CIRCO Inspiratiesessie: Circulaire kansen voor MKB bedrijven in Midden Nederland

Maak in 1,5 uur kennis met de kansen die circulair ondernemen jouw bedrijf biedt en laat je inspireren door de succesverhalen van andere bedrijven!

Industry, Innovation And Infrastructure Responsible Consumption And Production Climate Action

Circulaire kansen klinkt misschien abstract, maar het is eigenlijk eenvoudig. Er liggen economische en ecologische kansen door je als bedrijf te richten op maximaal waardebehoud van producten, onderdelen en/of grondstoffen. Die kansen bestaan in allerlei sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de circulaire spijkerbroeken van MUD Jeans, remanufacturing van motoren door Re-made of het circulair beton van Biobound.

De grondstoffenvoorraad is namelijk niet oneindig en prijzen gaan drastisch omhoog. Een transitie van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie is daarom noodzakelijk en urgent. Wil jij weten hoe jouw bedrijf in deze transitie meekan?

Tijdens een CIRCO Demo word je in anderhalf uur wegwijs gemaakt in de CIRCO-methodiek. Hoe ziet een waardeketen eruit? Waar is sprake van waardeverlies? En waar liggen dus jouw business-kansen? Je krijgt inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerp-strategieën die passen bij die kansen. De sessie is interessant voor iedereen die benieuwd is naar concrete handvatten voor het toepassen van circulaire principes.

Laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere bedrijven! Wil je hiermee aan de slag binnen je bedrijf of ben je zelf ondernemer? En ben je nieuwsgierig naar circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen? Geef je dan snel op voor deze CIRCO inspiratiesessie! 

Onze stad Utrecht heeft ook veel circulaire ondernemers! Benieuwd naar hen? Bekijk hier de Circulaire Impact route.

Get to know our network