Foto van Alice van de Refugee Company

Alice & Refugee Company

Alice heeft deelgenomen aan de Meewerk Track en gedurende drie maanden Refugee Company ondersteund.

Andrea Rozemeijer
Team Projecten
Foto van Alice van de Refugee Company

Refugee Company wil de integratie van mensen met een vluchtelingenachtergrond versnellen door te ondersteunen in sociale en economische onafhankelijkheid. Voor deze doelgroep is het vinden van en nieuwe baan niet vanzelfsprekend. Hoe kunnen de krachten en talenten van nieuwkomers beter in beeld worden gebracht bij potentiële werkgevers, waardoor de kans op een baan en betere toekomst wordt vergroot?

Vanuit The Next Generation heeft Alice deelgenomen aan de Meewerk Track. Ze heeft gedurende drie maanden Refugee Company ondersteund. Alice heeft een achtergrond in media en communicatie, en veel interesse in het werken met kwetsbare doelgroepen zoals vluchtelingen. Al snel kwamen ze samen tot de conclusie dat de kracht en talenten van deze mensen op een (offline) cv niet tot hun recht komen.

Alice is aan de slag gegaan deze cv’s te versterken door middel van het maken van persoonlijke video’s. Deelnemers laten op beeld zien wie ze zijn, wat hun achtergrond is en welke talenten ze hebben (bijvoorbeeld kleding maken). Hiermee krijgen toekomstige werkgevers een beter beeld van de deelnemers. Dit vergroot de kans op een nieuwe baan vergroot. Zo zet Alice, samen met Refugee Company, mensen met een vluchtelingenachtergrond in hun kracht, en draagt bij aan een mooie en betere toekomst.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen