Next Level

Selectie Next Level 2019 bekend!

Next Level, het 'access to finance' programma van Social Enterprise NL, gaat in mei weer van start met een groep van acht bijzondere ondernemers. De selectie is bekend!

Esmé van Dijk
Auteur
Next Level

De nieuwe editie van Next Level

Next level is weer van start en de selectie is bekend! Benieuwd naar de ondernemers? Lees dan snel verder. Next Level, het access to finance programma van Social Enterprise NL, gaat in mei weer van start met een groep van acht bijzondere ondernemers! De komende periode gaan zij aan de slag met het aanscherpen van hun investeringspropositie om deze vervolgens te presenteren aan een netwerk van impact investeerders.

Wie doen er mee?

Kinti Coffee  Kinti Coffee koopt koffiebonen rechtstreeks in bij hun koffieboeren en geeft hun bovenop de Faitrade premies, ook een Kinti impactpremie en kwaliteitspremie.

ResiRest  ResiRest brengt reizigers bij hen aan de eettafel die een maaltijd met hen willen delen. Dit brengt naast verdienvermogen ook eigenwaarde, trots en cultuur terug.

Rechtstreex Rechstreex maakt het mogelijk verse, seizoensgebonden boodschappen te doen direct bij makers en boeren uit je eigen regio.

The Dutch Weed Burger The Dutch Weed Burger ontwikkelt plantaardige concepten, zodat vleeseters als veganisten door het leven kunnen.

WOAB Door woningen te verduurzamen vermindert WOAB CO2 uitstoot en dragen zij een steentje bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Discovered Discoverd vergroot de afzetmarkt voor handgemaakte producten van artisans (vakmensen) uit ontwikkelingslanden door een platform aan te bieden waar zij direct in contact worden gebracht met klanten.

Kozie Kozie biedt ouderen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving door multi-sensorische zorgproducten.

PlaytoWork PlaytoWork maakt de verbinding tussen jonge mbo’ers en de arbeidsmarkt op een innovatieve manier met als belofte het potentieel van de mbo’ers te ontsluiten.

Hoe ziet het programma eruit? 

– De challenge sessie

Ondernemers presenteren hun huidige businesscase en investeringspropositie aan een panel van financieel experts/investeerders, strategen en marketing & sales experts. Zij achterhalen de knelpunten van de propositie en komen tot een concreet advies. Vervolgens gaat de ondernemer verder aan de slag om z’n propositie aan te scherpen.

– 1 op 1 coaching     

Iedere ondernemer wordt gekoppeld aan een coach die de ondernemer in 2 a 3 sessies begeleidt om tot een scherpe en kloppende investeringspropositie te komen.

– Financiële deep-dive  

Kloppen de cijfers? Zijn de aannames getoetst? Is de prognose realistisch? Tijdens de financiële deep-dive duiken de ondernemers samen met een expert in de financiële onderbouwing van hun propositie.

– Pitch training & investor dry-run    

Hoe hou je een goede pitch? Tijdens deze training krijgen de ondernemers tips & tricks mee van een pitchexpert. In een oefengesprek met een investeerder krijgen ze vervolgens direct inzicht in hoe een investeerder naar hun propositie kijkt. Wat vindt de investeerder belangrijk? Waar stelt hij verdiepende vragen op? De training en het oefengesprek maken je investor-ready.

– Next Level Pitch Event       

De ondernemers zijn investor-ready! Voor een publiek van informal investors, (impact)foundations en familiefondsen presenteert de ondernemer zijn/haar groeiplannen!

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Steward Redqueen. Steward Redqueen is een gespecialiseerd adviesbureau dat wereldwijd opdrachten uitvoert op het gebied van impact en duurzaamheid.

Aan alle ondernemers: heel veel succes en plezier gewenst!

Meer lezen over Next Level? Bekijk dan hier de brochure.

Social Impact Factory de Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Reserveer vandaag online