Your Life!

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen