Workshop reuse laptop

Workshop – Reuse your laptop

In de week van de Circulaire Economie organiseert Macleasy in samenwerking met de Social Impact Factory de Workshop - Reuse your laptop.

Responsible Consumption And Production
Workshop reuse laptop

De Week van de Circulaire Economie 2020

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. 

Circulaire koplopers organiseren allerlei evenementen om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten voorlopers elkaar. Ook krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Macleasy en de Social Impact Factory werken hier graag aan mee.

Workshop – Reuse your laptop

We schrijven om de 2, 3 of 4 jaar computers af, omdat deze door de benodigde updates en upgrades trager worden. Maar is dat eigenlijk wel nodig? Macleasy heeft een manier gevonden waardoor computers niet meer na 2, 3 of 4 jaar verkocht, vervangen of afgeschreven hoeven te worden en hiermee het milieu extra belasten. Simpelweg door de levensduur te verlengen en het gebruik af te stemmen aan de vraag, behoefte, wens of probleem van de gebruiker. Door levensduur verlenging dragen we met zijn allen bij aan een schoner milieu. We kunnen zelfs extra werkgelegenheid creëren voor mensen met beperkingen en jongvolwassenen met een taalachterstand.

Wil jij leren duurzaam om te gaan met je laptop?

Kom naar de Workshop – Reuse your laptop bij de Social Impact Factory. Leer meer over hoe jij duurzamer met je laptop kan omgaan. We gaan hier verder op in aan de hand van het 7-R computer model (Refuse- reduce- repair- reuse- refurbish – recover – recycle). Dit is een combinatie van het het Triple-R Model en de Ladder van Lansink.

Neem je laptop mee!

Als extra krijgt iedereen een persoonlijk gratis laptop health check, adviesrapport + een Macleasy cadeaubon van €25,-

Tijdstip: 18:00 -19:30 uur
Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40
Kosten: Gratis (schrijf je in en reserveer je plek)

Social Impact Factory Aan de Gracht Utrecht Vergaderen

Direct online reserveren