Social Impact Factory members
Missie Social Impact Factory

Hier doen we het voor

De Social Impact Factory

Sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal

Bij de Social Impact Factory geloven we in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit noemen we: sociaal ondernemerschap. Bij sociaal ondernemerschap gaan 'maatschappelijke of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten'. Zo wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat is de missie van de Social Impact Factory. Wij zoeken samen met ons netwerk naar oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Samen maken we sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal.

Wat we doen

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. De missie van de Social Impact Factory is het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap en het helpen van innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact.

Dit doen we niet alleen vanuit onze centrale locaties in Utrecht en Amsterdam, maar ook via projecten door het hele land. We doen dit nooit alleen maar altijd samen met leden uit ons netwerk of via partners. Want alleen als we samenwerken vinden we duurzame oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. 

Hoe we dat doen

De missie van de Social Impact Factory is natuurlijk niet te realiseren zonder duidelijke werkwijze. Daarom staan partnerschappen bij ons centraal. Door samen te werken met partners die ook streven naar duurzame ontwikkeling, bouwen we een sterk netwerk waarmee we bijdragen aan het behalen van SDG 17.

 

Zo bouwen we mee aan een maatschappij waar sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal is.

Focus op de SDGs

Lees meer over de SDGs

De maatschappelijke uitdagingen waar de Social Impact Factory zich voor inzet, zijn onderdeel van de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze 17 doelen omvatten de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en geven richting aan de oplossingen.

 

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Social Impact Factory zich voornamelijk op SDG 17: Partnerships voor de goals.  Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

 

 

 

 

 

In november 2019 heeft het drukste kruispunt van Nederland in het licht van de 17 SDGs gestaan.

 

Tijdens de The Impact Days projecteerden wij in samenwerking met onder andere Light Up Collective, Epson Europe B.V., Gemeente Utrecht, Utrecht4GlobalGoals, SDG Nederland en TivoliVredenburg de Sustainable Development Goals op ons pand aan het Vredenburg 40.

 

Het doel van de lichtshow was om meer bekendheid te creëren over de doelen waar de Gemeente Utrecht, SDG House, maatschappelijke instanties en steeds meer lokale ondernemers zich dagelijks voor inspannen.

Zo maak je impact

Vergaderen, werken en ontmoeten

Ondersteunend aan het behalen van onze doelstellingen verhuren wij vergader-, werk- en evenementenruimtes op onze locatie. Met 13 verschillende vergaderruimtes en de zeer centrale ligging is de Social Impact Factory een hele geschikte vergaderlocatie in Utrecht. Op slechts een steenworp afstand van het Centraal Station, met fietsenstallingen en parkeergarages in de buurt, is onze unieke locatie voor alle bezoekers goed te bereiken. Vergaderen in de buurt van een centraal station is praktisch en maakt het voor deelnemers uit alle windstreken gemakkelijk om aanwezig te zijn. 

 

Evenementen

Ook als evenementenlocatie in Utrecht is de Social Impact Factory zeer geschikt. We hebben twee grote evenementenruimtes met capaciteit tot 130 personen. In samenwerking met onze horecapartner de Utrechter zorgen wij ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt.

 

Flexwerken

Ben je op zoek naar een vaste- of  flexwerkplek? De Social Impact Factory is jouw coworking space in Utrecht. Bekijk onze lidmaatschappen

 

Ons netwerk

Ontdek ons netwerk

SDG 17 staat centraal bij de Social Impact Factory. Door partnerschappen te sluiten en samenwerkingen aan te gaan, bouwen we een netwerk op van ondernemingen die werken aan duurzamere toekomst. Zo werken we samen met de volgende partners en zijn wij onderdeel van een aantal netwerken:

 

Powered by Meaning

Powered by Meaning focust zich op stimuleren van ondernemerschap met een sociale impact. Zo zetten ze nieuwe ondernemingen op en helpen ze andere bedrijven met opschalen en verduurzamen. Door collectief ondernemerschap wordt er zo een impact gemaakt. 

 

SDG House Network 

Sinds november 2020 is de Social Impact Factory onderdeel van het SDG House Network. Een netwerk van impact makende bedrijven en locaties die zich inzetten voor meer bekendheid, zichtbaarheid maar vooral meer actie op het gebied van de Sustainable Development Goals. Door de handen ineen te slaan zetten wij ons in om de SDG’s te gaan behalen in 2030. 

 

MVO Nederland

Sinds januari 2020 is de Social Impact Factory onderdeel van MVO Nederland. Door onderdeel van dit netwerk te zijn maken wij deel uit van de beweging naar de nieuwe economie. Wil je meer weten over dit netwerk? Bekijk de website van MVO Nederland en leer meer over het netwerk, de missie en hun activiteiten. 

 

 

Naast dat de Social Impact Factory onderdeel is van bovenstaande netwerken is zij ook actief in verschillen de lokale netwerken en zijn wij continu bezig met het verder ontwikkelen van ons eigen member-netwerk. 

 

Wil je als partner of member je bij ons aansluiten? Bekijk dan onze netwerkpagina voor meer informatie of neem contact op met reserveringen@socialimpactfactory.com. Wij vertellen je graag meer en bespreken de mogelijkheden!

 

Werk met ons samen

Wil jij aan de slag met ons programmateam?