De Fietskoerier

Fietskoerieren is geen rocket science. We fietsen dingen van A naar B en je regelt dit bij ons snel en eenvoudig. Maar achter onze vele fietskilometers zit een gedachte: Wij geloven dat fietsen de stad mooier maakt.

Zo maken wij impact

Wij geloven dat fietsen de stad mooier maakt.

Utrecht, onze stad, is volgens ons op haar mooist als ze schoon en groen is en als haar mensen bewegen, met elkaar in contact staan en oprecht aandacht hebben voor anderen.

 

Met de liefde voor fietsen in ons DNA en de grote afstanden die we elke dag op de fiets afleggen dragen wij dagelijks bij aan een stad in beweging.

 

Door te fietsen dragen we ook bij aan een schone en groene stad, omdat we werken met spierkracht. Niet met accu’s, niet met uitstoot.

 

Wij geloven ook dat we verbinden door te fietsen. Niet alleen door mensen met elkaar in contact te brengen via hun zending. Maar ook omdat we vanaf de fiets gemakkelijk contact maken met de stad en de anderen op de weg. En omdat we ook echt even stilstaan en aandacht voor je hebben, als we bij jou iets komen ophalen of afgeven.

 

In hoe we dit allemaal doen vinden we twee dingen heel belangrijk, namelijk dat we echt doen wat we zeggen en dat we het samen doen.

 

We zijn geen heilige boontjes en fietsen natuurlijk ook weleens achter de feiten aan. Maar als dat gebeurt zetten we heel graag een extra tandje bij.

 

We werken als peloton. We hebben een team van koeriers, planners en mensen op kantoor die elkaar ondersteunen, een duwtje in de rug geven en uit de wind houden als dat nodig is.