The Next Generation programma
Voor jonge impactmakers

The Next Generation

Geen saaie, nutteloze kantoorbaan, maar creatief onafhankelijk en flexibel zijn. Veel leren en het liefst ook nog een positieve impact maken. En misschien zelfs een eigen onderneming starten. Met The Next Generation gaan we samen op zoek hoe we jouw kracht en talent kunnen inzetten om de wereld mooier te maken!

Lees verder

Ready for impact?

In The Next Generation ga jij in vier maanden aan de slag om positieve impact te maken met sociaal ondernemerschap!

In oktober starten we met een nieuwe ronde van het programma. Are you ready to make an impact? Lees dan snel verder voor meer informatie, de planning en om je aan te melden!

The Next Generation

Kies jouw eigen impact track

Het programma is opgebouwd uit 3 tracks.

 

In de eerste maand volg je de smartup track, waarin je alles leert over sociaal ondernemen. Je krijgt workshops, kennissessies en we gaan op inspiratietour langs sociale ondernemingen.

 

Daarna kies je voor de impact track van drie maanden die het beste bij jou past. In de meewerktrack matchen we jou aan een sociale onderneming en werk je minimaal 1 dag in de week mee in het bedrijf of aan een specifiek project.

 

In de startup track ontwikkel je je eigen sociale startup en krijg je workshops en coaching om je daarbij te helpen.

 

We sluiten het programma gezamenlijk af tijdeneen feestelijk slotevent met pitches, certificaten en wellicht de link naar jouw vervolgstap!

De voordelen

What’s in it for you.

  • Je leert en ontwikkelt ondernemende skills van onze experts;
  • Je doet kennis op tijdens de workshops van onze experts, zoals waardepropositie & lean canvas, verdienmodellen, bedrijfsvoering, partners & financiering, branding, storytelling;
  • Je wordt geïnspireerd tijdens een tour langs verschillende sociale ondernemingen;
  • Je leert hoe jij op je eigen manier een positieve bijdrage kunt leveren;
  • Je doet ervaring op bij een sociale onderneming óf je zet je eigen startup op;
  • Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling en wordt daarin gecoacht: wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?;
  • Je krijgt na succesvolle afronding van het programma een certificaat als bewijs van je deelname.

Praktische zaken

Alles wat je nog wilt weten.

Kosten

Deelname is gratis! En als je geen studenten OV-chipkaart hebt, dan vergoeden wij jouw reiskosten.

 

Locatie

De workshops in de smartup track en de startup track vinden plaats in de Social Impact Factory: dé hotspot van sociaal ondernemerschap in Utrecht. Kies je ervoor om mee te werken bij een sociaal ondernemer? Dan werk je op de locatie van de sociale onderneming.

 

Tijdsbesteding

Afhankelijk van welke track en welke onderneming je kiest, is de tijdsinvestering tussen de 1 en 3 dagen per week. Zo heb je daarnaast nog ruimte voor een (bij-)baan of studie. Eén ronde duurt in totaal vier maanden, maar als je langer door wilt gaan, mag dat natuurlijk ook! Wil je het programma volgen als stageopdracht of binnen je vrije ruimte? Laat ons dan iets weten, samen zoeken we naar de mogelijkheden.

 

Iets voor jou?

Ben jij tussen de 17-27 jaar en wil jij graag een positieve impact maken, en meer willen leren over (sociaal) ondernemerschap? Dan is dit programma echt iets voor jou!

 

Ben jij jonger of ouder dan de aangegeven leeftijd? Stuur ons dan een mail, samen kijken we naar de mogelijkheden om toch deel te nemen aan het programma.

work- en office spaces

Kom werken vanuit de fabriek