Social Impact Factory de Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Over Social Impact Factory

Samen maken wij sociaal ondernemen het nieuwe normaal

Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Vanuit onze locaties in Amsterdam en Utrecht en via projecten door het hele land helpen wij jou bij het aanpakken en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. 


We brengen partijen bij elkaar en helpen nieuwe initiatieven en samenwerkingen tot stand te komen. Onze members vinden op heel uiteenlopende wijze vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ze zetten hun missie voorop, geld verdienen is niet het hoofddoel, maar een middel om te kunnen werken aan de wereld van morgen. We stimuleren samenwerkingen en verbindingen tussen overheid, bedrijven en burgers de beweging richting een duurzame maatschappij te versnellen.


Op onze centraal gelegen locaties bieden we werkplekken, meetingspaces en eventruimtes voor waardevolle ontmoetingen. Met onze projecten, inspiratiesessies en events verbreden we jouw blikveld en zetten je aan tot creatieve verbindingen. In de inrichting en aankleding van ons pand, de samenwerkingen die we aangaan, de evenementen die bij ons georganiseerd worden zie je sociaal ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid terug. 


En weet je dat wij ook B Corp gecertificeerd zijn? De Social Impact Factory maakt daarmee onderdeel uit van een internationaal netwerk van organisaties (o.a. Tony's, Danone, Triodos Bank) die samenwerken om sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal te maken.


Boek een vergaderruimte of werkplek bij ons en maak deel uit van de beweging naar sociaal ondernemerschap.

Missie

Wij geloven in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen, samengevat in de Sustainable Development Goals (de SDG’s). Dit heet sociaal ondernemerschap. Hierbij gaan maatschappelijke en/of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten. Wij geloven dat je daarmee een gezonde voedingsbodem creëert voor creativiteit, innovatie en duurzame resultaten. En een positieve mindset om oplossingen te blijven vinden, vooral wanneer het ingewikkeld is en om doorzettingsvermogen vraagt.

Lees verder

Organisatie

Social Impact Factory heeft een netwerk en ontmoetingsplek gecreëerd voor sociaal ondernemers en iedereen die sociaal ondernemerschap verder wil brengen. Wij zijn begonnen aan Vredenburg 40 in Utrecht en met projecten door heel Nederland. We verbinden mensen en ideeën en brengen dat samen op diverse locaties voor uiteenlopende initiatieven op het gebied van sociaal ondernemerschap. Dit doen we al sinds 2016. Meer weten? Lees alles over onze organisatie.

Lees verder

Team

Ons team bestaat uit echte professionals in hun vakgebied die gedreven om impact te maken. Met hun skills in management, sales, hosten en marketing runt het locatie team onze locaties in Utrecht en Amsterdam. Daarnaast is het projecten team dag in, dag uit bezig om voor Stichting SIF de meest mooie projecten neer te zetten. Samen hebben zij de overtuiging dat de wereld vraagt om nieuwe inzichten en oplossingen en zijn actief aan het werk om dit in de praktijk te brengen. Wil je weten wie er allemaal werken bij Social Impact Factory? Bekijk hier de team pagina.

Bekijk team

Onze partners

Wij werken actief samen met duurzame partners voor onze locaties. Deze partners spelen een belangrijke rol in onze inrichting en faciliteiten. Wat duurzaam kan, doen we ook duurzaam. En we laten het zien, vertellen al hun verhalen, zodat onze locaties bruisen van de duurzame voorbeelden. Wil je ook partner worden van de Social Impact Factory? Kijk dan hiernaast verder, of neem dan contact met ons op.

Bekijk onze partners

Onze members

Geen actief en loyaal netwerk zonder onze members. Ondernemers, professionals en organisaties die op uiteenlopende wijze werken aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Die zich thuis voelen op onze locaties en aansluiten op onze missie. Ieder op zijn/haar manier een voorbeeld van hoe sociaal ondernemerschap kan werken. Wil je ook member worden van de Social Impact Factory? Kijk dan hiernaast verder, of neem dan contact met ons op.

Bekijk onze members

Wil jij met projecten aan de slag?