Sociaal ondernemen
Vragen en antwoorden

Over de fabriek

Veelgestelde vragen

Wat wil je graag weten?

Wat doet de Social Impact Factory eigenlijk? Kan ik een dag een flexplek huren? Is jullie locatie rolstoelvriendelijk? Hoe boek ik een vergaderruimte? Deze, en nog veel meer antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Over Social Impact Factory

Wat doen jullie precies?

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Bij ons werken, vergaderen en ontmoeten zelfstandig professionals, startups en grote organisaties elkaar. Wat hen bindt is dat zij met hun ondernemerschap impact willen realiseren.

 

De Social Impact Factory ondersteunt sociaal ondernemers door middel van een actieve programmering en door begeleiding van projecten rondom thema’s binnen sociaal ondernemerschap. We bieden zo een uithangbord voor iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in dit onderwerp. Samen maken we sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal. Bekijk onze missie voor meer informatie.

Wat is jullie Corona beleid?

Je leest hier alles over de maatregelen die wij nemen om een veilige en gezonde werk-, ontmoetings- en vergaderlocatie te zijn. 

Waar vind ik antwoorden op mijn vragen over Corona?

De veelgestelde vragen (en hun antwoorden) met betrekking tot onze Corona maatregelingen vind je hier. Staat jouw vraag er niet bij? Mail dan naar: reserveringen@socialimpactfactory.com

Bereikbaarheid

Wat is jullie adres en hoe herken ik jullie pand?

Ons adres is: Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht. Je herkent het grote witte monumentale pand gemakkelijk, het ligt tegenover TivoliVredenburg, op de hoek van de Catharijnesingel en Vredenburg. Op de begane grond vind je Stadsbrasserie en Bar De Utrechter.

 

Via dit restaurant kun je doorlopen naar de eerste verdieping, daar is de receptie van de Social Impact Factory. Zie hier de uitgebreide routebeschrijving.

Is Social Impact Factory Utrecht makkelijk te bereiken met het OV?

Ja, Social Impact Factory Utrecht ligt op slechts vijf minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station. Bekijk hier de routebeschrijving of raadpleeg google maps of 9292ov.nl voor meer informatie. 

Kan ik mijn fiets of auto in de buurt kwijt?

Voor de fiets adviseren wij om gebruik te maken van U-Stal Vredenburg. Daar staat je fiets droog, veilig en het is de eerste 24 uur gratis. Voor de auto heb je de keuze uit Parkeergarage Paardenveld, P5 Vredenburg of P4 Hoog Catharijne. Hier kan je al een hele dag parkeren vanaf €12,50. 

Iets verder weg, maar wel een stuk voordeliger is P+R De Uithof. Een hele dag parkeren en met 5 personen met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Utrecht kost dan slechts € 5,00.

Zijn er minder valide parkeerplekken bij het gebouw?

Er zijn algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op de Bergstraat, Lange Koestraat, Paardenveld en Varkenmarkt. Voor een overzicht met gedetailleerde informatie en kaart kijk je hier.

Hebben jullie een ingang voor laden en lossen?

Ja, hiervoor navigeer je naar de Lange Koestraat. Dat is de straat aan de achterzijde van ons pand. Wil je spullen afleveren of ophalen? Meld dat dan eerst bij onze receptie (030-2271812) zodat we je kunnen assisteren. Wees gewaarschuwd: er wordt actief gecontroleerd èn bekeurd in de binnenstad!

Toegankelijkheid

Is het pand rolstoelvriendelijk?

Ja, ons pand is rolstoelvriendelijk. Als je begeleiding nodig hebt, neem dan contact op met onze host op telefoonnummer 030-2271812. We staan graag voor je klaar.

Kunnen de ruimtes afgesloten worden?

De vergaderruimtes kunnen vooralsnog niet afgesloten worden. Waardevolle spullen kunnen eventueel worden afgegeven bij de receptie zodat er altijd iemand is die ze even in de gaten houdt. 

Is er een lift aanwezig?

Ja er is een lift aanwezig in ons pand. Op de begane grond is de lift te bereiken via de achterzijde van het restaurant. Eén van de medewerkers laat je graag zien waar het is.

Locatie faciliteiten

Hebben jullie een kolfruimte?

Ja, je kunt bij ons in een afgesloten ruimte kolven. Vraag onze hosts bij de receptie en ze leggen je uit waar deze ruimte is. 

Hebben jullie een tuin? Een plek om buiten te zitten?

Nee, we hebben geen tuin. Er zijn voor ons pand wel bankjes waar je kunt zitten. Ook kun je op het terras van De Utrechter een drankje drinken of een van de andere terrassen en parken in de buurt. 

Meetingspaces

Hoeveel meetingspaces hebben jullie?

Wij hebben 13 vergaderzalen in ons pand, met ruimte voor 2 tot 130 personen. Bekijk hier ons volledige overzicht.

Tot hoeveel personen kunnen bij jullie terecht?

We hebben ruimte voor groepen tot 130 personen. Dit is de eventspace op de begane locatie. Hier vind je alle informatie over deze grote zaal. 

 

Uiteraard is het ook mogelijk om meerder ruimtes of zelfs de hele locatie af te huren. We hebben in het verleden bijeenkomsten tot 500 personen gefaciliteerd. Neem contact met ons op via 030-2271812 of mail naar reserveringen@socialimpactfactory.com om uw wensen te bespreken.

Zijn er audiovisuele middelen aanwezig in de zalen?

Ja, alle ruimtes zijn uitgerust met een beamer en/of LCD scherm. Ook hebben we een professionele geluidsinstallatie en draadloze microfoons. Mocht je apparatuur nodig hebben dat we niet standaard op voorraad hebben, laat het ons dan weten. We denken graag mee en kunnen via onze leveranciers alles inhuren. 

Boeking maken

Hoe kan ik een event bij jullie organiseren?

Als je een event bij ons wilt organiseren kun je het beste een mail sturen naar reserveringen@socialimpactfactory.com. In deze mail geef je de datum van je boeking aan, het tijdstip waarop deze moet plaatsvinden en hoeveel deelnemers je verwacht. Ook horen we graag aanvullende wensen voor catering. Onze medewerkers nemen dan contact met je op om de wensen te bespreken. Ben je al bekend met ons? Maak dan je boeking online via ons reserveringssysteem.  

Kan ik jullie locatie bezichtigen voordat ik boek?

Ja dat kan zeker! Maak hiervoor wel eerst afspraak met ons zodat we de tijd hebben om je de locatie te laten zien en je te vertellen over Social Impact Factory Utrecht. Een afspraak maken gaat het makkelijkste per mail: reserveringen@socialimpactfactory.com of telefonisch: 030-2271812.

Hoe boek ik een vergaderruimte?

Je kan gemakkelijk zelf online een meeting- of eventspace boeken. Heb je hulp nodig? Bel dan naar 030-2271812 of mail naar reserveringen@socialimpactfactory.com

Tot wanneer kan ik mijn boeking kosteloos annuleren?

Boekingen tot 15 personen kunnen tot uiterlijk 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Voor boekingen met meer dan 15 personen geldt een annulering termijn van minimaal 10 dagen. Hier vind je het overzicht van onze reserveringsvoorwaarden

Als er wijzigingen zijn in de boeking, hoe geef ik die door?

Dit kan je aangeven door te mailen naar reserveringen@socialimpactfactory.com of bellen naar 030-2271812

Catering en aanvullende wensen

Mogen we ons eigen eten / drinken meenemen?

Niet in de meeting- en event spaces. We werken samen met onze horecapartner Stadsbrasserie en Bar De Utrechter. Zij verzorgen alle catering. Het restaurant bevindt zich op de begane grond van ons pand. Van lunch tot diner, borrel, zoetigheden, gezonde snacks, we kunnen jouw bijeenkomst helemaal compleet maken met een uitgebreid aanbod. Uiteraard houden we graag rekening met speciale dieetwensen. Geef dit wel ruim van tevoren aan, dan zorgen wij dat de keuken hiervan op de hoogte is.

Staat er koffie en thee klaar in de zaal?

Nee, we zetten geen kannen met koffie en thee klaar in de zaal. Dit is een bewuste keuze, om verspilling te voorkomen. In plaats daarvan is er onbeperkt koffie en thee beschikbaar bij de automaten, op verschillende locaties in ons pand. Mocht je toch koffie en thee op zaal willen, dan kunnen we dit uiteraard verzorgen. Geef dat dit dan aan in de opmerkingen bij de boeking.

We hebben iets te vieren, kunnen we bij jullie een taart bestellen?

Ja, dat kan. Als je ons tijdig laat weten wat voor taart je wenst en voor hoeveel personen het moet zijn, regelen we dit graag voor je. Meer weten? Stuur ons gerust een e-mail: reserveringen@socialimpactfactory.com.

Wat zijn de mogelijkheden voor catering tijdens onze meeting?

Alles van ontbijt, gezonde snacks en zoetigheden tot lunch, diner en borrel kunnen we voor je verzorgen. Onze horecapartner Stadsbrasserie en Bar de Utrechter werkt met duurzame, biologische en zoveel mogelijk lokaal geproduceerde producten.

Kunnen we na onze bijeenkomst borrelen / dineren?

Dat kan! We kunnen een borrel met diverse lekkere drankjes en hapjes voor je klaarzetten op zaal of je kunt met jouw gezelschap borrelen in het restaurant. Voor deze laatste optie dien je wel even te reserveren via info@deutrechter.nl.

Workspaces

Hebben jullie werkplekken?

Ja, er zijn verschillende typen werkplekken. Wil je een hele dag komen werken en heb je behoefte aan een ruim bureau en een goede stoel? Boek dan een van onze werkplekken voor members. In de Social Lounge kun je terecht als je voordelig wilt werken of wacht op de beschikbaarheid van jouw event- of meetingspace. Boek hier eenvoudig jouw plek in de lounge of koop een strippenkaart, dat is handig als je vaker komt.  

Wat zijn de kosten voor het huren van een werkplek?

Werkplekken zijn al beschikbaar vanaf €5,- per dag in onze social lounge. Hiervoor schaf je een strippenkaart aan. Vanaf €20,- per dag kan je werken op onze comfortabele member werkplekken. Wil je hier vaker gebruik van maken check dan de voordelen van ons membership.

Hebben jullie vaste kantoorruimtes beschikbaar?

We hebben op de derde etage vaste werkplekken, echter zijn dit géén afgesloten kantoorruimtes. Deze office spaces bevinden zich in een grote open ruimte met bijbehorende faciliteiten. Neem contact op met reseveringen@socialimpactfactory.com als je interesse hebt in een vaste werkplek op onze locatie. 

Memberships

Hoe word ik member bij Social Impact Factory Utrecht?

Je kunt member worden door een membership te kiezen en deze online aan te vragen. Ook kun je bij de balie op de eerste verdieping terecht. 

Wat zijn de voordelen van een membership bij Social Impact Factory Utrecht?

Als member maak je onderdeel uit van ons dynamische netwerk. Je hebt naast een vaste of flexibele werkplek tevens de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van niet geboekte meetingspaces (vraag ons naar de voorwaarden). Daarnaast ontvang je vanaf 20% korting op de prijs van zaalhuur. Ook kunnen wij je helpen bij het organiseren van evenementen en kennismaken met onze partners. Bekijk hier alle voordelen van het membership of vraag het een van onze teamleden

Wat is de opzegtermijn van een membership?

De abonnementen lopen vanaf de eerste van de maand en zijn maandelijks opzegbaar. De opzegtermijn is één maand en dient voor de eerste dag van de maand te worden opgezegd. Opzeggen doe je door een mail te sturen naar: reserveringen@socialimpactfactory.com

Partnerships

Hoe kan ik partner worden van de Social Impact Factory?

We zijn altijd op zoek naar meer organisaties om samen mee te werken aan onze missie. Bekijk hier welke partners al in ons netwerk zitten. Onze partnerships zijn altijd op maat gemaakte afspraken, zo halen we het meeste uit elke samenwerking. Neem contact met ons op via hallo@socialimpactfactory.com voor meer informatie. 

Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory