Workshop Community building

Workshop Community building Het opbouwen en onderhouden van levendige “communities” is een wens van veel sociale ondernemingen en bewonersinitiatieven. Om grootschalige impact te realiseren wil je immers veel mensen betrekken bij jouw visie. Bovendien kan een actieve community met een duidelijk verhaal jullie missie en marketing veel kracht bijzetten. Maar hoe bouw je een community […]

1 ticket over

Workshop Community building

Het opbouwen en onderhouden van levendige “communities” is een wens van veel sociale ondernemingen en bewonersinitiatieven. Om grootschalige impact te realiseren wil je immers veel mensen betrekken bij jouw visie. Bovendien kan een actieve community met een duidelijk verhaal jullie missie en marketing veel kracht bijzetten. Maar hoe bouw je een community en wanneer is dit wenselijk? Het kost immers ook veel tijd en energie!

We introduceren het community canvas. Met deze tool gaan we aan de slag met de verschillende componenten die horen bij een community. Wat is het doel, de identiteit en de waarden van de community? Hoe ziet de ervaring voor de leden eruit? Wanneer en hoe wordt je lid en wat krijg je dan? Wanneer is de community voor jullie succesvol? Tot slot kijken we naar de organisatie van de community. Wie gaat de community bouwen en onderhouden, welke middelen zijn er nodig en hoe ga je dit bekostigen?

Deze workshop wordt gegeven door Starters4Communities: www.starters4communities.nl.

En is onderdeel van het Incubatieprogramma 2018 van de Social Impact Factory, zie voor de hele brochure: https://www.socialimpactfactory.com/wp-content/uploads/2017/06/incubatie….

Het is mogelijk één van de vier workshops gratis te volgen. Als je twee of meer losse workshops wil volgen, betaal je €50 (ex btw) per extra workshop.

Social Impact Factory de Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Reserveer vandaag online