Vacature: directeur Social Impact Factory

Wij zijn op zoek naar een nieuwe directeur voor de Social Impact Factory voor 24 uur per week.

Amber Bleeker
Team Projecten

Utrecht – 24 uur per week

Deadline om te reageren: 26 februari

Start functie: zo snel mogelijk

Directeur Social Impact Factory

Social Impact Factory (SIF) is in 2015 opgericht en heeft als missie het sociaal ondernemend vermogen van Nederland te vergroten. De stichting geeft nudges om een carrièrepad in te slaan op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke impact en faciliteert mensen in hun ontwikkeling. Dit door hen te activeren, trainen en te verbinden in een relevant netwerk. Hierbij richt de SIF zich (momenteel) met name op jongeren (o.a. Futureproof in samenwerking met een aantal partners) en nieuwkomers (Plan Einstein).

De SIF is op zoek naar een directeur. Deze rol is de afgelopen jaren veelal op interim basis ingevuld. De komende periode zetten we in op continuïteit, stabiliteit en groei. Hiervoor zoeken we een ondernemende directeur, die zich voor lange termijn aan de SIF wil verbinden. Iemand die sterk is in het onderhouden van relaties met een zeer diverse groep aan stakeholders, zelf een groot en divers netwerk meebrengt en ervaring heeft met het werven van fondsen, subsidies en sponsoring en hier ook een grote liefde voor heeft.

Functieomschrijving & werkzaamheden

Als directeur van de SIF ben je verantwoordelijk voor:

Strategie & planning | De directeur heeft een leidende rol in het bepalen en realiseren van de strategie, de visie en doelstellingen van de SIF en de ontwikkeling van korte- en langetermijnplannen. De strategie wordt afgestemd met het team en met bestuur. Als directeur ben je verantwoordelijk om de strategie te vertalen naar uitvoering.

Dagelijkse operatie | Het kleine (6 medewerkers), zeer toegewijde team van de SIF functioneert heel zelfstandig. Als directeur breng je rust, houd je het totaaloverzicht, coach en ondersteun je waar nodig en ben je eindverantwoordelijk voor alle backoffice activiteiten zoals de zorg voor financiën en een sluitende begroting. Hierbij ben je alert op kansen om de organisatie als geheel verder te professionaliseren.

Relatiemanagement en genereren new business | De strategie van de SIF is gericht op continuïteit en groei. Het onderhouden van het relatienetwerk en zorgdragen voor goede samenwerkingsverbanden met o.a. subsidiegevers, fondsen, sponsoren, (potentiële) partners en de voornaamste leveranciers is een essentieel onderdeel van de functie. Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor de relaties die de SIF heeft met de bestaande projectpartners, bijvoorbeeld in onze kernprogramma’s Futureproof en Plan Einstein. In deze programma’s maak je zelf ook deel uit van het kernteam. Daarnaast hebben we ambities om ons ecosysteem van partners te bestendigen en verder uit te bouwen en daarmee ons maatschappelijk draagvlak verder te vergroten. Als directeur weet je nieuwe kansen te creëren en te benutten en geef je sturing aan het werven van subsidies, fondsen en sponsoren.

Boegbeeld | Je bent het boegbeeld van de organisatie: je doet, waar passend, de woordvoering naar buiten. Deze rol vervul je om de SIF te vertegenwoordigen en om bij te dragen aan het stimuleren  van sociaal ondernemerschap in Nederland.

Rapportage| Je bent eindverantwoordelijk voor projectrapportages en rapportage van de resultaten aan het bestuur van de stichting.

Profiel

Gevraagde ervaring:

 • > 10 jaar werkervaring, idealiter binnen zowel profit- als non-profit organisaties. Minimaal 5 jaar ervaring met leidinggeven aan en coaching van (in potentie) zelfsturende professionals en met operationeel management;
 • Ervaring of in ieder geval affiniteit met sociaal ondernemerschap en innovatie;
 • Ervaring bij een missie-gedreven organisatie met een vergelijkbare omvang;
 • Een relevant netwerk met een zeer diverse groep aan stakeholders;
 • Ruime ervaring met en liefde voor het werven van fondsen, subsidies en sponsoring.

Gevraagde vaardigheden:

 • Dienende leiderschapskwaliteiten: goede luisteraar, in staat om andere mensen beter te maken, verbindend en empathisch;
 • Impact- en resultaatgericht: in staat resultaten te boeken met het team op het gebied van de beoogde groei en ten aanzien van het realiseren van de missie van de SIF;
 • Adviesvaardigheden: in staat mee te denken en mee te werken aan grote opdrachten en indien nodig aanspreekpunt te zijn voor de klant/partner;
 • Inspirerend: dankzij eerdere ervaringen en een vooruitziende blik in staat mensen binnen en buiten de organisatie te enthousiasmeren ;
 • Positief: oplossingsgericht en hoewel realistisch van aard, denkend in kansen voor de stichting en haar medewerkers;
 • In staat om rust en overzicht te creëren en te behouden.

Aanbod

De SIF biedt een kans om in een informele werksfeer in een organisatie met hoogopgeleide professionals een volgende groeifase te bereiken. De functie is voor 24 uur, je werkplek is thuis of in de Social Impact Factory in Utrecht. Wij bieden in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd, maar onze wens is de directeur voor lange termijn aan ons te verbinden. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Proces

Kandidaten wordt verzocht hun cv met een motivatiebrief te sturen aan marlies@socialimpactfactory.com. Je kunt reageren tot en met 26 februari. De procedure bestaat uit gesprekken met het bestuur en het team. De beoogde startdatum is op zo kort mogelijke termijn.

Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk