Nieuwsbrief Mei 2023

Dit is de nieuwsbrief van mei 2023. Vol met actualiteiten, Factory news, Projecten Nieuws, tips en oproepen.

Locatiemanager
Auteur

Hallo

De lente is in volle gang en we kijken er naar uit wat deze maand gaat brengen. Op 12 mei vindt er een SIF lunch seminar plaats met member The Carbon Zero Club. Meld je hier aan. 

Daarnaast hebben we in samenwerking met De Utrechter een leuk zomeraanbod bedacht. Stay tuned voor meer. 

Ook breidt onze member community uit met Laura van Kouwen van Evergreen Marketing. Evergreen Marketing is een maatschappelijk marketingbureau die zorgt voor de beste basis in jouw marketing zodat je kan groeien als organisatie.

Verder zijn er veel ontwikkelingen gaande in het pand: de entree heeft een nieuwe uitstraling gekregen, er komt een circulaire no-waste wand in ruimte 7: Sydney en de trappenhuizen worden onder handen genomen door schildersbedrijf Dovekwasten

Kortom, er is weer genoeg te vertellen. Pak een kopje koffie of thee, leun achterover en geniet van de lente-editie van onze nieuwsbrief!

ACTUEEL

Ben jij erbij op 12 mei?
Op 12 mei vindt er weer een lunch seminar plaats. Het podium is voor Liliana Rengifo van The Carbon Zero Club. Liliana helpt bedrijven met het reduceren van CO2-uitstoot. Ze deelt tips voor makkelijke implementatie en neemt je mee op reis naar CO2-neutraliteit. Het seminar biedt een mix van leren, inspireren en netwerken, met verse soep van De Utrechter en brood van Copain, een onderneming van onze eigen Bouke. Meld je hier kosteloos aan, iedereen is welkom!

Lunch seminar

Reserveer je plek voor het Impuls traject
Wil jij als impactondernemer de beste ondersteuning vinden voor jouw groeivraag in Utrecht? Schrijf je dan nu in voor het Impuls traject van Impact030 dat op 6 juni van start gaat! In slechts 2 maanden begeleiden ze jou langs 4 fases om je netwerk te versterken, je ondernemersvaardigheden te verbeteren en mogelijkheden te bieden om de positieve impact van jouw bedrijf te vergroten.

Mis deze kans niet en reserveer nu jouw plek via hallo@impact030.nl. Jouw groei als impactondernemer begint hier!

Impuls Groeitraject

FACTORY NIEUWS

Nieuwe ontwikkelingen in ons pand
De trappenhuizen worden onder handen genomen door Schildersbedrijf Dovekwasten, opgericht door de slechthorende Hans van Hartskamp. Hans begon op zijn 21ste een schildersbedrijf, waar bijna alleen dove mensen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Benieuwd naar het resultaat? In de nieuwsbrief van juni delen we beeldmateriaal.
Ook heeft de entree van Social Impact Factory op de begane grond een nieuwe uitstraling gekregen. Mooi hé?

Entree

Zomeraanbod bij Social Impact Factory 
In samenwerking met De Utrechter hebben we een zomeraanbod bedacht:

  • Geniet van een heerlijke lunch in de buitenlucht met ons picknickpakket vol verse broodjes, zoetigheden en drankjes.
  • Sluit je dag af met ons borrelpakket met lekkere hapjes, verfrissende drankjes en misschien zelfs een flesje bubbels.
  • Strek je benen met een wandeling langs duurzame hotspots in de stad. 

Reserveer nu jouw zomerpakket door contact met ons op te nemen via reserveringen@socialimpactfactory.com

Kijk uit naar een geweldige zomer vol heerlijk eten en inspirerende momenten bij Social Impact Factory en De Utrechter!

PROJECTEN NIEUWS

Voorstelronde: deelnemers Next Move programma
In maart is de tweede ronde van het Next Move Mentorprogramma van start gegaan, waarbij 9 nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond zijn gekoppeld aan professionals en ondernemers uit de publieke en private sector. De mentees zetten hun eerste stappen op de arbeidsmarkt, met begeleiding van mentoren, door te werken aan hun CV, LinkedIn en het vergroten van hun netwerken. De groep is divers, variërend van videograaf tot civiele ingenieur. Vanaf volgende week stellen we elke week één van de deelnemers aan je voor op de socials. Help jij met hun hulpvraag?

Next Move Mentorprogramma

OPROEP

Straatnieuws mei actie
Doneer 10 euro, ontvang een jaar lang Straatnieuws in je mailbox en maak kans op een overheerlijke voorjaarslunch bij De Utrechter. De trekking is 31 mei. Wil je doneren? Dat kan hier!

Straatnieuws

SDG Workshop voor bedrijven en organisaties
Utrecht4GlobalGoals en SDG Nederland organiseren een workshop voor MKB-bedrijven, start-ups, scale-ups en maatschappelijke organisaties over hoe je de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) kunt integreren in je bedrijf of organisatie. De workshop behandelt vier stappen: het verbinden van de SDG’s met je missie, integratie in de organisatie, betrekken van medewerkers en meten van impact. 

Vul het interesseformulier in. Zodra er genoeg geïnteresseerden zijn, gaan ze de workshop plannen en ontvang je meer informatie.

SDG workshop

TIP

Gelukscafé begint weer
Yes, op donderdagavond 11 mei start GeluksBV weer met een 6-wekenreeks GeluksCafés in de Social Impact Factory. Wekelijks gaan deelnemers op verschillende manieren iets ervaren, proeven en beleven rondom het thema ‘Werken aan je Geluk’. Echt een aanrader voor alle jongeren van 17-30 jaar. In deze video vertellen oud-deelnemers hun ervaringen. Meer info & aanmelden? Klik hier.

Gelukscafé

Meld je aan voor de Maatschappelijke Beursvloer
Kom naar de Maatschappelijke Beursvloer op 9 mei van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek Neude. De Vrijwilligerscentrale Utrecht, De Utrechtse Uitdaging en Utrecht4GlobalGoals organiseren dit jaar een speciale editie: de Beursvloer goes Global! Maak matches en handel vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Meld je aan en ontmoet andere Utrechtse bedrijven en maatschappelijke organisaties. SIF is erbij. Jij ook?

Maatschappelijke Beursvloer

C-Bèta: een prachtige event-en congreslocatie in Hoofddorp
Organiseer je een groot event of wil je buiten vergaderen? Boek dan nu bij C-Bèta, een circulaire Hoeve in de omgeving van Schiphol. Hier kun je events organiseren tot 150 personen, vergaderen in de buitenlucht en gratis parkeren. In de Hoeve zie je in alles sociaal ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid terug. Benieuwd? Neem een kijkje op de website

C-Bèta

Nog geen plannen met Moederdag?
Verwen je moeder, oma of zus op Moederdag met een uitgebreide brunch bij De Utrechter, inclusief een feestelijk drankje, verse croissants en scrambled eggs. En alle moeders krijgen een cadeautje. Bekijk het menu en reserveer via www.deutrechter.nl/moederdag/.

Moederdag

VACATURES

Proefwerk zoekt talent
Zoek jij een betekenisvolle bijbaan voor volgend schooljaar? Onze member Proefwerk biedt studenten met interesse in onderwijs een baan op scholen met personeelstekorten. Van september tot juli werk je op één school, met een goed uurtarief en verantwoordelijkheid. Bekijk de website van Proefwerk voor nieuwe vacatures in Midden-Nederland vanaf eind mei/juni.

Proefwerk

Vacature: Digital Marketeer met een missie
Ben jij een ambitieuze digital marketeer met een social impact missie? Dan heeft onze member Elke Dag Beter dé perfecte job voor jou. Je gaat de mooiste non-profit organisaties helpen meer resultaat te behalen én je ontwikkelt jezelf als digital marketeer binnen een kleine social impact agency. Check hier de vacature.

Elke Dag Beter
Je hebt de mei editie van de nieuwsbrief uit

Benieuwd naar de nieuwsbrief van april? Klik hier.

Word member van Social Impact Factory