Inspirerende locatie in Utrecht | Missie Social Impact Factory Foto gebouw voorkant
Vragen en antwoorden

Over de fabriek

Veelgestelde vragen

Wat wil je graag weten?

Wat doet de Social Impact Factory eigenlijk? Kan ik een dag een flexplek huren? Is jullie locatie rolstoelvriendelijk? Hoe boek ik een vergaderruimte? Deze, en nog veel meer antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.


Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Algemeen

Wat doen jullie precies?

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Bij ons kun je terecht voor een flexwerkplek in Utrecht of Amsterdam op een toplocatie. Je vindt bij ons 13 verschillende vergaderruimtes en bieden ook de perfecte locatie voor evenementen in Utrecht tot 130 personen. 

 

De Social Impact Factory ondersteunt sociaal ondernemers door middel van een actieve programmering en door begeleiding van projecten rondom thema’s binnen sociaal ondernemerschap. We bieden zo een uithangbord voor iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in dit onderwerp. Samen maken we sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal. Bekijk onze missie voor meer informatie.

Bereikbaarheid

Wat is jullie adres en hoe herken ik jullie pand?

Ons adres in Utrecht is: Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht. Je herkent het grote witte monumentale pand gemakkelijk, het ligt tegenover TivoliVredenburg, op de hoek van de Catharijnesingel en Vredenburg. De ingang is tevens de ingang van Stadsbrasserie en Bar De Utrechter.

Je loopt door het restaurant tot na de keuken, hier ga je met de trap of lift naar de eerste verdieping. Daar vindt je de receptie van de Social Impact Factory. Zie hier de uitgebreide routebeschrijving.

 

In Amsterdam vind je ons op de NDSM werf. Je kunt deze locatie makkelijk bereiken vanaf Amsterdam Centraal Station. Dit doe je door een pontveer of bus te nemen. Ook met de auto kun je ons makkelijk bereiken en in de buurt parkeren. 

De flexwerk ruimtes bevinden zich in de lange beton constructie met bovenop het transparante gebouw. Je belt aan bij enbiun/SIF en kunt vervolgens naar de 6e verdieping lopen. 

Is Social Impact Factory Utrecht makkelijk te bereiken met het OV?

Ja. De Social Impact Factory is niet voor niets een top vergaderlocatie in Utrecht. Het ligt op slechts vijf minuten lopen van Utrecht Centraal Station.

 

Bekijk hier een uitgebreide routebeschrijving. 

Kan ik mijn fiets of auto in de buurt kwijt?

Voor de fiets adviseren wij om gebruik te maken van U-Stal Vredenburg. Daar staat je fiets droog, veilig en het is de eerste 24 uur gratis. Voor de auto heb je de keuze uit Parkeergarage Paardenveld, P5 Vredenburg of P4 Hoog Catharijne. Hier kan je al een hele dag parkeren vanaf €12,50. 

Iets verder weg, maar wel een stuk voordeliger is P+R De Uithof. Een hele dag parkeren en met 5 personen met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Utrecht kost dan slechts € 5,00.

Zijn er minder valide parkeerplekken bij het gebouw?

Er zijn algemene gehandicapten parkeerplaatsen op de Bergstraat, Lange Koestraat, Paardenveld en Varkensmarkt. Voor een overzicht met gedetailleerde informatie en kaart kijk je hier.

Hebben jullie een ingang voor laden en lossen?

Ja, hiervoor navigeer je naar de Lange Koestraat. Dat is de straat aan de achterzijde van ons pand. Wil je spullen afleveren of ophalen? Meld dat dan van tevoren bij onze receptie (030-2271812) dan maken we een afspraak zodat we je kunnen assisteren.

 

Wees gewaarschuwd: er wordt actief gecontroleerd èn bekeurd in de binnenstad, laat je auto niet onbeheerd achter. 

Toegankelijkheid

Is het pand rolstoelvriendelijk?

Ja, ons pand is rolstoelvriendelijk. De Social Impact Factory wil voor iedereen toegankelijk zijn die wil werken of vergaderen in Utrecht. Als je begeleiding nodig hebt, neem dan contact op met onze host op telefoonnummer 030-2271812. We staan graag voor je klaar.

Kunnen de ruimtes afgesloten worden?

De vergaderruimtes kunnen vooralsnog niet afgesloten worden.  Als jullie de vergaderzaal kort willen verlaten, kunnen waardevolle spullen eventueel worden afgegeven bij de receptie. Daar is altijd iemand aanwezig die ze in de gaten kan houden. 

 

Dit blijft wel altijd op eigen risico. 

Is er een lift aanwezig?

Ja er is een lift aanwezig in ons pand. Op de begane grond is de lift te bereiken via de achterzijde van het restaurant. Eén van onze medewerkers laat je graag zien waar het is.

Extra faciliteiten

Hebben jullie een kolfruimte?

Ja, je kunt bij ons in een afgesloten ruimte kolven, ook als je stroom nodig hebt. Vraag onze hosts bij de receptie en ze leggen je uit waar deze ruimte is. 

Hebben jullie een plek om buiten te zitten?

Onze horecapartner de Utrechter heeft sinds augustus 2020 een tijdelijk terras aan de zijkant van ons pand waarbij je uitkijkt over de Catharijnesingel. Hier kun je lekker een drankje drinken of je kiest voor één van de vele andere terrassen of parken in de buurt. 

Vergaderruimtes

Hoeveel vergaderzalen hebben jullie?

Wij hebben 13 vergaderzalen in ons pand in Utrecht, met ruimte voor 2 tot 130 personen. Bekijk hier ons volledige overzicht.

Met hoeveel personen kan ik bij jullie terecht?

We hebben in normale omstandigheden* ruimte voor groepen tot 130 personen. Als evenementenlocatie in Utrecht is onze grote zaal op de begane locatie bij uitstek geschikt. 

 

Uiteraard is het ook mogelijk om meerder ruimtes tegelijk of zelfs de gehele locatie af te huren. We hebben in het verleden bijeenkomsten tot 500 personen gefaciliteerd.

 

Neem contact met ons op via 030-2271812 of stuur ons een e-mail om uw wensen te bespreken.

*Bekijk hier de veelgestelde vragen met betrekking tot de COVID-19 maatregelen in ons pand. 

Zijn er audiovisuele middelen aanwezig in de zalen?

Ja, alle ruimtes zijn uitgerust met een beamer en/of LCD scherm. Ook hebben we een professionele geluidsinstallatie en draadloze microfoons beschikbaar.

 

Mocht je bijzondere apparatuur nodig hebben, laat het ons dan weten. We denken graag met je mee en kunnen via onze leveranciers bijna alles inhuren. 

Een boeking maken

Hoe kan ik een evenement bij jullie organiseren?

Als je een event bij ons wilt organiseren, bekijk dan onze evenementenruimtes en vul dan het formulier in dat je te zien krijgt als je kiest voor Utrecht of Sydney. 

 

Na het invullen en versturen van dit formulier zullen wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om alles met je te bespreken. 

Kan ik jullie locatie bezichtigen voordat ik boek?

Ja dat kan zeker! Je maakt eenvoudig een afspraak met ons door even te bellen met 030-2271812 of door ons een e-mail te sturen

 

Hoe boek ik een vergaderruimte?

Als je wilt vergaderen in Utrecht kun je gemakkelijk zelf online een ruimte boeken. Wil je zien welke vergaderruimtes wij hebben? Deze bekijk je hier

 

Heb je hulp nodig bij het maken van jouw boeking? Bel dan naar 030-2271812 of stuur ons een e-mail. We helpen je graag.

Tot wanneer kan ik mijn boeking kosteloos annuleren?

Boekingen tot 15 personen kunnen tot uiterlijk 2 werkdagen van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Voor boekingen met 16 t/m 50 personen geldt een annuleringstermijn van minimaal 5 werkdagen. Voor boekingen vanaf 51 personen geldt een annuleringstermijn van minimaal 10 werkdagen.

 

Hier vind je onze reserveringsvoorwaarden

Als er wijzigingen zijn in de boeking, hoe geef ik die door?

Wijzigingen kun je doorgeven door ons een e-mail te sturen of door te bellen naar 030-2271812. 

Horeca en aanvullende wensen

Mogen we ons eigen eten / drinken meenemen?

Dit is niet toegestaan in de vergaderruimtes of evenementenruimtes. We werken samen met onze horecapartner Stadsbrasserie en Bar De Utrechter. Zij verzorgen alle catering. Van lunch tot diner, borrel, zoetigheden, gezonde snacks, we kunnen jouw bijeenkomst helemaal compleet maken met een uitgebreid aanbod.

 

Uiteraard houden we graag rekening met speciale dieetwensen. Geef dit wel ruim van tevoren aan, dan zorgen wij dat de keuken hiervan op de hoogte is.

Staat er koffie en thee klaar in de zaal?

Nee, we zetten geen kannen met koffie en thee klaar in de zaal. Dit is een bewuste keuze, om verspilling tegen te gaan. In plaats daarvan is er onbeperkt koffie en thee beschikbaar bij de automaten, op alle verdiepingen in ons pand.

 

Mocht je toch koffie en thee op zaal willen, dan kunnen we dit uiteraard verzorgen. Geef dat dit dan aan in de opmerkingen bij de boeking.

We hebben iets te vieren, kunnen we bij jullie een taart bestellen?

Ja, dat kan. Laat ons dit tijdig weten door bellen naar 030-2271812 of door ons een e-mail te sturen.  Graag horen wij wat voor taart je wenst en voor hoeveel personen het moet zijn. We regelen het graag voor je. 

Wat zijn de mogelijkheden voor catering tijdens onze meeting?

Eten en vergaderen in Utrecht was nog nooit zo makkelijk! Alles van ontbijt, gezonde snacks en zoetigheden tot lunch, diner en borrel kunnen wij voor je verzorgen. Onze horecapartner Stadsbrasserie en Bar de Utrechter werkt met duurzame, biologische en zoveel mogelijk lokaal geproduceerde producten.

Kunnen we na onze bijeenkomst borrelen / dineren?

Dat kan! We kunnen een borrel met diverse lekkere drankjes en hapjes voor je klaarzetten op zaal of je kunt met jouw gezelschap borrelen in het restaurant. Voor deze laatste optie dien je wel even een reservering te maken.  

Vaste en flexibele werkplekken

Hebben jullie werkplekken?

Ja, wij bieden verschillende typen werkplekken. Bij ons kun je terecht als je een vaste werkplek in Utrecht zoekt of als je een flexwerkplek in Utrecht zoekt. De Social Impact Factory is jouw coworking space in Utrecht!

 

Studeer je nog en heb je behoefte aan goede studieplekken in Utrecht? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze social lounge boek je heel voordelig een flexwerkplek waar je ook prima kunt studeren. 

 

Kom je vaker? Koop dan een strippenkaart, dat is handig en biedt voordelen. 

Wat zijn de kosten voor het huren van een werkplek?

Werkplekken zijn al beschikbaar vanaf €10,- (excl. btw) per dag in onze social lounge. Om hier extra voordeel uit te halen kun je het beste een strippenkaart kopen.

 

Vanaf €20,- per dag (excl. btw) kun je werken op onze comfortabele werkplekken in de grote open ruimte op de eerste verdieping. Hier heb je meer ruimte dan in de lounge en zit je op een goede bureaustoel. Wil je hier vaker gebruik van maken check dan de voordelen van onze lidmaatschappen.

Hebben jullie vaste kantoorruimtes beschikbaar?

We hebben op de derde etage vaste werkplekken, waar je de beschikking hebt over een eigen (team)desk en opbergruimte. Zo kun jij jouw kantoor in Utrecht vestigen op een unieke, zeer goed bereikbare locatie. Deze vaste werkplekken bevinden zich in een grote kantoortuin. Je deelt de ruimte dus met andere ondernemers, maar iedereen heeft zijn eigen desk. 

 

Neem contact met ons op als je interesse hebt in kantoor huur in Utrecht. 

Lidmaatschappen

Hoe word ik member bij Social Impact Factory Utrecht?

Je kunt member worden door een lidmaatschap te kiezen en deze online aan te vragen. Ook kun je bij de balie op de eerste verdieping terecht. 

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

Als member maak je onderdeel uit van ons dynamische, snelgroeiende netwerk. Met jouw vaste of flexwerkplek in Utrecht krijg je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van niet geboekte vergaderruimtes (vraag ons naar de voorwaarden). Daarnaast ontvang je korting op de prijs van zaalhuur.

 

Wil je jouw volgende evenement in Utrecht bij ons organiseren? We helpen je graag en laten je kennismaken met onze partners. Bekijk hier alle voordelen van een lidmaatschap.

Wat is de opzegtermijn van een lidmaatschap?

De lidmaatschappen lopen vanaf de eerste van de maand en zijn maandelijks opzegbaar. De opzegtermijn is één maand en dient voor de eerste dag van de maand te worden opgezegd. Opzeggen doe je door ons een e-mail te sturen. 

Partnerships

Hoe kan ik partner worden van de Social Impact Factory?

We zijn altijd op zoek naar meer organisaties om mee samen te werken aan onze missie. Bekijk hier welke partners al in ons netwerk zitten. Onze partnerships zijn altijd op maat gemaakte afspraken, zo halen we het meeste uit elke samenwerking.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory