Hier doen we het voor

Sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal

Bij Social Impact Factory geloven we in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit noemen we: sociaal ondernemerschap. Bij sociaal ondernemerschap gaan 'maatschappelijke en ecologische doelen hand in hand met economische resultaten'. Zo wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat is de missie van Social Impact Factory. Wij zoeken samen met ons netwerk naar oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Samen maken we sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal.


Wat we doen
Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Wij geloven dat ondernemerschap en verbindingen leggen de sleutels zijn voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Wij bieden individuen en organisaties, publiek en privaat, een omgeving om daar invulling aan te geven. Dat doen we door op bijzondere en goed bereikbare locaties werkplekken, meeting spaces en eventruimtes aan te bieden. En door de opbouw van een netwerk van members en duurzame partners, projecten, inspiratiesessies en eigen events creëren we een levendige omgeving waar ruimte is voor dialoog en creativiteit. 


We bieden voor iedereen die dat wil - individuen, teams en organisaties - een inspirerende omgeving om te ontmoeten, werken & vergaderen. Daarbij zoeken we bewust naar een invulling die de levendigheid stimuleert en waar gastvrijheid, openheid en creativiteit centraal staan.


Hoe we dat doen
De missie van Social Impact Factory is natuurlijk niet te realiseren zonder duidelijke werkwijze. We bieden iedereen toegang tot de beweging naar sociaal ondernemerschap en helpen innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact. Want alleen als we samenwerken vinden we duurzame oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.


Daarom staan partnerschappen bij ons centraal. Door samen te werken met partners die ook streven naar duurzame ontwikkeling, bouwen we een sterk netwerk waarmee we bijdragen aan het behalen van SDG 17. Zo bouwen we mee aan een maatschappij waar sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal is.

Focus op de SDG’s

Lees meer over de SDGs

De maatschappelijke uitdagingen waar Social Impact Factory zich voor inzet, zijn onderdeel van de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze 17 doelen omvatten de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en geven richting aan de oplossingen. Kijk vooral dit duidelijke filmpje over het waarom en hoe van de SDG’s.

 

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust Social Impact Factory zich voornamelijk op SDG 17: Partnerships voor de goals.  Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

 

 

 

 

 

In november 2019 heeft het drukste kruispunt van Nederland in het licht van de 17 SDGs gestaan.

 

Tijdens de The Impact Days projecteerden wij in samenwerking met onder andere Light Up Collective, Epson Europe B.V., Gemeente Utrecht, Utrecht4GlobalGoals, SDG Nederland en TivoliVredenburg de Sustainable Development Goals op ons pand aan het Vredenburg 40. Om zo meer bekendheid te creëren over de doelen waar de Gemeente Utrecht, SDG House, maatschappelijke instanties en steeds meer lokale ondernemers zich dagelijks voor inspannen.

Ontmoeten, werken & vergaderen

Ondersteunend aan het behalen van onze doelstellingen verhuren wij vergader-, werk- en evenementenruimtes op onze locaties. Met meer dan 30 verschillende vergaderruimtes biedt Social Impact Factory meerdere geschikte vergaderlocaties in zowel Utrecht als Amsterdam. Al onze locaties zijn goed te bereiken met OV, auto en fiets. 

 

Evenementen

Ook als evenementenlocatie in Utrecht is Social Impact Factory zeer geschikt. We hebben twee grote evenementenruimtes met capaciteit tot 120 personen. In samenwerking met onze horecapartner de Utrechter zorgen wij ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt.

 

Flexwerken

Ben je op zoek naar een vaste- of  flexwerkplek? De Social Impact Factory is jouw coworkingspace in Utrecht en Amsterdam. Bekijk onze lidmaatschappen

 

Ons netwerk

Ontdek ons netwerk

SDG 17 staat centraal bij Social Impact Factory. Door partnerschappen te sluiten en samenwerkingen aan te gaan, bouwen we een netwerk op van ondernemingen die werken aan duurzamere toekomst. Zo werken we samen met de volgende partners en zijn wij onderdeel van een aantal netwerken:

 

Powered by Meaning

Powered by Meaning focust zich op stimuleren van ondernemerschap met een sociale impact. Zo zetten ze nieuwe ondernemingen op en helpen ze andere bedrijven met opschalen en verduurzamen. Door collectief ondernemerschap wordt er zo een impact gemaakt. 

 

SDG House Network 

Sinds november 2020 is Social Impact Factory onderdeel van het SDG House Network. Een netwerk van impact makende bedrijven en locaties die zich inzetten voor meer bekendheid, zichtbaarheid maar vooral meer actie op het gebied van de Sustainable Development Goals. Door de handen ineen te slaan zetten wij ons in om de SDG’s te gaan behalen in 2030. 

 

MVO Nederland

Sinds januari 2020 is Social Impact Factory onderdeel van MVO Nederland. Door onderdeel van dit netwerk te zijn maken wij deel uit van de beweging naar de nieuwe economie. Wil je meer weten over dit netwerk? Bekijk de website van MVO Nederland en leer meer over het netwerk, de missie en hun activiteiten. 

 

B Corporation

Sinds maart 2022 is Social Impact Factory een B Corp (Benefiet Corporation). Dit betekent dat de wij voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Dit is gecontroleerd en geverifieerd door B Lab

In Social Impact Factory staat sociaal ondernemerschap centraal en willen wij laten zien dat maatschappelijke doelstellingen hand in hand gaan met economische doelstellingen. 

 

Naast dat Social Impact Factory onderdeel is van bovenstaande netwerken is zij ook actief in verschillen de lokale netwerken en zijn wij continu bezig met het verder ontwikkelen van ons eigen member-netwerk. 

 

Wil je als partner of member je bij ons aansluiten? Bekijk dan onze netwerkpagina voor meer informatie of neem contact op met reserveringen@socialimpactfactory.com. Wij vertellen je graag meer en bespreken de mogelijkheden!

 

Wil jij met projecten aan de slag?