Meer over onze missie

Van idee naar startup

Het idee van de Social Impact Factory is in 2014 ontstaan tijdens de Social Enterprise Days. Tijdens deze dagen werd duidelijk dat veel bedrijven werken aan oplossingen voor een maatschappelijke vraagstukken, maar dat er nog veel winst te behalen valt uit de samenwerking tussen corporates, (semi)publieke organisaties en sociaal ondernemers.


Vanuit deze gedachte is Stichting Social Impact Factory ontstaan. De stichting heeft t/m 2019 landelijk organisaties en overheden geadviseerd over de toepassingen van sociaal ondernemerschap. Deze projecten hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap. Vanaf 2020 richt de stichting zich vooral op langlopende projecten die bijdragen aan de realisatie van de SDG's.


In 2015 is ook het idee ontstaan van een fysieke hotspot om gelijkgestemden iedere dag de kans geven actief samen te werken. Dat werd eind 2016 Vredenburg 40 hartje Utrecht. Met als doel ruimte te bieden aan organisaties en individuen om samen te werken, kennis te delen en te innoveren op het gebied van sociaal ondernemerschap. De Social Impact Factory faciliteert ontmoetingen, werken en vergaderen voor iedereen en stimuleert de groei van een netwerk van members en partners. Zo wordt de locatie veelvuldig gebruikt als werkplek voor verschillende maatschappelijk betrokken organisaties, maar ook als vergaderplek en evenementenlocatie.

Stichting SIF

Stichting Social Impact Factory is ontstaan in 2014 om samen met (sociale) ondernemingen, bedrijven en publieke organisaties de beweging naar sociaal ondernemerschap te versnellen. In onze ondernemende projecten stomen we bijvoorbeeld jongeren klaar tot de volgende generatie sociaal ondernemers. En helpen we vluchtelingen én wijkbewoners om hun professionele netwerk uit te breiden en ondernemende vaardigheden te leren. Zo lossen we samen maatschappelijke vraagstukken op. Zie hier meer over onze projecten.

 

Dit zijn de founding partners van Stichting SIF:

Social Impact Factory

Social Impact Factory is in 2016, in navolging van Stichting SIF, ontstaan door een samenwerking tussen onze founding partners. Gezamenlijk hebben zij in samenwerking met de Gemeente Utrecht de invulling gegeven aan dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Waar we één locatie openden aan Vredenburg 40 in Utrecht in 2016, zijn we nu gegroeid naar drie locaties verspreid in Utrecht en Amsterdam. 

 

Wist je dat… de founding partners elkaar kennen vanuit het B corp netwerk? Dit is een internationaal netwerk van organisaties (o.a. Tony’s, Danone, Triodos Bank) die samenwerken om sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal te maken.

 

B corp staat voor Benefit Corporation. Bedrijven die B Corp gecertificeerd zijn, hebben zich aan specifieke regels te houden.  Bij iedere beslissing die zij maken, moeten ze rekening houden met de impact ervan op hun werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu. Met trots kunnen we zeggen dat Social Impact Factory ook een B Corporation is!

 

Dit zijn de founding partners van Social Impact Factory:

Wil jij met projecten aan de slag?