duurzaamheidsstrategie

Meetup: IKEA’s duurzaamheidsstrategie

Elke eerste dinsdag van de maand organiseren we met een van onze partners de Duurzame Meetup. Deze editie geeft IKEA een kijkje in de keuken.

Industry, Innovation And Infrastructure Responsible Consumption And Production
duurzaamheidsstrategie

People & Planet Positive-strategie

Elke eerste dinsdag van de maand organiseren we met een van onze partners de Duurzame Meetup. Bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen denken samen na over duurzaamheidsoplossingen, waarmee we vandaag al eerste stappen in kunnen nemen. Deze editie geeft IKEA een kijkje in de keuken. Hoe vertaalt de IKEA duurzaamheidsstrategie zich door naar de winkeloperatie en wordt deze concreet op lokaal niveau?

IKEA streeft naar een beter dagelijks leven binnen de grenzen van één planeet

IKEA zet zich in om de eigen manier van werken te transformeren van lineair naar circulair, dit is onderdeel van de IKEA duurzaamheidsstrategie, genaamd People & Planet Positive. Vorig jaar hebben we de IKEA People & Planet Positive-strategie ge-update, met nieuwe ambities voor 2030. Deze strategie heeft drie aandachtsgebieden die besproken zullen worden: Gezond & Duurzaam leven, Circulair & Klimaatpositief ondernemen, Eerlijk & Gelijkwaardig leven mogelijk maken.

Wist je dat ruim driekwart van de Nederlandse consumenten aangeeft dat duurzaamheid van invloed is op de aankoopbeslissing van een product of dienst? IKEA producten en diensten moeten inspelen op deze veranderende behoeften op een manier die betaalbaar, gebruiksvriendelijk en goed is voor mens en milieu. Wat is onze ambitie? Om in 2030 meer dan 1 miljard mensen te inspireren en in staat te stellen een beter dagelijks leven te leiden binnen de grenzen van een planeet!

Locatie

De locatie van de meetup zal bekend worden gemaakt op de kalender van de Social Impact Factory of op de website van Duurzame Week.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen