NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2021

Je leest hier de nieuwsbrief van november. Wil je deze in je mail ontvangen? Meld je aan via de homepage op de website.

Locatiemanager
Auteur

De bladeren vallen van de bomen, de klok is weer een uur terug en de dagen worden korter. We zitten volop in de herfst. Maar in winterslaap gaan we bij de Social Impact Factory zeker niet. Er gebeurt van alles in en om de factory.. 

In deze nieuwsbrief brengen wij de dan ook weer graag op de hoogte van nieuws, actualiteiten, tips, events, factory news en doen we een aantal oproepen.

Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwbrief? Laat het ons weten.

Veel leesplezier! 

ACTUEEL

NIEUWE COLLEGA

Graag stellen we onze nieuwe collega Rafaëla Pelleboer aan je voor. Rafaëla is deze week gestart en zal per januari 2022 officieel van Marije het stokje overnemen. Bij de Social Impact Factory zal zij de rol van Locatiemanager gaan vervullen en de marketing en communicatie op zich nemen.

Wil je kennismaken met Rafaëla? Dat kan door een mailtje te sturen naar rafaela@socialimpactfactory.com en natuurlijk door langs te komen bij de Social Impact Factory! 

Welcome to the team Rafaëla!

SOCIAL ENTERPRISE DAY
Op 18 november is het thema: “Een toekomst die werkt, voor iedereen”. Voor het tweede deel van het ochtendprogramma hebben wij een prachtig panel samengesteld: Robert Makkink van UnileverZinzi Stasse van New Wave CollectiveLinda Vermaat van Innofest en Niels Bosma van Universiteit Utrecht.

We gaan met hen in gesprek over onder andere de impact van de pandemie op de arbeidsmarkt // Hoe we ervoor gaan zorgen dat we met elkaar een toekomstbestendige banenmarkt creëren, waarin iedereen gelijke kansen heeft? // Welke systeem veranderingen moeten we doorvoeren in de infrastructuur van onze economie?

Ben je benieuwd naar de workshops in het middagprogramma? Bekijk het programma op de website

Tickets koop je hier!

BUURMAN CROWDFUNDING
Buurman Utrecht is een circulaire bouwmarkt en werkplaats op het Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier. Hier krijgen gebruikte bouwmaterialen een tweede leven en kunnen mensen leren over houtbewerking. Vanwege de vele interesse in dit concept groeit Buurman inmiddels uit zijn voegen. Daarom gaat Buurman verhuizen binnen het Hof van Cartesius naar een grotere loods met meer ruimte voor circulair maken en denken.

Om dit te bekostigen is er een crowdfunding campagne gestart met super leuke beloningen voor de deelnemers. Meer informatie en deelname vind je via de deze link

TIP!

READY TO TELL YOUR STORY BUT YOU DON’T KNOW HOW?
De Circular Stories Shoot Days komen er weer aan op 25 november en 16 december; in een sprint van 5 dagen stoom Circular Stories je klaar om jouw business verhaal nu écht scherp en helder gepositioneerd op film te krijgen.

Binnen 1 maand ben jij online vindbaar met jouw eigen Video Brand Story TM! Klaar om te delen met de wereld en eindelijk jouw klanten, partners of investeerders aan te trekken om je business te laten groeien.

Wil je meer weten over de Video Brand Stories of je direct hiervoor aanmelden? Check hier de website

Geef bij je aanmelding aan dat je via de Social Impact Factory komt en krijg 10% korting op het hele Video Brand Story pakket!

NU OOK BOEKEN EN BROEKEN RUILEN!
Onlangs nodigde Holy Swap! je uit om mee te doen aan het swap experiment. De eerste stap richting de ‘Swap-Walhalla’ die ze voor ogen hebben: een circulaire ruil app voor gebruikte spullen. 

Er wordt al kleding geswapt, met het zou geen ‘Holy Swap! Experiment’ zijn als ze geen verrassende dingen zouden proberen. vanaf NU swap je ook een boek voor een boek, of je boek voor een broek!

Meedoen? Meld je hier via de website aan. Zo stil je de honger naar iets nieuws. Maar dan zonder je portemonnee en het milieu onnodig te belasten. 

SOCIAAL ONDERNEMER IN UTRECHT, DOE JE MEE? 

Het is bijna tijd voor de jaarlijkse editie van The Impact Days. Van 18 t/m 21 november zetten we landelijk sociaal ondernemerschap in de spotlight. Dit wordt gedaan met de Next Level campagne in samenwerking met tientallen ondernemers. 

Doe jij mee als ondernemer?

Maak jezelf zichtbaar in onze online stad. In deze stad verzamelen we al het sociaal ondernemende aanbod uit Utrecht. Organiseer daarnaast een actie, event of open huis om jouw impactvolle producten extra onder de aandacht te zetten. Meld je hier aan.

FACTORY NEWS

“LETS MAKE THE WORLD LESS SHITTY”
Sinds 1 september zijn wij een nieuwe samenwerking gestart en wordt ons pand nu sociaal schoongemaakt door Nelis met duurzame schoonmaakproducten van Greenspeed International. Met de “Poetskoets” zorgt Fatiha ervoor dat ons pand er elke dag weer spik en span bij staat.

Op onze toiletten maak je gebruik van 100% boomvriendelijk en duurzaam toiletpapier van The Good Roll. Naast het gebruik van verantwoorde materialen investeert The Good Roll 50% van de winst aan de bouw van toiletten in Ghana. En wist je dat er zelfs wc-rollen met een SDG wikkel bestaan? Komt het zien bij ons in de Factory. 

EERSTE EDITIE SPIEKEN MAG
Vorige week was de eerste editie van Spieken mag! Een maandelijkse bijeenkomst voor impact makers, door impact makers. Ondernemers komen samen om elkaar te helpen groeien. Omdat je samen verder komt dan alleen!

De initiatiefnemers glunderen nog steeds na, het was een succesvolle eerste editie! De bereidwilligheid om naar elkaar te luisteren, te sparren en elkaar te helpen was groot. Een mooie toevoeging aan het Utrechtse ecosysteem voor impact ondernemers. 

Wil jij bij de tweede editie zijn op 2 december? Meld je aan via deze link

OPROEP!

BANQUETING COLLEGA GEZOCHT
Onze horecapartner De Utrechter is op zoek naar een collega voor de banqueting.

Als banquetingmedewerker ben je goed georganiseerd en zorg je voor een soepel verloop van zakelijke bijeenkomsten bij De Utrechter en de Social Impact Factory. Samenwerken in het pand met regelmatig terugkerende gasten vraagt om een sociale aanpak. Je weet als geen ander wat de gast nodig heeft en kunt inspelen op specifieke wensen. Dagelijks verzorg je het eten en drinken gedurende de dag in samenwerking met je collega’s.

Ken of ben jij iemand waarbij deze rol op het lijf is geschreven? Stuur een mailtje met motivatie en CV naar Bjorn van De Utrechter

VERSCHILMAKERS GEZOCHT
Werk jij bij een Utrechts bedrijf en maak je in je werk het verschil met circulaire oplossingen, producten of processen? Of ken je deze persoon? Laat het ons weten!

Voor de Utrechtse editie van het (online) magazine de Verschilmakers zoeken wij samen met provincie Utrecht de circulaire verschilmakers, probleemoplossers en doeners binnen het Utrechtse bedrijfsleven. De drijvende krachten en aanjagers achter de circulaire oplossingen, producten en processen die het verschil maken en met hun praktische kennis en concrete handvatten ons inspireren en tot verandering aanzetten. Zowel binnen startups en scale ups als binnen het mkb, corporates en zakelijke stichtingen.

Meld de Utrechtse Circulaire Verschilmaker hier aan!

FUTURE CITIZENS

Ben of ken jij een professional of bedrijf uit de IT sector en de sociale en/of juridische sector met een hart voor nieuwkomers in Nederland? Dan is dit interessant voor jou!

Vanuit het Plan Einstein programma zet het projectteam van de Social Impact Factory zijn schouders onder twee Future Citizens theatervoorstellingen, een initiatief van New Dutch Connections.

 De avondvoorstelling is bedoeld als moment van verbinding tussen Nieuwkomers, rolmodellen, coaches en werkgevers binnen het werkveld. Met als voornaamste doel, netwerken uitbouwen en de talenten van Nieuwkomers in de spotlight zetten. De avond van 23 november richt zich op de ICT en 21 december op het sociale en/of juridische domein. Werk jij of ken jij iemand die werkzaam is in één van deze sectoren? Wil je graag verbonden worden met nieuwkomers en hen helpen met hun netwerk te verbreden? Kom dan als bezoeker genieten van deze voorstelling en/of geef je op als coach van een Future Citizen.

SOCIAL ENTERPRISE MONITOR
We zijn benieuwd hoe het met uw sociale onderneming gaat en hoe de onderneming zich ontwikkelt. Daarom nodigen we u uit om mee te doen met het jaarlijkse onderzoek naar de social enterprise sector. Sinds 2014 voert Social Enterprise NL jaarlijks het grootste onderzoek naar de status en ontwikkelingen van sociale ondernemingen in Nederland uit, de Social Enterprise Monitor. Dit jaar wordt dit nationale onderzoek geïntegreerd in de European Social Enterprise Monitor (ESEM).

Dit onderzoek is belangrijk, omdat dit een basis biedt voor beleid vanuit overheden, investeerders en netwerken. Zo kunnen we betere financieringsmogelijkheden, wetgeving en steunmaatregelen ontwikkelen om u als sociaal ondernemer te helpen. Daarom zouden we het enorm op prijs stellen als u de tijd neemt om de vragenlijst van de ESEM in te vullen. Klik hier om te beginnen! 

EVENTS

Benieuwd naar de (online) evenementen die worden georganiseerd?
Bekijk dan het volledige aanbod op de website. 

Je hebt de november editie van de nieuwsbrief uit.

See you soon in the factory!

Marije Hoogendoorn

Social Impact Factory

Voor vragen of contact zijn wij te bereiken op hallo@socialimpactfactory.com. 

Heb jij de online tour door de Social Impact Factory al gezien, geliked en gedeeld?
In een serie van drie filmpjes nemen we je mee door onze vergaderruimteswerkplekken en het restaurant op de begane grond. 

Maak kennis met ons netwerk