ZSK

In 100 dagen aftellen naar de Vuelta

Om samen als stad in 100 dagen af te tellen tot de start van de Vuelta, gaan we een levensgrote Aftelkalender maken. Doe jij mee?

Marije Hoogendoorn
Auteur
ZSK

De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat deze zomer van start in Nederland. Van 14 t/m 16 augustus 2020 verwelkomen we het peloton van La Vuelta. En dat is bijzonder! Want de wielerronde is voorheen slechts drie keer buiten Spanje gestart. Daarnaast: zowel de ploegentijdrit (14 augustus) als de start van de eerste etappe (15 augustus) zijn in Utrecht. En dat is uniek.

Om samen als stad in 100 dagen af te tellen tot de start van de Vuelta, gaan we een levensgrote Aftelkalender maken. De kalender reist deze 100 dagen (uiteraard per fiets!) rond, naar verschillende locaties, waar iedere dag een vel van de kalender omgeslagen wordt. Elke dag maken we de koppeling zichtbaar tussen de Vuelta en een initiatief uit de stad.

Behalve aandacht voor de komst van de Vuelta, brengen we met de Aftelkalender ook de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (Global Goals) onder de aandacht. Waarom? Omdat we samen werken aan de meest duurzame Vuelta ooit!

We maken deze kalender natuurlijk niet alleen, maar juist samen met allerlei partijen uit de stad: van sportclubs tot scholieren, van bedrijven tot particuliere initiatieven. Op iedere kalenderpagina maak je op creatieve wijze kennis met een ondernemend, sociaal en duurzaam initiatief uit de stad en maken we de verbinding zichtbaar tussen dat initiatief, sport en duurzaamheid.

Onze vraag aan jou is: willen jullie ook een bijdrage maken voor op de kalender? Even wat details:

  • Formaat kalenderpagina: A0 (breedte 84 cm x lengte 119 cm)
  • Materiaal: dun papier (dus geen karton) met daarop een tekening. tekst, collage, etc (Als je mee wil doen kunnen we het materiaal komen brengen en ophalen)
  • Deadline voor inleveren: woensdag 8 april
  • We vragen geen financiële bijdrage, alleen een creatieve!

Wat kan er op de kalender komen te staan? 

Een creatieve uiting van jouw initiatief in het kader tot de Vuelta, fietsen, Spanje én de Global Goals natuurlijk. Maar geen stress, als je je opgeeft om mee te doen sturen we je de komende tijd een aantal keer een email met daarin tips, inspiratie en uitleg voor een mooie bijdrage.

Waarom zou je meedoen? 

Je doet mee aan een project dat door de stad reist, waar veel verschillende andere Utrechters ook fysiek aan gaan bijdragen. Bovendien kun je jouw initiatief/organisatie/bedrijf hiermee meer bekendheid geven onder een nieuw publiek in het kader van de Global Goals. 

Waar komt de kalender te staan? 

100 dagen lang reist de kalender naar verschillende openbare locaties in de stad zoals het Stadskantoor, de Social Impact Factory, verschillende bibliotheken, op Science Park Utrecht, een middelbare school, etc. Daarnaast delen we van 29 april tot 14 augustus iedere dag een kalenderpagina op onze social media. En als jij jouw bijdrage dan ook weer deelt, bereiken we samen super veel mensen met jouw initiatief én de Global Goals. 

Doe je mee?

We horen graag of je mee wil doen! Je kunt je via dit formulier aanmelden en ontvangt dan binnenkort meer informatie: 
https://airtable.com/shrGubRk7CaDhOubx

Berlin
Direct zelf online ruimte reserveren

Nieuw reserveringssysteem