futureproof

Vacature Futureproof: Programmacoördinator

Wij zoeken een coördinator voor het ontwikkelen en uitvoeren van het Futureproof DIY (Do It Yourself) programma in Groningen.

Marije Hoogendoorn
Auteur
futureproof

Vacature Futureproof Programmacoördinator

Groningen – 36 uur per week

Looptijd: vanaf half juni 2020 t/m maart 2022

Deadline om te reageren: voor 1 juni

Gesprekken staan gepland op: 3 juni 

Wat is Futureproof? 

Futureproof is een nieuw ambitieus programma waarmee we sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk willen maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact. Dit alles terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. In totaal ambiëren we ruim 900 jongeren doormiddel van sociaal ondernemerschap te inspireren en activeren. Dit doen we vanuit drie principes:

 • Inclusief- We willen sociaal ondernemerschap toegankelijk maken voor alle Nederlandse jongeren, juist ook kwetsbare jongeren die hier normaliter niet snel mee in aanraking komen. 
 • Actiegericht – Wij zetten jongeren “aan” om direct het verschil te maken, te ervaren hoe inspirerend dit kan zijn en dat iedereen iets bij te dragen heeft. 
 • Toekomstbestendig – We vergroten bewustzijn bij jongeren en geven hen de vaardigheden in sociaal ondernemerschap. Zo creëren we de ondernemende leiders van de toekomst.


Futureproof is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Social Impact Factory (Project team), Starters4Communities Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL. Futureproof wordt gefinancierd vanuit de Maatschappelijke Diensttijd (MDT 4e tranche) en diverse Nederlandse fondsen. MDT is een initiatief van de Rijksoverheid en betreft een vrijwillige ontdekkingsreis voorjongeren (14 – 27 jaar) naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op areyoufutureproof.nl

Wij zoeken een coördinator voor het ontwikkelen en uitvoeren van het Futureproof DIY (Do It Yourself) programma in Groningen.

Het DIY programma is bedoeld voor jongeren in de leeftijd 16 – 27 jaar die zich willen oriënteren op hun volgende stap in studie of werk, terwijl zij zich inzetten voor de samenleving. Ze ontdekken hoe ze impact kunnen maken via sociaal ondernemerschap.

Over jou:

Jij bent ondernemend, flexibel en ambitieus en vind het leuk om met jongeren te werken. Je bent organisatorisch sterk, werkt efficiënt en weet uit vele taken de juiste prioriteiten te stellen. Je gaat voor kwaliteit en hebt reeds relevante werkervaring. Bij voorkeur kom je uit (omgeving) Groningen. 

Je bezit over sterke communicatieve vaardigheden, kan goed luisteren en je inleven in de situatie van een ander, maar weet ook duidelijke kaders te stellen en deelnemers te activeren als het even tegen zit. Je gaat met veel mensen van diverse achtergronden samenwerken; van jongeren in een tussenjaar tot startende professionals, sociaal ondernemers, trainers, tot ambtenaren en andere partners. 

Jij bent niet bang om voor een groep te staan, en gaat zelfverzekerd gesprekken aan met diverse stakeholders. Van netwerken krijg jij energie. Je kan goed omgaan met stressvolle momenten en hebt een optimistische instelling. Van nature ben je een doorzetter en leergierig. Je hebt passie voor bottom-up sociaal ondernemen en weet dit over te brengen naar de jongeren. 

Over de rol:

De missie van de coördinator is om top programma’s van hoge kwaliteit neer te zetten met optimale impact voor een groep van ongeveer 20 jongeren per programma. Een greep uit de dagelijkse taken van een coördinator: 

 • Met ondersteuning van het marketingteam werven van de juiste jongeren en sociale/duurzame projecten voor dit programma en het verzorgen van intake gesprekken.
 • Het voorbereiden en draaien van programmadagen waarin de groep samenkomt. Je zorgt dat de dag van begin tot eind soepel verloopt en alle deelnemers in een veilige omgeving zich kunnen ontwikkelen. 
 • Het begeleiden van het groepsproces en ondersteunen bij ieders individuele doelen van de jongeren.
 • Draagvlak creëren in de stad voor Futureproof, nieuw netwerk aanboren, sociaal ondernemers betrekken, en het programma op de kaart zetten. 
 • Logistieke zaken rondom een programma organiseren (denk aan catering, facturering, transport, ruimtes).
 • Evaluaties plannen en uitvoeren.
 • Met het gehele Futureproof-team meewerken aan continue verbetering van het programma. 

Wat bieden wij? 

 • Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om sociaal ondernemerschap in Nederland te versterken. 
 • Een rol die toegang biedt tot een interessant netwerk van jonge professionals, sociale ondernemers, trainers en partnerorganisaties. 
 • Een dienstverband voorin eerste instantie 36 uur per week. Werkdagen zijn flexibel in te richten. 
 • Het is mogelijk om werkzaamheden op diverse locaties te verrichten, met vaste werkplekken in de Social Impact Factory in hartje Utrecht. 
 • Begeleiding en sturing van projectleider Futureproof. 
 • Kans om echt impact te maken. 
 • Richting het einde van Futureproof volgt overleg over een mogelijk vervolg van werkzaamheden binnen de Social Impact Factory. 

Proces:

Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast? Stuur dan een korte motivatie met toelichting waarom jij geschikt bent, met link naar jouw up-to-date LinkedIn profiel naar: hedda@socialimpactfactory.com

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Hedda Fleerakkers (06-12701557). 

Maak kennis met ons netwerk