Hoeveel impact heeft jouw organisatie op de maatschappij? En hoe kun je door samenwerken nog meer impact creëren in de toekomst? Om samen te bouwen aan die toekomst verbindt de Social Enterprise Day (2 juni 2016, TivoliVredenburg, Utrecht) drie werelden: gevestigde organisaties, overheden en start-ups. Seats2meet.com is netwerkpartner van de Social Enterprise Day 2016 omdat we dit initiatief graag ondersteunen en jou hiervoor uit willen nodigen! Iets voor jou? Schrijf je hier snel in! Wij geloven erin dat we het sociaal ondernemerschap tot het ‘nieuwe normaal’ kunnen verheffen en doen ons best om dit ook uit te dragen. Daarnaast zijn we samen met een aantal sterke partners hard aan het werk om naast de huidige twee Seats2meet locatie in Utrecht ook een special fysieke plek te creëren waar we maximaal aandacht aan dit thema kunnen geven. Wordt vervolgd dus…

Waarom is deze dag voor jou?
Het programma start met inspirerende sprekers: Marcello Palazzi geeft inzicht hoe maatschappelijke doelen én economisch succes samen nagestreefd kunnen worden. Samen met het bedrijf Danone geeft hij inzicht in de daadwerkelijke bijdrage die je als bedrijf kunt leveren. Oprichter van de succesvolle sociale onderneming Peerby en bekende van Seats2meet, Daan Weddepohl, komt op 2 juni ook zijn ervaringen delen. Laat je inspireren door zijn ambitie om een circulaire economie van consumentenproducten neer te zetten. Ook zul je Max Wohlgemuth Kitslaar deze dag gaan zien. In 2015 reed Max op zijn 40 jaar oude Moto Guzzi van Chili naar NY en bracht hij onderweg 37 bedrijven in beeld die werken aan een betere wereld. Hij deed hiervan verslag in dit magazine!

De rest van de middag kun je aan de slag met praktische workshops vol tips en tricks van o.a. Gemeente Utrecht (Social Return) of Kirkman Company. Of laat je inspireren door de vele praktijkverhalen van o.a. Brouwerij de Prael, Buzinezzclub en Van Hulley. Dé social enterprise van dit moment Tony’s Chocolonely verzorgt een eigen programma-onderdeel voor Social Enterprise Day met aansprekende voorbeelden van succesvolle ondernemers.

Wat is een social enterprise?
Social Enterprises zijn organisaties die op ondernemende en innovatieve wijze maatschappelijke vraagstukken in co-creatie oppakken. Ze streven elke dag naar 100% relevantie voor klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en voor aandeelhouders/financiers. Een corporate, stichting, coöperatie en/of start-up kunnen in meer of mindere mate een social enterprise zijn.

De voordelen van het worden van een Social Enterprise

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het volledige programma of schrijf je direct in!

Datum
2 juni 2016

Locatie
TivoliVredenburg
Utrecht