Social Impact Factory

Organisatie

Meer over onze missie

Over onze organisatie

Sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal

Bij de Social Impact Factory geloven we in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit noemen we sociaal ondernemerschap. Hierbij gaan maatschappelijke of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten. Er wordt zo aan een duurzame oplossing voor maatschappelijke vraagstukken gewerkt.

Het onstaan

Van idee naar startup

Het idee van de Social Impact Factory is in 2014 ontstaan tijdens de Social Enterprise Days. Tijdens deze dagen werd duidelijk dat veel bedrijven werken aan oplossingen voor een maatschappelijke vraagstukken, maar dat er nog veel winst te behalen valt uit de samenwerking tussen corporates, (semi)publieke organisaties en sociaal ondernemers.

 

Vanuit deze gedachte is Stichting Social Impact Factory ontstaan. De stichting heeft t/m 2019 landelijk organisaties en overheden geadviseerd over de toepassingen van sociaal ondernemerschap. Deze projecten hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap. Vanaf 2020 focust de stichting zich vooral op langlopende programma’s om impact te maken op de SDG’s.

 

In 2017 is er ook gekozen voor een fysieke locatie voor de Social Impact Factory Utrecht. Deze locatie, in het centrum van Utrecht, biedt ruimte voor organisaties om samen te werken, kennis te delen en te innoveren op het gebied van sociaal ondernemerschap. De Social Impact Factory ondersteunt dit door het faciliteren van de locatie en contacten binnen het netwerk van members en partners. Zo wordt de locatie veelvuldig gebruikt als werkplek voor verschillende maatschappelijk betrokken organisaties, maar ook als vergaderlocatie of evenementenlocatie. 

Stichting Social Impact Factory

De Stichting Social Impact Factory is een stichting zonder winstoogmerk. Samen met (sociale) ondernemingen, bedrijven en publieke organisaties versnelt het de beweging naar sociaal ondernemerschap. In onze ondernemende programma’s stomen we jongeren klaar tot de volgende generatie sociaal ondernemers. Daarnaast helpen we vluchtelingen én wijkbewoners om hun professionele netwerk uit te breiden en ondernemende vaardigheden te leren. Zo lossen we samen maatschappelijke vraagstukken op.

Founding partners – Stichting Social Impact Factory

Social Impact Factory Utrecht

In 2017 is Social Impact Factory Utrecht (SIF Utrecht) opgericht. Vanuit deze locatie biedt de Social Impact Factory een centrale locatie voor start-ups, corporates en (semi-) publieke instellingen. Wat hen bindt, is dat zij impact willen maken met hun onderneming.

 

De Social Impact Factory Utrecht biedt een centrale plek voor werkplekken, of om te vergaderen dichtbij Centraal Station Utrecht. Ook worden er veel evenementen georganiseerd voor inwoners van Utrecht en daarbuiten.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden die onze locatie biedt? Bekijk dan de overige pagina’s op deze website:

De nieuwe hotspot in Utrecht

Founding partners – Social Impact Factory Utrecht

Social Impact Factory Utrecht is ontstaan door een samenwerking tussen onze founding partners. Gezamenlijk hebben zij, in samenwerking met de Gemeente Utrecht, de invulling gegeven aan dé hotspot voor sociaal ondernemerschap in het hart van Nederland.

 

Wist je dat..?

 

Deze founding partners elkaar kennen vanuit het B corp netwerk? Dit is een internationaal netwerk van organisaties (o.a. Danone, Triodos Bank) die samenwerken om sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal te maken.

B corp staat voor: Benefit Corporation. Bedrijven die B Corp gecertificeerd zijn, hebben zich aan specifieke regels te houden.  Bij iedere beslissing die zij maken, moeten ze rekening houden met de impact ervan op hun werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu. Met trots kunnen we zeggen dat de Social Impact Factory Utrecht ook een B Corporation is!

Werk met ons samen

Wil jij aan de slag met ons programmateam?