TestLab

Utrechters eten insecten!

In het VanSelfie TestLab worden duurzame alternatieven getest voor onze geliefde producten. Zo wordt het testpanel verrast met een schaaltje insecten.

Marije Hoogendoorn
Auteur
TestLab

Met de nieuwe, Europese klimaatwet die reeds is vastgesteld gaat er een hoop veranderen. Met het doel om voor 2030 de uitstoot voor 55 procent terug te laten dringen ten opzichte van 1990, is het noodzakelijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. Het nieuwe jaar is daarom een mooi moment om te beginnen met verduurzamen, ook privé. Vergeet alvast de plastic boterhammen zakjes, wasmiddel, vlees en tandpasta tubes. Deze gaan 2020 niet halen.

Duurzame leefstijl

Overschakelen naar een duurzame leefstijl blijft een hele dikke uitdaging. Gemak dient de mens en we hebben allemaal onze gewoonten en guilty pleasures. Producten die je al jaren gebruikt blijken niet zo goed voor het milieu te zijn. Of je favoriete merk neemt het misschien niet zo nauw met regels voor personeel. Maar wees gerust. Bij een duurzaam vraagstuk zijn er partijen die graag te hulp schieten. VanSelfie wil graag mensen inspireren omtrent duurzame alternatieven.

Test Lab

In het onafhankelijke VanSelfie TestLab worden namelijk duurzame alternatieven getest voor onze o zo geliefde producten. De mensen op straat hebben bijgedragen door in tweetallen plaats te nemen in het Lab. Ze hebben daar zelf en met hun ongezouten mening duurzame
alternatieven mogen testen. Mooie oplossingen voor het wassen van kleding, het verwijderen van make-up en het gebruik van vleesvervangers zijn grondig geanalyseerd door de testpanels. De eerste aflevering richt zich op één oplossing voor onze voeding. In de eerste aflevering is te zien hoe de testpersonen geheel verrast worden met een schaaltje insecten. Een groot gedeelte van de testpersonen trekt de stoute schoenen aan om deze lekkernij te proeven.

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk