VACATURE – Marketing & Communicatie

Vacature Marketing & Communicatie professional bij Social Impact Factory. Lees het nieuwsbericht voor meer informatie en solliciteer uiterlijk 8 juni

Carlijn Grinwis
Team Utrecht

Host & Office Manager (24-32 uur, Utrecht) 
Start functie: 1 juli of 1 augustus 2023
Reageren voor: 8 juni 2023

Over Social Impact Factory

Social Impact Factory is een fysieke hotspot voor sociaal ondernemerschap in Utrecht met twee locaties: Vredenburg en Aan de Gracht, en de ambitie om uit te breiden naar Amsterdam. Ondernemers huren hier een werkplek, kantoor en/of een vergaderruimte en er is een divers aanbod aan evenementen met een focus op sociale en duurzame ontwikkelingen. Met een jong team in een dynamische omgeving zorgen wij dat we samenwerkingen stimuleren en verbindingen leggen tussen overheid, bedrijven en burgers om zo de beweging richting een duurzame maatschappij te versnellen. Zie meer informatie op socialimpactfactory.com.

B Corporation

Social Impact Factory is sinds maart 2022 een B Corporation (Bcorp). B Corporations zijn bedrijven die door B Lab zijn geverifieerd om te voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Bij ons staat sociaal ondernemerschap centraal en willen wij laten zien dat maatschappelijke doelstellingen hand in hand gaan met economische doelstellingen, oftewel ‘using business as a force for good’. 

Functieomschrijving en taken

Als Marketing & Communicatie professional van de Social Impact Factory ben je verantwoordelijk voor het verder op de kaart zetten van de Social Impact Factory.  Je ontwikkelt en voert het jaarlijkse marketingplan uit, waarbij je een strategisch raamwerk en een social media kalender opstelt. Je leidt de marketingactiviteiten op social media en vergroot de online zichtbaarheid van SIF.  

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse engagement met de community zowel on- als offline, het bijhouden van de website en het afstemmen van de online content op ontwikkelingen binnen het gebied van sociaal ondernemerschap. Ook maak je de maandelijkse nieuwsbrief met 2000 leden en verzorg je de interne communicatie op beide locaties. Het opbouwen van duurzame relaties met partners zoals het SDG House Netwerk en bijdragen aan het Impact Consult (van Impact030) behoren ook tot je takenpakket.

Profiel

 • Je hebt ten minste drie jaar ervaring op het gebied van marketing en/of communicatie
 • Je hebt uitstekende schrijfvaardigheden en een scherp visueel oog
 • Je bent ijverig, flexibel en in staat om zelfstandig te werken
 • Je bent in staat om meerdere projecten tegelijkertijd aan te pakken, en daarin de juiste prioriteiten aan te brengen 
 • Je vindt het leuk om ons te vertegenwoordigen bij externe netwerkbijeenkomsten

Aanbod

 • Een hoge mate van autonomie en eigenaarschap in jouw rol in combinatie met veel vrijheid voor eigen initiatieven
 • Werken in een bruisende omgeving afwisselend op onze twee locaties in Utrecht en in de toekomst in Amsterdam
 • Samenwerken met de rest van het gezellige team en teamuitjes
 • Borrels en andere activiteiten waarmee jij jouw netwerk in de impact wereld kan vergroten  
 • 24- of 32-urige werkweek op locatie en marktconform salaris
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals reiskostenvergoeding en pensioen opbouw)

Proces

Ben je enthousiast geworden? Heb je het gevoel dat je de juiste persoon bent voor deze vacature? E-mail ons jouw CV en motivatiebrief voor 8 juni 2023 naar carlijn@socialimpactfactory.com, dan nemen wij contact met je op.

Social Impact Factory Utrecht zet zich in om een diverse, gelijke en inclusieve organisatie te zijn. We verwachten dezelfde inzet terug van een nieuwe collega.

Er staan nog meer vacatures online! Voor Locatiemanager (Vredenburg 40) en Host & Office manager (Aan de Gracht).

Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk