Doe mee aan de SIF Footprint Challenge!

Doe mee aan de SIF Footprint Challenge waar wij je uitdagen om jouw CO2 footprint te verkleinen. Maak kans op toffe prijzen!

Laura van Kouwen
Team SIF
Social Impact Factory Laura van Kouwen Marketing & Communicatie Manager

Beste members,

Als Social Impact Factory zijn we een hotspot voor sociaal ondernemerschap. Om meer met elkaar te verbinden op het thema duurzaamheid nodigen we je uit om mee te doen aan de SIF Footprint Challenge. Een duurzaamheidsprogramma speciaal voor alle members van de Social Impact Factory.

Het programma wordt georganiseerd door The Footprint Challenge. Member Liliana Rengifo van The Carbon Zero Club heeft eerder meegedaan aan de Vrumona Footprint Challenge en was zo enthousiast dat ze de uitdaging nu met alle SIF members wil aangaan. Liliana: “Deze challenge heeft mijn ogen geopend voor de impact van mijn voetafdruk! Op een inspirerende en gezellige manier heb ik samen met mijn klanten van Vrumona mijn CO2-uitstoot drastisch verminderd en ben ik overgestapt op duurzame levensgewoonten. Ik heb de auto laten staan en ben op de fiets naar mijn werk in Bunnik gegaan, en heb zelfs de overstap naar een volledig vegetarisch dieet gemaakt. Deze verrijkende ervaring wil ik graag delen met mijn collega’s van The Carbon Zero Club en elk lid van SIF. We hebben de kracht om met ons eigen gedrag een significante vermindering in CO2-uitstoot te realiseren. Laten we samen deze uitdaging aangaan en een groenere toekomst creëren!”  

Klik hier voor de infosheet.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze 4-weekse challenge ga je kleine duurzame acties doen om je voetafdruk te verkleinen én je handafdruk te vergroten. Je krijgt praktische tips en tricks van de Footprint Coaches en van andere SIF members. We spelen tegen elkaar in teams en maken samen impact voor een duurzame toekomst. Het kost je minimaal 5 – 10 minuten per week om mee te doen en is een leuke manier om andere members te leren kennen! 😁 

Praktische info

  • De kosten zijn €250,- (ex. 21% BTW) per deelnemer.
  • We gaan van start bij 70 deelnemers.
  • Het programma start begin januari, met een gezamenlijk Kick-off Event tijdens de nieuwjaarsborrel en we sluiten de challenge af met een Prijsuitreiking.

Zie bijgaand infosheet voor meer details!

Wil je ontdekken welke duurzame stappen jij nog kunt zetten? En wil je bijdragen aan een duurzamer SIF en andere members nog beter leren kennen? Meld je dan nu aan!

Heb je interesse om mee te doen?

Laat het uiterlijk 30 november weten via dit Google Form: https://forms.gle/UAdt8xBeJSwsxykJ9 

Vragen? info@footprintchallenge.nl

Veelgestelde vragen

Q: Hoeveel uur ben ik in totaal kwijt aan de challenge?
A: Nadat je een account hebt aangemaakt voor de Footprint Tool, doe je de Footprint Scan. In 10 minuten weet je hoe groot jouw voetafdruk is. Op basis van de Footprint Scan maak je jouw Footprint Actieplan. Je kiest minimaal 1 tot maximaal 10 acties die je gedurende 40 dagen doet om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan acties als vaker vegetarisch eten, thuis energie besparen en slimmer van A naar B gaan. Je bepaalt zelf welke acties je wilt doen.

Naast je Footprint Acties dagen we je elke week uit met een Week Challenge. De acties van de Week Challenge dragen bij aan een duurzame levensstijl. Ontdek bijvoorbeeld de impact van wat je eet, hoe je kunt bijdragen aan een circulaire economie, hoe je jouw sociale impact in het dagelijks leven kunt vergroten. Ook hier bepaal je zelf welke acties je gaat doen.

Elke week geef je je voortgang door in de online Footprint Tool en verdien je punten voor jezelf en je team! Dit kost zo’n vijf minuten en je ziet gelijk het effect op je voetafdruk en je plek op het Scorebord.

Tijdens de challenge kun je tips en ervaringen delen met de andere SIF members in de Footprint Community en vragen stellen aan de Footprint Coaches.

Wil je meer verdieping? Duik dan in de Footprint Academy, waar je meer informatie vindt over het thema van de week, en tips & tools waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

Kortom: het kost dus minimaal 5-10 minuten per week om mee te doen. Veel acties vinden plaats in het dagelijks leven, thuis en op werk. Je gaat dingen die je sowieso al deed nu anders doen. Verder is het aan jou hoeveel tijd je erin wilt stoppen.

Q: Waar doe ik de challenges? Online, op locatie of thuis?
A: Beide! We gebruiken onze online Footprint Tool (web & app), met een speciale omgeving voor SIF. Hier vind je de acties, houdt je je voortgang bij etc. De acties zelf doe je zowel thuis als op werk.

Q: Waarom zou ik meedoen aan de Footprint Challenge?
A: Leef je al heel duurzaam? Of juist helemaal niet? Deze challenge is voor iedereen! Iedereen kan van elkaar leren en elkaar inspireren. Tijdens de challenge ontdek je hoe duurzaam je al leeft en wat je nog meer kunt doen. Door mee te doen aan de challenge, draag je bij aan een duurzame toekomst voor jezelf en toekomstige generaties, een gezonder en gelukkiger leven en het is ook nog eens voordelig voor je portemonnee. En tot slot, je leert andere SIF members nog beter én op een andere manier kennen.

Word member van de Social Impact Factory