Utrecht4GlobalGoals – SDG Action Week

Op maandag 25 september, tijdens de landelijke SDG Action Week, organiseren stichting Utrecht4GlobalGoals en de Gemeente Utrecht de 'Act Together Now' bijeenkomst.  

17 SDG

Op maandag 25 september, tijdens de landelijke SDG Action Week, organiseren stichting
Utrecht4GlobalGoals en de Gemeente Utrecht de ‘Act Together Now’ bijeenkomst.  
 
Deze bijeenkomst zal zich richten op de voortgang van de SDG’s (Sustainable Development Goals) in Utrecht. Onlangs heeft de gemeente een “Voluntary Local Review” (VLR) opgesteld; een rapport waarin wordt beschreven hoe Utrecht er op dit moment voor staat ten aanzien van de voortgang op elk van de 17 SDG’s. Tijdens deze bijeenkomst zal burgemeester Sharon Dijksma dit rapport officieel overhandigen aan Sandra Pellegrom, Nationale SDG Coördinator van Nederland.  
 
Ondanks dat we als “Global Goals City” goed scoren op een aantal punten, is het helder dat om de doelen te behalen, we samen moeten versnellen en initiatieven en participatie moeten versterken. De bijeenkomst brengt een diverse groep Utrechters samen: van de burgemeester tot vertegenwoordigers van wijkplatforms, van raadsleden tot maatschappelijke organisaties, van geëngageerde ondernemingen tot betrokken inwoners en initiatiefnemers.  
 
We gaan in gesprek over vragen als: hoe dragen initiatieven in de stad bij aan de SDG’s? Hoe kunnen we succesvolle initiatieven versnellen en/of versterken? Hoe zetten we met elkaar alle energie in de stad om in concrete stappen?  Heb jij ideeën en wil je hierover van gedachten wisselen met een divers netwerk, meld je dan snel hier aan voor deze bijeenkomst.  Het aantal plaatsen is beperkt, dus inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.  
 
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 25 september bij de Social Impact Factory (Vredenburg 40). Inloop is vanaf 19:00, het programma duurt van 19.30 – 21.30 uur en aansluitend is er een borrel.

Deel ook je duurzame acties en maak kans op de SDG Award 2023

Act Together Now is meer dan een slogan, het is de start van onze campagne om zoveel mogelijk van jullie duurzame acties en initiatieven te verzamelen en verspreiden om elkaar te inspireren en motiveren. Alleen samen kunnen we een betere wereld creëren en nu we halverwege de levensduur van de SDG’s zijn, is dit het moment om te laten zien wat een enorme spierkracht we samen hebben.

Deel hoe jouw actie of je organisatie/stichting/bedrijf (of idee) positieve impact heeft gemaakt. De meest inspirerende verhalen en initiatieven krijgen een mooie plek op onze site, nieuwsbrief en socials, en iedere aangemelde actie maakt automatisch kans om dit jaar een SDG Award te winnen tijdens ons hoofdevenement op 26 september in Amsterdam. Deel je actie hier.

Ook worden er tijdens de SDG Action Week events in Social Impact Factory georganiseerd. Houd onze website en socials in de gaten voor updates.

Benieuwd naar de SDG Action Week 2022? Kijk hier.

Get to know our network