Jongerenprogramma's The Next Generation programma
Voor jonge impactmakers

The Next Generation

Lees verder

Ready for impact?

Dit programma is inmiddels afgerond.

Bekijk hier onze actuele programma's voor jongeren! 


Geen saaie, nutteloze kantoorbaan, maar creatief onafhankelijk en flexibel zijn. Veel leren en het liefst ook nog een positieve impact maken. En misschien zelfs een eigen onderneming starten. Tijdens het programma van The Next Generation gaan we samen gaan we op zoek naar hoe we jouw kracht en talent kunnen inzetten om de wereld mooier te maken!


The Next Generation is een proeftuin van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw. Met dit actieprogramma zet ZonMw zich in voor een brede invoering van de maatschappelijke diensttijd in de samenleving. Een kans voor jou en andere jongeren in Nederland om van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

The Next Generation

Kies jouw eigen impact track

Het programma is opgebouwd uit 3 tracks.

 

  • In de eerste maand volg je de smartup track, waarin je alles leert over sociaal ondernemen. Je krijgt workshops, kennissessies en we gaan op inspiratietour langs sociale ondernemingen.
  • Daarna kies je voor de impact track van drie maanden die het beste bij jou past. In de meewerktrack matchen we jou aan een sociale onderneming en werk je daar minimaal 1 dag in de week mee, eventueel aan een specifiek project.
  • In de startup track ontwikkel je je eigen sociale startup en krijg je workshops en coaching om je daarbij te helpen.

 

We sluiten het programma gezamenlijk af met een feestelijk slotevent met pitches, certificaten en wellicht de link naar jouw vervolgstap!

De voordelen

What’s in it for you?

  • Je leert en ontwikkelt ondernemende skills van onze experts;
  • Je doet kennis op tijdens de workshops van onze experts, zoals waardepropositie & lean canvas, verdienmodellen, bedrijfsvoering, partners & financiering, branding, storytelling;
  • Je wordt geïnspireerd tijdens een tour langs verschillende sociale ondernemingen;
  • Je leert hoe jij op je eigen manier een positieve bijdrage kunt leveren;
  • Je doet ervaring op bij een sociale onderneming óf je zet je eigen startup op;
  • Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling en wordt daarin gecoacht: wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?;
  • Je krijgt na succesvolle afronding van het programma een certificaat als bewijs van je deelname.

Praktische zaken

Alles wat je nog wilt weten

Kosten

Deelname is gratis! En als je geen studenten OV-chipkaart hebt, dan vergoeden wij jouw reiskosten.

 

Locatie

De workshops in de smartup track en de startup track vinden plaats in de Social Impact Factory: dé hotspot van sociaal ondernemerschap in Utrecht. Kies je ervoor om mee te werken bij een sociaal ondernemer? Dan werk je op de locatie van de sociale onderneming.

 

Tijdsbesteding

Afhankelijk van welke track en welke onderneming je kiest, is de tijdsinvestering tussen de 1 en 3 dagen per week. Zo heb je daarnaast nog ruimte voor een (bij-)baan of studie. Eén ronde duurt in totaal vier maanden, maar als je langer door wilt gaan, mag dat natuurlijk ook! 

Netwerk Social Impact Factory |
Vaste- en flexwerkplekken

Boek jouw werkplek in Utrecht