Nieuwsbrief Maart 2023

Dit is de nieuwsbrief van maart 2023. Vol met actualiteiten, Factory news, Projecten Nieuws, tips en oproepen.

Locatiemanager
Auteur

Hallo

Dit is de nieuwsbrief van maart.

In februari hebben we gasten van 309 boekingen en 193 flexwerkers mogen verwelkomen – exclusief onze eigen members. 

Maart betekent B Corp maand. Een maand waarin B Lab en de wereldwijde B Corp community vieren wat het betekent om een B Corp te zijn. Op 17 maart organiseren wij een B Corp event. Ben jij erbij?

Verder is ons locatieteam versterkt met twee collega’s: Bouke en Donya. In deze nieuwsbrief stellen we ze aan je voor. 

Ook hebben we een nieuwe member: Robert van der Zwart. Welkom Robert!

Heb jij iets wat je terug wil zien in onze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op

Veel leesplezier!

ACTUEEL

Meld je aan voor het Social Impact Factory B Corp event. Dat kan hier.

FACTORY NEWS

Nieuwe collega 
Onze nieuwe collega Bouke is 1 maart gestart. Hij stelt zich graag voor:

”Ik heb een liefde voor brood bakken, croissants, koken en eigenlijk alles wat met lekker eten te maken heeft. Daarnaast heb ik een hart voor maatschappelijke ontwikkeling, met mijn achtergrond in de horeca en bakkerij, heb ik altijd gewerkt in bedrijven die zich richten op duurzaamheid, gezondheid en lokale ontwikkeling.

Bij de Social Impact Factory hoop ik mijn ervaring en netwerk verder te kunnen inzetten en uitbreiden om zo over een brede schaal te kunnen blijven bouwen aan een betere wereld.”


Welkom Bouke!
Nieuwe stagiair
Ook hebben we een nieuwe stagiair. Seija heeft haar stage bij ons afgesloten en de komende maanden gaat Donya bij ons aan de slag. Donya is derdejaars student Facilitair Leidinggevende aan het MBO Rijnland. Ze gaat onder andere onze gasten ontvangen en zorgen dat alles gedurende de dag goed verloopt.

Een leuk weetje over Donya, ze bestelt haar eten altijd extra spicy. De Aziatische keuken is dan ook haar favoriet.

Welkom Donya!

Wil je ook stage lopen bij Social Impact Factory? Stuur dan een mail naar hallo@socialimpactfactory.com.
Expositie ‘Roots’ in de Social Impact Factory
In februari is de expositie Roots geopend. SIF-member Qkunst organiseert drie keer per jaar exposities met talentvolle Utrechtse kunstenaars in ons pand. Dit keer staan de werken van Samira Charroud en Ibraheem Paling centraal. Beiden studeerden illustratie aan de HKU en verbeelden de zoektocht naar hun culturele identiteit. 

Op 29 maart organiseert QKunst een rondleiding door de expositie. De rondleiding start om 17:30. Aanmelden kan bij Krista

SIF-member 414 heeft investering binnen van ROM Utrecht Region
414 heeft een investering ontvangen van ROM Utrecht Region. 414 ontwikkelt een geïntegreerd platform dat inzicht geeft in de Europese regelgeving die geldt voor Private Equity- en Venture Capital-fondsen. Op het platform heeft 414 een grote hoeveelheid complexe EU-regels vertaald naar begrijpelijke taal. Dit stelt fondsen en bedrijven in staat om snel en makkelijk de verplichte duurzaamheidsrapporten te maken, zonder zelf kennis van regelgeving in huis te hoeven hebben.

Meer weten over 414? Neem een kijkje op hun memberpagina.

PROJECTEN NIEUWS

Nieuw bestuurslid projectenteam SIF (stichting)
Stichting Social Impact Factory heeft een nieuw bestuurslid: Jenny van den Boogaard

Jenny is eigenaar van haar eigen onderneming, waar ze als coach en consultant organisaties, leiders en individuen begeleidt. Daarvoor werkte ze als Principal Consultant bij Kirkman Company en voor maatschappelijke organisaties en programma’s. Jenny gelooft in ondernemerschap vanuit waarde, verbinding, bewustzijn, vertrouwen en authenticiteit.

Welkom Jenny!

TIP

Wat is B Corp? Door Sjoerd van der Velden
Het is deze maand B Corp maand. Eén van onze oprichters Sjoerd van der Velden van BVDV Advocaten en Juristen heeft een artikel geschreven over wat een B Corp is.  Benieuwd? Lees het artikel hier

Lecture series: de toekomst van ons eten
Klimaatverandering, de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne laten zien hoe kwetsbaar ons voedselsysteem is. Als we niet ingrijpen, dreigt een wereldwijde voedselcrisis. Hoe stoppen we die? In zes avonden spreken we met experts over hoe het anders moet.

Het eerst volgende college is op dinsdagavond 14 maart in de Aula van het Academiegebouw (Domplein 29). Toegang is gratis. Interesse? Kijk op de website voor overige datums, de thema’s en de sprekers. De college’s worden georganiseerd door de Universiteit Utrecht. 

IPong toernooi in de Social Impact Factory
De Utrechter, Macleasy en Social Impact Factory organiseren het Utrechtse iPong toernooi in het kader van de Wereld Tafeltennis Dag op 6 april. De Wereld Tafeltennis Dag heeft als doel om de sociale waarden van tafeltennis te benadrukken, zoals respect, fair play en teamwork. Daarnaast is het gewoon leuk en vermindert het stress. 

Boek hier je werkplek op 6 april en doe mee aan het iPong toernooi

Je hebt de Maart editie van de nieuwsbrief uit

Word member van de Social Impact Factory