Social Impact Factory

Organisatie

Meer over onze missie

Over onze organisatie

Sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal

Bij de Social Impact Factory geloven we in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit noemen we sociaal ondernemerschap. Hierbij gaan maatschappelijke of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten. Er wordt zo aan een duurzame oplossing voor maatschappelijke vraagstukken gewerkt.

Het onstaan

Van idee naar startup

Het idee van de Social Impact Factory is ontstaan tijdens de Social Enterprise Days in 2014. Tijdens deze dagen, waar ondernemers met elkaar in gesprek gingen over innovatieve ondernemende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, werd duidelijk dat er nog veel winst te behalen is uit de samenwerking tussen corporates, (semi)publieke organisaties en sociaal ondernemers.

 

Vanuit deze gedachte is Stichting Social Impact Factory ontstaan. De stichting heeft t/m 2019 landelijk organisaties en overheden geadviseerd over de toepassingen van sociaal ondernemerschap. Deze projecten hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap. Vanaf 2020 focust de stichting zich vooral op langlopende programma’s om impact te maken op de SDG’s.

 

In 2016 is er ook gekozen voor een fysieke locatie voor de Social Impact Factory. Deze locatie, in het centrum van Utrecht, biedt een permanent platform aan betrokken organisaties om hun kennis te delen, samen te werken en te innoveren op het gebied van sociaal ondernemerschap. De Social Impact Factory biedt kennis en een centraal gelegen plek om haar netwerk te ondersteunen en samenwerkingen te versterken. 

Stichting Social Impact Factory

De Social Impact Factory is een stichting zonder winstoogmerk versnelt met (sociale) ondernemingen, bedrijven en publieke organisaties de beweging naar sociaal ondernemerschap. In onze ondernemende programma’s stomen we jongeren klaar tot de volgende generatie sociaal ondernemers en helpen we vluchtelingen én wijkbewoners hun professionele netwerk uit te breiden en ondernemende vaardigheden te leren. Zo lossen we samen maatschappelijke vraagstukken op.

Founding partners – Stichting Social Impact Factory

Social Impact Factory Utrecht

In 2017 is Social Impact Factory Utrecht opgericht. Vanuit deze locatie biedt de Social Impact Factory een centrale locatie voor start-ups, corporates en (semi-) publieke instellingen. Wat hen bindt, is dat zij impact willen maken met hun onderneming.

 

Social Impact Factory Utrecht is ontstaan door een samenwerking tussen onze founding partners. Gezamenlijk hebben zij, in samenwerking met de Gemeente Utrecht, de invulling gegeven aan dé hotspot voor sociaal ondernemerschap in het hart van Nederland.

 

Wist je dat?

Deze founding partners elkaar kennen vanuit het B corp netwerk? Dit is een internationaal netwerk van organisaties (o.a. Danone, Triodos Bank) die samenwerken om sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal te maken.

 

B corp staat voor: Benefit Corporation. Bedrijven die B Corp gecertificeerd zijn, hebben zich aan specifieke regels te houden.  Bij iedere beslissing die zij maken, moeten ze rekening houden met de impact ervan op hun werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu. 

Founding partners – Social Impact Factory Utrecht

Werk met ons samen

Wil jij aan de slag met ons programmateam?