Social Impact Factory members
Missie Social Impact Factory

Hier doen we het voor

De Social Impact Factory

Sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal

Bij de Social Impact Factory geloven we in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit noemen we: sociaal ondernemerschap. Bij sociaal ondernemerschap gaan 'maatschappelijke of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten'. Zo wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat is de missie van de Social Impact Factory. Wij zoeken samen met ons netwerk naar oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Samen maken we sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal.

Wat we doen

Ontdek ons netwerk

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. De missie van de Social Impact Factory is het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap en het helpen van innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact.

 

Dit doen we niet alleen vanuit onze centrale locaties in Utrecht en Amsterdam, maar ook via projecten door het hele land. We doen dit nooit alleen maar altijd in samenwerking met leden uit ons netwerk of via partners. Want alleen als we samenwerken vinden we duurzame oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. 

Hoe we dat doen

De missie van de Social Impact Factory is natuurlijk niet te realiseren zonder duidelijke werkwijze. Voor ons staan daarin drie woorden centraal:

 

  1. ACT: actie ondernemen, van praten naar doen!
  2. PACT: samenwerken met verschillende partners om ideeën in werking te zetten.
  3. IMPACT: gaan voor het best haalbare resultaat.

 

Zo bouwen we mee aan een maatschappij waar sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal is.

Onze focus op de SDGs

Lees meer over de SDGs

De maatschappelijke uitdagingen waar de Social Impact Factory zich voor inzet, zijn onderdeel van de Sustainable Development Goals (SDGs). Deze 17 doelen omvatten de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd en geven richting aan de oplossingen.

 

Hoewel we alle SDGs belangrijk vinden, focust de Social Impact Factory zich voornamelijk op SDG 17: Partnerships voor de goals.  Daarnaast hebben wij ook veel aandacht voor:

 

 

 

 

 

In november 2019 heeft het drukste kruispunt van Nederland in het licht van de 17 SDGs gestaan.

 

Tijdens de The Impact Days projecteerden wij in samenwerking met onder andere Light Up Collective, Epson Europe B.V., Gemeente Utrecht, Utrecht4GlobalGoals, SDG Nederland en TivoliVredenburg de Sustainable Development Goals op ons pand aan het Vredenburg 40.

 

Het doel van de lichtshow was om meer bekendheid te creëren over de doelen waar de Gemeente Utrecht, SDG House, maatschappelijke instanties en steeds meer lokale ondernemers zich dagelijks voor inspannen.

Zo maak je impact

Vergaderen, werken en ontmoeten op Vredenburg 40

Ondersteunend aan het behalen van onze doelstellingen verhuren wij vergader-, werk- en evenementenruimtes op onze locatie. Met 13 verschillende vergaderruimtes en de zeer centrale ligging is de Social Impact Factory een hele geschikte vergaderlocatie in Utrecht en Amsterdam. Op slechts een steenworp afstand van het Centraal Station, met fietsenstallingen en parkeergarages in de buurt, is onze unieke locatie voor alle bezoekers goed te bereiken. Vergaderen in de buurt van een centraal station is praktisch en maakt het voor deelnemers uit alle windstreken gemakkelijk om aanwezig te zijn. 

 

Evenementen in Utrecht

Ook als evenementenlocatie in Utrecht is de Social Impact Factory heel geschikt. We hebben twee grote evenementenruimtes met capaciteit tot 130 personen. In samenwerking met onze horecapartner de Utrechter zorgen wij ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt.

 

Flexwerken in Utrecht

Ben je op zoek naar een vaste- of  flexwerkplek in Utrecht? Of misschien studeer je en is het vinden van goede studieplekken in Utrecht juist een uitdaging. De Social Impact Factory is jouw coworking space in Utrecht. Bekijk onze lidmaatschappen

 

Vergaderruimtes in Amsterdam

Op onze locatie op de NDSM werf in Amsterdam kun je terecht voor al je vergaderingen. In één van onze twee ruim opgezette zalen heb je toegang tot alle zaken die nodig hebt voor een geslaagde vergadering. 

 

Coworking in Amsterdam

Onze coworking plekken op de NDSM werf bieden je alles wat je nodig hebt voor een productieve werkdag. Je hebt er toegang tot een groot netwerk sociale ondernemers en een prachtig uitzicht op Amsterdam Noord.

 

Werk met ons samen

Wil jij aan de slag met ons programmateam?