Nieuwsbrief Februari 2022

De nieuwsbrief van Februari 2022 van de Social Impact Factory Utrecht. Boordevol met nieuws, actualiteiten, tips, events, Factory news en een aantal oproepen

Rafaëla Pelleboer
Team Utrecht

Yes, ook de Social Impact Factory mag haar deuren weer volledig openen. Wat heerlijk om onze gasten weer te ontvangen in ons monumentale pand aan de Vredenburg.

Overigens hebben wij de afgelopen tijd niet stil gezeten. We hebben een paar vergaderruimtes onder handen genomen en samen met onze horecapartner De Utrechter een BHV cursus gevolgd. 

Voor je het weet zit je alweer in februari en is de week van de Circulaire Economie in aantocht. In deze nieuwsbrief brengen wij jou graag op hoogte van nieuws, actualiteiten, tips, events & Factory news. Ook doen we een oproep voor een Host / Office manager om ons team te komen versterken. 

Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwsbrief? Laat het ons weten.

Veel leesplezier! 

ACTUEEL

Van 7 tot 12 februari is de week van de Circulaire Economie. In deze week organiseren professionals een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Neem een kijkje op de website voor actuele informatie en voor diverse events die in het hele land worden georganiseerd. 

Twee interessante events uit ons netwerk:

 • 9 Februari: webinar van MVO: “Starten met circular ondernemen?”
  Met circulair ondernemen – een van de thema’s van de nieuwe economie – kan elk bedrijf aan de slag.  Alleen waar begin je? En welke kansen en uitdagingen liggen er voor jouw mkb-onderneming? In dit webinar geven ze je praktische handvatten om zelf te starten.
 • 9 Februari: documentaire: “Scale-ups in Bouwend Nederland” 
  In deze film word je meegenomen in de wereld van circulaire pioniers in de bouwsector. Wat is nodig om een systeemverandering teweeg te brengen en voor de transitie naar een circulaire bouweconomie? Na afloop kun je kennis maken met aanwezige scale-ups BoombuildsPHYSEE Technologies en Spotr. Met een inhoudelijk gesprek begeleid door moderators Wouter van Twillert en Guido Braam.

NATIONALE CONFERENTIE CIRCULAIRE ECONOMIE

Maandag 7 februari 2022 is het zover! Dan vindt de vierde Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats. Onder de noemer ‘Allemaal Circulair!’ gaan we deze dag online in gesprek over wat er nodig is om systeemverandering van een lineaire naar een circulaire economie teweeg te brengen.

Bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en  kennis- en onderwijsinstellingen werken hard aan de transitie naar een circulaire economie. Toch zijn er nog veel aanpassingen nodig in het denken en het doen om te zorgen dat onze economie in 2050 volledig circulair is.

De online conferentie biedt een dag vol inspiratie, ontmoeting en nieuwe energie. Met een afwisselend en interactief plenair programma, een rijk aanbod aan deelsessies waarin we aan de slag gaan, en matchmaking waardoor je jouw circulaire netwerk uitbreidt.

EINDEVENT DIY FUTUREPROOF

Op vrijdag 4 februari van 14.30 – 16.30 viert Futureproof online de afsluiting van het Futureproof DIY programma. De afgelopen 17 weken hebben de deelnemers uit heel Nederland gewerkt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Zij pitchen hun sociale en duurzame startups en innovaties tijdens dit online eindevent.

Ook jij kunt hierbij zijn! Laat je inspireren door de keynote speaker: Joep Langen van Koeckebackers! Hij komt voorafgaand aan de pitches over zijn avonturen vertellen als sociaal ondernemer.

Het event is online en je wordt uitgenodigd om naar alle resultaten te komen luisteren, mee te denken over vervolgstappen en misschien zelf ook wel geïnspireerd te raken om mee te doen! Aanmelden kan hier.

CIRCULAIRE VERGADERLOCATIES

Niet alleen de Social Impact Factory mocht haar deuren openen, ook de circulaire vergaderlocaties C-Beta en Buitenplaats Maartensdijk zijn weer geopend.

C-beta is circulair gerenoveerde oude hoeve uit 1855, gelegen aan de rand van Hoofddorp. Een prachtige locatie voor werkplekken voor circulaire ondernemers, om evenementen te organiseren of te vergaderen. Het gebouw ademt historie maar is van alle moderne gemakken voorzien.

Buitenplaats Maartensdijk is een verfrissende vergaderlocatie omringt door natuur. De locatie is het hoofdkantoor van de Powered by Meaning Group, maar wordt ook
opengesteld als vergader- en eventlocatie. Zeer geschikt voor wanneer je buiten de stad wilt vergaderen. 

Zoek jij een circulaire vergaderruimte buiten Utrecht? Dan zijn deze locaties iets voor jou. 

FACTORY NEWS

VACATURE HOST / OFFICE MANAGER

De Social Impact Factory zoekt per 1 maart een Host / Office manager (28 tot 32 uur).

Als Host / Office manager ben je het wandelende visitekaartje van de Social Impact Factory. Je zet je in voor een unieke & originele gastbeleving, zorgt er voor dat alle boekingen vlekkeloos verlopen, stuurt de flexhosts aan en helpt bij het verwerken van reserveringen.

Wil je weten wat de rol nog meer inhoudt? Bekijk hier de volledige vacature op onze website. 

Reageren kan tot 8 februari door je CV en motivatiebrief te sturen naar carlijn@socialimpactfactory.com.

OPROEP

HELP DE UTRECHTER IN DE ZOEKTOCHT NAAR PERSONEEL..

..en verdien een dinerbon.

Wat is De Utrechter blij dat ze weer open zijn! Dat is dan ook de reden waarom ze op zoek zijn naar vrolijke collega’s. Er zijn meerdere functies beschikbaar. Dus heb je een vriend, een kind, neefje of nichtje die goed zou passen bij De Utrechter, stuur ze dan deze vacatures door.

Bij interesse kan je even binnenlopen of een mail sturen naar info@deutrechter.nl t.a.v. Bjørn.

Wat zoekt De Utrechter?

 • Bedieningsmedewerkers (parttime/ fulltime)
 • Banquetingmedewerkers (parttime/ fulltime)
  Bekijk deze vacature ook op In De Buurt
 • IJskraam medewerkers (parttime/ fulltime)
 • Spoelkeukenmedewerkers (parttime)
 • Assistent bedrijfsleider (fulltime)
  Bekijk deze vacature ook op In De Buurt

Draag je iemand aan die bij hen komt werken? Dan krijg je van Bjørn (De Utrechter) een dinerbon. Zo verdiend toch? Ontzettend bedankt voor je hulp. 

VACATURE JUNIOR MARKETING & COMMUNICATIE FUTUREPROOF

Heb jij affiniteit met jongeren aanzetten tot actie én impact maken? En do you love social media? Dan is Futureproof op zoek naar jou! Futureproof zoekt een Junior Marketing & Communicatie. 

Futureproof wil sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. De komende periode streven we ernaar meer dan 1.600 jongeren te inspireren en activeren met programma’s voor verschillende doelgroepen. De programma’s zijn gebaseerd op drie principes: inclusief, actiegericht & toekomstbestendig.

Interesse? Bekijk hier de functieomschrijving en solliciteer. 
 

VACATURE MARKETING LEAD STARTERS4COMMUNITIES


“Bouw jij mee aan een gezonder, groener, socialer en inclusiever Utrecht?”

24 – 32 uur per week | start maart 2022

Wil jij jouw marketing en communicatie skills inzetten voor de transitie naar een duurzame en sociale samenleving? Bij Starters4Commmunities werk je samen met een leuk team van (jonge) professionals aan het realiseren van bottom-up verandering door impact ondernemerschap te stimuleren.

Wil jij werk met betekenis en heb jij de skills in huis om onze nieuwe M&C lead te worden? Dan is deze vacature voor jou! Klik hier voor de volledige functieomschrijving. 

SDG TRAINEESHIP

Er zijn nog een aantal plekken vrij in de aankomende editie van het SDG Traineeship dat 28 februari van start gaat.Dus herken jij jezelf of iemand in jouw omgeving in het volgende? Meld je hier vóór 10 februari aan of stuur het bericht door.

👉 Wil je meer dan studeren en heb je interesse in brede maatschappelijke thema’s?
👉 Denk jij na over hoe je kunt bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals maar weet je niet hoe?
👉 Interesse in het opbouwen van een toekomstbestendige carrière?

Ga dan aan de slag als SDG Trainee en ontwikkel jezelf tot SDG Professional!
Door 1 dag per week aan de slag te gaan bij een opdrachtgever draag jij concreet bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals in het bedrijfsleven, maatschappelijke veld en de publieke sector 🌍 🙌

Pak deze kans en meld je vóór 10 februari aan. 

TIP

CONFERENTIE: ‘HET KAN WEL: EEN SOCIALE EN SOLIDAIRE ECONOMIE’

Iedereen heeft talent, doodzonde om die talenten te verspillen door mensen aan de zijlijn te laten staan. Het kan wel – een economie waarin iederéén meedoet. Hoe dan? Daarover organiseert de Omslag een conferentie op 15 februari in Pakhuis de Zwijger. Met gezaghebbende sprekers, inspirerende bewijzen en workshops.

Het is een programma met vertegenwoordigers van sociale firma’s, rijksoverheid, Europese Commissie, hoogleraren, werkgevers en publieksfondsen. En niet te vergeten de mensen uit de praktijk.

De beweging en conferentie werkt aan een manifest (het kan wel!) over kansengelijkheid, investeren in mensen en economie. Op deze onderwerpen wordt een live en online programma geboden met sessies voor verdieping, inspiratie en informatie.
Geïnteresseerd? Schrijf je hier in.
 

VALIDATIE LAB UTRECHT


Test jouw duurzame innovatie afkomstig uit de regio Utrecht op een living lab of festival!
Innofest is er voor ondernemers die impact willen maken. Wil je jouw product of dienst binnen het thema ‘gezond gebouwde omgeving en/ of de energietransitie’ testen en doorontwikkelen? Vroegtijdig testen in de praktijk brengt belangrijke innovatieve oplossingen sneller én succesvoller op de markt.

In de regio Utrecht zal Innofest in 2022 8 start- en scale-ups begeleiden bij het testen op diverse living labs. Livings labs it zijn testlocaties die zo dicht mogelijk bij de realiteit komen. Het Innofest Validatielab werkt met ‘challenges‘. Vier organisaties hebben een challenge geformuleerd: een uitdaging die speelt binnen de energietransitie of gezond gebouwde omgeving. Zij komen er zelf niet uit en hebben hulp nodig van innovatieve ondernemers. De best passende start- of scale-ups worden geselecteerd, doen mee aan het programma en inspireren deze organisaties om tot oplossingen te komen. Tegelijkertijd biedt dit ondernemers kansen om in contact te komen met hun potentiële afnemers. Win-win dus.

Bang voor de maatregelen in je portemonnee? No worries. Wij nemen de kosten voor de productie voor onze rekening.

Ben jij zo’n start- of scale-up? Meld je aan vóór 7 maart en wordt een deelnemer aan het ValidatieLab Utrecht.  Contact Benthe voor alle vragen die je hebt. Meer informatie kun je ook hier vinden. 

Benieuwd naar de (online) evenementen die worden georganiseerd?
Bekijk dan het volledige aanbod op de website. 

Je hebt de Februari editie van de nieuwsbrief uit.

Rafaëla
Social Impact Factory

Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory