Social Sofa

Social Sofa in Utrecht-West

Utrecht-West krijgt over enkele maanden in het park aan de Johan Wagenaarkade een nieuwe kleurrijke mozaïek Social Sofa.

Amber Bleeker
Team Projecten
Social Sofa

Utrecht-West krijgt over enkele maanden in het park aan de Johan Wagenaarkade een Social Sofa. Deze nieuwe bank met een kleurrijk mozaïek is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende groepen in de wijk. Deze bank is bedoeld als ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.

Een initiatief van bewoners van het AZC aan de Joseph Haydnlaan en inwoners van Oog in Al en Kanaleneiland. Dit, in samenwerking met de Gemeente Utrecht, Social Impact Factory, Plan Einstein, Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland, ondersteund door het Initiatievenfonds Utrecht.

Kunstenaars

Kunstenaars hebben naar aanleiding van de Social Sofa een voorstelling gemaakt. In deze voorstelling wordt het verlangen naar een vreedzame en veilige omgeving voor iedereen verbeeld. De werkgroep van de Social Sofa nodigt inwoners van Utrecht-West uit om samen het ontwerp van het mozaïek in kleurrijk materiaal op de bank aan te brengen. Dit werk zal vanaf 25 augustus in Huis van Vrede, Trumanlaan 70-72, door kleine groepjes buurtbewoners en bewoners van het AZC (naar coronavoorschriften) in de loop van enkele weken worden uitgevoerd.

Meedoen aan het inlegwerk van de Social Sofa biedt een goede gelegenheid
om elkaar en de mozaïekkunst te leren kennen. Wie de komende maanden wekelijks een paar uur vrij heeft, is van harte uitgenodigd om mee te doen.

social sofa

Mail je naam en telefoonnummer naar planeinstein@vluchtelingenwerk.nl of bel/whatsapp 06-51055316. Hierna ontvang je een link, waarin je invult wanneer je beschikbaar bent.

Meer informatie:

Plan Einstein
planeinstein@vluchtelingenwerk.nl
06-51055316

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen