Jongerenprogramma's
Maak jouw missie

Missie 030

Lees verder

Pak de vrijheid

Werk aan je toekomst en maak het verschil

Missie 030 is jouw kans om aan het werk te gaan en het verschil te maken. Met elkaar iets doen voor een ander en werken en leren in de praktijk. Je eigen stad ontdekken en erachter komen dat je méér kunt. Dit is jouw kans om je te ontwikkelen en aan je toekomst te werken!


Dit programma is onderdeel van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw. Met dit actieprogramma zet ZonMw zich in voor een brede invoering van de maatschappelijke diensttijd in de samenleving. Missie 030 is de Utrechtse naam voor de maatschappelijke diensttijd. Een kans voor jou en andere jongeren in Utrecht om van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Missie 030

Pak de vrijheid

Wil jij alles leren over sociaal ondernemerschap en impact maken binnen een thema dat jij belangrijk vindt? Zoals eenzaamheid, fair fashion, beter klimaat of vluchtelingen? Lees dan gauw verder.

 

Met dit programma ga jij 24 weken lang aan de slag met impact maken. Samen met 2 of 3 andere jongeren vorm je een impactteam, onderneem je je eigen missie én voer je deze samen uit!

 

Je leert alle nodige kennis en skills van professionele trainers, je wordt begeleid door een persoonlijke coach en je ontdekt hoe jij impact kunt maken in je eigen stad. Gaaf hè?

Het programma

Dit ga je doen

De eerste drie weken bestaan uit kennismaking met elkaar en sociaal ondernemen. Vanaf  de vierde week ga je met jouw team op missie; jullie stellen een plan op en voeren deze in 20 weken uit. Welke missie dit is, bepalen jullie helemaal zelf! Bijvoorbeeld het bouwen van een sociale app, een feest voor mensen met een beperking of ontwerp een duurzame Utrechtse trui… Alles kan!

 

Op een vaste dag in de week ben je op een vaste werklocatie in Utrecht. Hier volg je om de week een workshop, krijg je begeleiding van jouw persoonlijke coach en stel je weekdoelen op met jouw team. De andere dag gaat ieder team zelf aan de slag en voer je de weekdoelen uit.

 

Wil je meer doen? Geen probleem! Samen met je coach kijk je naar de mogelijkheden en vorm je je eigen route en leerdoelen. Zo kan je meewerken bij een sociaal ondernemer uit Utrecht of ga je aan de slag als maatje.

Contactgegevens

Meer weten?

Wil je meer weten? Blijf op de hoogte via de website, Instagram en Facebook. Je kunt ook contact opnemen met kwartiermaker Jan van Veelen via: info@missie030.nl en 06-21994826.

Netwerk Social Impact Factory |
Vaste- en flexwerkplekken

Boek jouw werkplek in Utrecht