Nieuwsbrief April 2023

Dit is de nieuwsbrief van april 2023. Vol met actualiteiten, Factory news, Projecten Nieuws, tips en oproepen.

Locatiemanager
Auteur

Hallo

Dit is de

De lente is aangebroken en de natuur begint te bloeien. Ook in de Social Impact Factory bloeit en groeit er van alles.

Een voorbeeld is het Social Impact Factory B Corp event, met The Good Roll en B Lab. Het event was een groot succes want er zijn interessante ontmoetingen ontstaan en mogelijke samenwerkingen uit voort gekomen. Wil jij een event met ons organiseren? Neem contact op.

Verder verwelkomen we nieuwe members: Impact Institute, ze bieden organisaties instrumenten, gegevens, opleidingen en diensten om de impact te meten, te rapporteren en te beheren. Personalyse, zij helpen organisaties met het verbeteren en personaliseren van klantreizen met behulp van data. En Proefwerk, zij bieden MBO, HBO & WO studenten een (bij)baan met betekenis aan in het onderwijs.

Deze maand ontvangen we weer vele organisaties in ons pand. Onder anderen De Jonge Klimaatbeweging, TU Delft, School of Life, diverse provincies en gemeentes en Platform ACCT.

Kom je Goede Vrijdag (morgen) bij ons werken? Dan krijg je een geel paaseitje – van B Corp Tony Chocolonely – bij je koffie of thee. Boek je werkplek hier.

Veel leesplezier!

ACTUEEL

KLM Urban Trail
Op paasmaandag 10 april vindt voor de 6de keer de KLM Urban Trail plaats. Ook dit jaar doen de Social Impact Factory en De Utrechter mee als locatie. Ren je mee? Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 – 6 km of een lange route van ongeveer 10 – 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden.

Inschrijven voor de run kan t/m 10 april via deze link, tenzij de startnummers eerder zijn uitverkocht.

KLM Urban Trail

FACTORY NEWS

AANKONDIGING: SIF Lunchseminar begin mei
Houd onze socials in de gaten want de Social Impact Factory organiseert begin mei een lunchseminar!

Een seminar waar leren, inspireren en ontmoetingen centraal staan. En met versgebakken brood van onze eigen Bouke – bakker in een vorig leven. Wil jij erbij zijn? Stuur een mailtje naar hallo@socialimpactfactory.com, dan zorgen wij dat je een mail ontvangt wanneer de datum bekend is. 

SIF Lunch seminar

ONTMOET DE ONDERNEMER: The Village
Een Impact030 consult is een bijeenkomst waar een sociale ondernemer persoonlijk advies krijgt van diverse experts uit Utrecht om de impact van hun onderneming te vergroten. Social Impact Factory is één van de experts die haar kennis deelt. In het consult van maart kwamen de ondernemers van The Village langs: Merel en Iris. 

The Village is een plek voor jongeren die hun eigen pad willen bepalen en willen leren in de echte wereld. Opgericht door een club mensen die al jaren bezig zijn om leren weer mooier, gaver en echter te maken. Ze organiseren o.a. elke twee weken een jongerencafé samen met jongeren. Meer weten? Klik hier.

Ontmoet de ondernemer: The Village

GROOT SUCCES: Het Social Impact Factory B Corp event
Op vrijdag 17 maart vond het Social Impact Factory B Corp event plaats. Ongeveer 40 mensen hadden zich aangemeld, waaronder veel nieuwe gezichten. Een groot succes, en dat vinden niet alleen wij. Een leuke quote van één van de deelnemers:
‘Door het event zijn we in contact gekomen met The Good Roll en zijn we aan het kijken of we kunnen samenwerken. Ook zijn we nog enthousiaster geworden om een B Corp te worden’. Ben jij er de volgende keer bij?

Social Impact Factory B Corp event

IN THE SPOTLIGHT: SDG House Stedendriehoek
Rafaela was afgelopen dinsdag op bezoek bij SDG House Stedendriehoek in Deventer, ook bekend onder de naam Ondernemershuis.

Een activerende plek, waar ondernemers terecht kunnen voor advies, trainingen en hun kantoor kunnen vestigen. Tevens een inspirerend voorbeeld van een private-public partnership, want het Ondernemershuis is in samenwerking met Gemeente Deventer opgezet. Meer weten over dit SDG House? Neem een kijkje op de website van Ondernemershuis.

SDG House Stedendriehoek: Ondernemershuis

PROJECTEN NIEUWS

WORD MENTOR bij het Next Move Mentorprogramma
Op 16 maart is de tweede ronde van het Next Move Mentorprogramma van start gegaan. De komende vier maanden gaan negen mentees en hun mentoren aan de slag. De mentees hebben een coach-vraag met betrekking tot het vinden van werk, het zetten van de eerste stap op de arbeidsmarkt, het opzetten van een eigen onderneming of willen aan de slag met persoonlijke ontwikkelingsvragen. De groep is divers: de één wil aan de slag als videograaf, de ander in de NGO wereld, de één als data-analist en weer anderen als projectmanager of project assistent of als civiele ingenieur in de bouwsector.

Mocht jij als werkgever weten hoe jij bij kunt dragen aan dit programma of meer willen weten, neem dan contact op met Miriam Frantzen.

Next Move programma

TIP

ROYALE PAASBRUNCH bij De Utrechter
Nog geen plannen met Pasen? Kom dan gezellig brunchen bij De Utrechter en geniet van een royale paasbrunch. Met een feestelijk glaasje mimosa of een alcoholvrij alternatief begin je de brunch. Daarna is het genieten van heerlijke brunchgerechten. De chefs bakken verse croissants, maken de luchtigste scrambled eggs en zorgen voor vers gemaakte soep.

Benieuwd naar het menu of wil je direct reserveren? Dat kan via: www.deutrechter.nl/pasen

Paasbrunch: € 39,50
Kinderen 4 tot 14 jaar: € 27,50
Kinderen 0 tot 4 jaar schuiven gratis aan

Paasbrunch De Utrechter

RUIMTE VOOR KUNST bij Social Impact Factory
Bij SIF-member QKunst maken ze ruimte voor kunst. Wat dat inhoudt, laat Qkunst je zien in een tiendelige videoserie. In de eerste aflevering gaat Krista van QKunst in gesprek met onze Silvie. Momenteel is bij ons de tentoonstelling Roots te zien, met werken van Samira Charroud en Ibraheem Paling. Silvie vertelt wat wij doen en waarom ruimte voor kunst belangrijk is voor sociaal ondernemerschap: “Kunst verbindt verschillende culturen en perspectieven met elkaar, wat weer bijdraagt aan maatschappelijke ontwikkeling.” Benieuwd naar de video? Klik hier.

Ruimte voor de kunst

MELD JE AAN voor de Maatschappelijke Beursvloer
Op 9 mei van 15.00 tot 17.00 uur vindt de 19de editie van de Maatschappelijke Beursvloer plaats, van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek Neude. Dit jaar organiseren de Vrijwilligerscentrale Utrecht, De Utrechtse Uitdaging en Utrecht 4 Global Goals een speciale editie: De Beursvloer goes Global!

Tijdens dit netwerkevent heb je de mogelijkheid om andere Utrechtse bedrijven en maatschappelijke organisaties te ontmoeten, direct matches te maken en te handelen vanuit maatschappelijke betrokkenheid! Wij zijn erbij. Jij ook? Meld je aan.

Maatschappelijke Beursvloer
Je hebt de april editie van de nieuwsbrief uit
Benieuwd naar de nieuwsbrief van maart? Klik hier.

Word member van de Social Impact Factory