De vijfde editie van het SDG Traineeship

Het SDG Traineeship is een landelijk programma dat handvatten biedt aan zowel jongeren als bedrijven, maatschappelijke organisaties en de publieke sector om het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) te versnellen.Op 13 maart 2023 begint de vijfde editie van het SDG Traineeship! Meld je dus snel aan als opdrachtgevers of SDG Trainee.

Rafaëla Pelleboer
Team Utrecht

Het SDG Traineeship biedt jongeren en organisaties de kans zich te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap. Dit initiatief van SDG House en The Rock Group helpt de integratie van de SDG’s in het bedrijfsleven en de publieke sector te versnellen!

Tijdens het SDG Traineeship werkt een multidisciplinair team van young professionals aan een concreet SDG vraagstuk van een opdrachtgever. Het traject duurt 15 weken lang, waarin de teams één dag per week werken aan het vraagstuk.

Het project komt ten goede aan de opdrachtgevende organisatie. De organisatie bedenkt en formuleert dan ook zelf de projectomschrijving en de gewenste deliverables. Het SDG House en The Rock Group scannen de projecten praktisch en inhoudelijk op hun haalbaarheid en geschiktheid voor de doelgroep.

Als opdrachtgever zorg je ervoor dat er binnen de organisatie een contactpersoon beschikbaar is. De teams worden begeleidt door één van de duurzaamheidsconsultants. Zij bieden de teams tijdens het project wekelijkse ondersteuning en regelmatig trainingen en lezingen zodat de trainees instaat zijn het project succesvol uit te voeren. Bekijk de brochure hier.

Kortom, een unieke kans voor bedrijven en jongeren om hun impact te vergroten.

Interesse om opdrachtgever of trainee te worden? Neem een kijkje op de website. De vijfde editie start op 13 maart, aanmelden kan tot 13 februari 2023.

Instant online space reservation

Our booking system