Social Impact Factory

Social Impact Factory: Terugblik op 2023

2023 is alweer bijna voorbij! Dit jaar was een bijzonder groot jaar voor Social Impact Factory. Het leek ons daarom leuk om alles wat er in 2023 is gebeurd op een rijtje te zetten.

Laura van Kouwen
Team SIF
Social Impact Factory Laura van Kouwen Marketing & Communicatie Manager
Social Impact Factory

Opening Aan de Gracht en Kauwgomballenfabriek

Wij zijn dit jaar van één naar drie locaties gegaan! Op 14 augustus 2023 openden wij officieel de deuren van locatie Aan de Gracht. Dit pand bevindt zich op Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht in het voormalige winterverblijf van verlichte schrijfster Belle van Zuylen. Het pand diende later als locatie waar vooruitstrevende schrijvers samenkwamen en vervolgens als school waar jongens en meisjes voor het eerst in Nederland samen in een klaslokaal zaten. Samen met Bridges Real Estate is dit pand omgetoverd tot de tweede locatie van Social Impact Factory.

En sinds 11 december 2023 verwelkomen wij (sociaal) ondernemers in de Kauwgomballenfabriek! De Kauwgomballenfabriek aan Willen Fenengastraat 2 in Amsterdam maakt de derde locatie van Social Impact Factory. Het pand diende na de Tweede Wereldoorlog als de allereerste kauwgomfabriek in Nederland, genaamd Maple Leaf Kauwgom van bekende merken als Sportlife werden hier jarenlang geproduceerd. De fabriek sloot uiteindelijk in 2003 en in 2008 is het hele bedrijventerrein getransformeerd naar een plek waar ondernemers kantoren kunnen huren.

Social Impact Factory Amsterdam Kauwgomballenfabriek

Nieuwe collega’s

Naast dat wij zijn gegroeid in ons aantal locaties, zijn we ook gegroeid met ons locatieteam. Wij hebben dit jaar 7 nieuwe collega’s mogen verwelkomen! Alle nieuwe gezichten die je hieronder ziet, stellen we uitgebreid aan je voor op onze social mediakanalen LinkedIn en Instagram.

Nieuwe members in 2023

Hoe meer locaties wij hebben, hoe meer ruimte wij creëren voor ondernemers om member bij ons te worden. Wij hebben in 2023 maar liefst 17 members mogen verwelkomen bij Social Impact Factory! Daar zitten o.a. Beautiful Lives en Grounded bij, die hun vaste kantoorruimte huren bij locatie Aan de Gracht. Meer weten over onze memberships? Klik hier om ons hele aanbod te zien.

Meest geboekte zalen in 2023

Ook zijn er veel bedrijven dit jaar bij ons langs geweest om te vergaderen, een workshop te houden of een andere bijeenkomst te organiseren. Hoewel elke ruimte zijn eigen charme en functie heeft, blijkt toch dat er een aantal zalen het meest populair zijn onder onze boekers. Onze meest geboekte vergaderzalen in 2023 zijn:

SIF bijeenkomsten in 2023

Social Impact Factory vindt het belangrijk (en leuk) om activiteiten te organiseren speciaal voor members. Daarom hebben we dit jaar de lunch seminars weer terug in het leven geroepen. Met positieve reacties van onze members zijn we al begonnen met het plannen van lunch seminars voor in 2024. Houd onze eventkalender dus goed in de gaten!

Even sentimenteel zijn…

Al deze mijlpalen zouden wij niet halen zonder jouw steun. Doordat jij je werkplek en vergaderzaal bij ons boekt en je enthousiasme blijft tonen over ons concept en missie, konden wij de stappen maken om te groeien. En daar willen wij jou uiteraard voor bedanken. Wij kijken ernaar uit om je ook weer in 2024 te verwelkomen op onze locaties. Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst!

– Team SIF

Word member van Social Impact Factory