De SIF Guide voor Kerstcadeaus

Wij presenteren je de SIF Guide voor Kerstcadeaus (of andere feestdagen als de ontvanger geen Kerstmis viert). In deze guide vind je cadeau-ideeën van onze partners en members die allemaal impact maken op hun eigen manier.

Laura van Kouwen
Team SIF
Social Impact Factory Laura van Kouwen Marketing & Communicatie Manager

De feestdagen staan weer voor de deur! Dit betekent dat velen van jullie binnenkort kerstpakketten of andere geschenken gaan kopen voor jullie collega’s of klanten. Of misschien heb je dit al rond, maar bent nog aan het zoeken voor een cadeau voor familie of vrienden. Weet je niet wat je gaat geven? Wij presenteren je de SIF Guide voor Kerstcadeaus (of andere feestdagen als de ontvanger geen Kerstmis viert). In deze guide vind je cadeau-ideeën van onze partners en members die allemaal impact maken op hun eigen manier. Lees verder en laat je inspireren!

Unwaste

Unwaste ken je waarschijnlijk wel van de handzeep op al onze locaties. Hun zeep van hergebruikte sinaasappelschillen vind je bij elk toilet en keukenblok. Nu klinkt handzeep als cadeau niet heel aantrekkelijk, maar daar heeft Unwaste een leuk alternatief voor gevonden: de ‘Koffiedik All-In-One’ giftset! In deze giftset krijg je drie circulaire verzorgingsproducten: een soap bar van hergebruikte sinaasappelschillen, een scrub bar van hergebruikt koffiedik en een shampoo bar verrijkt met koffie-olie. Koop deze giftset via de ASN Duurzame Cadeaugids en krijg 20% korting met de kortingscode ‘unwaste20’.

Wasted Beers

Bier met impact, dat is waar Wasted Beers voor staat. Hun verrukkelijke biertjes kun je vinden op onze locatie Aan de Gracht in Utrecht, maar jij kunt deze ook cadeau geven aan iemand. De Giftbox van Wasted Beers bevat hun vier iconische biertjes in één box: de White Tiger, India Spelt Ale, Casino Blond en Loafy Double. Het bier van Wasted Beers wordt gemaakt door mensen met een achterstand in de arbeidsmarkt van brood die anders weggegooid zouden worden. De Giftbox kun je kopen via de website van Wasted Beers. Proost!

Ecogiving

Onze partner Ecogiving staan bij Social Impact Factory bekend om de koffiekopjes, theemokken, T-shirts en truien die zij hebben bedrukt met ons logo en de illustraties van Thijmen Geluk. Maar Ecogiving ken jij misschien wel van hun duurzame relatiegeschenken! De feestdagen is dan ook het moment voor Ecogiving om te stralen met hun pakketten voor Kerstmis of andere feestdagen. Zo heeft hun pakket ‘Kerstige Kopjes’ de heerlijke sapjes van Schulp, die toevallig ook partner van ons zijn! De kerstpakketten van Ecogiving zijn te koop via hun website.

Locals Utrecht

Ben je gevestigd in Utrecht en wil je je kerstcadeaus zo lokaal mogelijk houden? Dan raden wij de pakketten van Locals Utrecht aan. Hier vind je meerdere partners van ons terug, zoals De Koekfabriek, Wilderland thee en Roze Bunker. Je kunt bij Locals Utrecht kiezen uit een van hun drie standaard pakketten, maar het is ook mogelijk om je eigen pakket samen te stellen. Via de website van Locals Utrecht kun je een offerte opvragen en de mogelijkheden bespreken.

Give For Good

Wil de ontvanger liever geen fysiek cadeau ontvangen? Dan kan het een mooi geschenk zijn om namens hen een bedrag te doneren aan een goed doel. Onze member Give For Good, een donatieplatform voor goede doelen, heeft een enorme lijst aan non-profit organisaties waar jij een donatie aan kunt geven. Kies een goed doel op hun website en vervolgens het bedrag dat je wilt doneren. Dit kan een eenmalig bedrag zijn of een maandelijkse donatie. Vul als laatste je gegevens in en je bent klaar! Het is ook mogelijk om een giftcard te kopen bij Give For Good. Bij het aanschaffen van de cadeaukaart maak je een bedrag vrij waarbij de ontvanger zelf kan kiezen aan welke organisatie(s) hij/zij wilt doneren. De feestdagen is een mooi moment om hulp te bieden aan mensen of organisaties die het hard nodig hebben. Als dit iets is wat dichtbij het hart ligt van degene aan wie je een cadeau geeft, dan kan doneren via Give For Good een prachtige gift zijn.

Maak kennis met ons netwerk