De Politiek & de SDG’s in een Duurzaam Regeerakkoord

Op 3 maart nodigt SDG Nederland je – in samenwerking met de TransitieMotor – uit voor een gesprek tussen politici over het belang van een duurzaam regeerakkoord. Halverwege januari 2020 is SDG Nederland samen met haar partners de campagne Duurzaam Regeerakkoord gestart. Want in een beslissende tijd waarin wijzelf en onze planeet onder druk staan, […]

Decent Work And Economic Growth Peace, Justice And Strong Institutions Partnerships For The Goals

Op 3 maart nodigt SDG Nederland je – in samenwerking met de TransitieMotor – uit voor een gesprek tussen politici over het belang van een duurzaam regeerakkoord.

Halverwege januari 2020 is SDG Nederland samen met haar partners de campagne Duurzaam Regeerakkoord gestart. Want in een beslissende tijd waarin wijzelf en onze planeet onder druk staan, kiezen we op 17 maart hoe Nederland er de komende decennia uit gaat zien. In ons manifest roepen we het nieuwe kabinet op om een regeerakkoord te maken dat duurzaam is. Dit manifest is ondertussen al door 2000 individuen en organisaties ondertekend!

We gaan er voor zorgen dat de politiek na de verkiezingen niet om ons heen kan. Want het komende regeerakkoord moet er één zijn met een goede balans tussen economie, ecologie en sociale waarden. Een duurzaam regeerakkoord, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (kortweg SDG’s – Sustainable Development Goals).

En duurzaamheid is meer dan groen alleen. Het gaat ook over gelijke kansen, een transitie in de energie- en landbouwsector die voor iedereen toegankelijk is en (internationale) samenwerking waarin niemand achter gelaten wordt. Het gaat om het grijpen van de kansen die een duurzame agenda biedt. En dat doe je niet alleen voor jezelf, dat doe je ook voor een ander.

Op deze avond gaan we met verschillende politici in gesprek over het belang hiervan.

Openingstoespraak

Herman Wijffels | Nederlandse econoom

Politici

Daniëlle Hirsch | kandidaat-Kamerlid GroenLinks
Hawre Rahimi | kandidaat-Kamerlid VVD
Jelle Beemsterboer | kandidaat-Kamerlid CDA
Marleen van der Meulen | Kandidaat-Kamerlid D66

Panelleden

Maresa Oosterman | Directeur SDG Nederland
Mert Kumru | NJR Jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid

Moderator

Niels van der Stappen | Coördinator de TransitieMotor

Samenvatting van de avond door:
Spoken word-artiest

Heb je het manifest nog niet getekend? Ga dan snel naar onze website www.duurzaamregeerakkoord.nl en steun ons.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen