documentaire

WORDT VERPLAATST (INFORMATIE VOLGT) Documentaire | Petrol Dollars for a Different Engine

Een intiem verhaal over de activistische Eline die zichzelf de taak geeft haar geschonken aandelen zo duurzaam mogelijk te herinvesteren.

Decent Work And Economic Growth Industry, Innovation And Infrastructure Reduced Inequalities Peace, Justice And Strong Institutions
documentaire

Over ‘Petrol Dollars for a Different Engine’

In de documentaire ‘Petrol Dollars for a Different Engine’ wordt de klimaat activistische Eline Hesse 3 jaar lang gevolgd door filmmaker Robin Vogel in haar zoektocht om haar aandelen zo duurzaam mogelijk te herinvesteren. Eline is 18 jaar wanneer ze van haar vader, een gepensioneerde Shell manager, een effectenportefeuille ontvangt van 150.000 euro met onder andere aandelen in Shell en McDonalds. Het koppelen van haar kapitaal aan haar idealen blijkt geen gemakkelijke opgave. Eline is op zoek naar erkenning van haar vader en duikt in de financiële wereld. Is het mogelijk voor Eline om haar idealen en kapitaal te koppelen, en haar vader’s goedkeuring achter zich te laten?

Eline wil investeren in een betere toekomst!

Met de film wil Eline andere millennials inspireren om net als zij ook de verantwoordelijkheid te nemen voor hun keuzes, of dat nou met 50 of 50.000 euro is. “De komende decennia zal er een ‘Great Wealth Transfer’ plaatsvinden, waarin tientallen miljarden euro’s van de babyboom naar de millennial generatie zullen gaan”. Eline hoopt een intergenerationeel gesprek op te starten om een uitweg te vinden hoe we samen verantwoord gaan investeren in een betere toekomst.

Bekijk hier de trailer.

Programma:

  • 18:30 Inloop
  • 19:00 Start
  • 20:00 In gesprek met Eline

Overige informatie:

  • Duur film: 50 minuten
  • Taal: Nederlands
  • Producent en regisseur: Robin Vogel
  • Co-regisseur en initiator: Eline Hesse

De film is financieel mogelijk gemaakt door Cinecrowd en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Social Impact Factory Aan de Gracht Utrecht Werkplekken

Boek jouw werkplek