Social Impact Factory

Onze missie

De Social Impact Factory

Sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal

Bij Social Impact Factory geloven we in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit noemen we sociaal ondernemerschap. Bij sociaal ondernemerschap gaan maatschappelijke of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten. Zo wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Met ons netwerk zoeken we naar nieuwe oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd, samengevat in de Sustainable Development Goals (SDGs). Samen maken we sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal.

Wat we doen

Ontdek ons netwerk

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. De missie van de Social Impact Factory is het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap en het helpen van innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact.

 

Dit doen we vanuit onze centrale locatie in Utrecht en via projecten door het hele land. We doen dit nooit alleen maar altijd in samenwerking met leden uit ons netwerk of via partners. Want alleen als we samenwerken vinden we duurzame oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. 

Hoe we dat doen

In onze werkwijze staan drie woorden centraal: ACT – PACT – IMPACT, wat staat voor het nemen van actie – van praten naar doen – in samenwerking met verschillende partners om zo het beste resultaat te bereiken. Zo zetten we ideeën in werking en bouwen we mee aan een maatschappij waar sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal is.

Onze focus op de SDGs

Lees meer over de SDGs

De maatschappelijke uitdagingen waar de Social Impact Factory zich voor inzet, zijn onderdeel van de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze 17 doelen omvatten de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en geven richting aan de oplossingen. Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden focust de Social Impact Factory zich voornamelijk op onderstaande SDGs:


01: Geen armoede

08: Waardig werk en economische groei

10: Verminderen van ongelijkheid

12: Verantwoorde consumptie & productie

Werk met ons samen

Wil jij aan de slag met ons programmateam?