NIEUWSBRIEF SEPTEMBER

In de september editie van de nieuwsbrief voorzien wij je zoals altijd van actualiteiten, (online) events, factory news, stellen we een rits nieuwe members en partners van de factory voor en doen we een oproep.

Marije Hoogendoorn
Auteur

September 2021

De zomervakantie zit er weer op en het nieuwe zakelijk seizoen is van start. De boekingen stromen binnen en nieuwe members melden zich aan. Verderop in de nieuwsbrief stellen wij ze aan je voor! 

In deze editie van de nieuwsbrief voorzien wij je zoals altijd van actualiteiten, (online) events, factory news, stellen we een rits nieuwe members en partners van de factory voor en doen we een oproep.

Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwbrief? Laat het ons weten!

Veel leesplezier en geniet van de nazomer!

ACTUEEL

THE GOOD ROLL 

Deze week kwam de vrachtwagen voorrijden voor de levering van de producten van The Good Roll. Alle sanitaire producten zoals als wc-papier, dispensers en tissues die in het pand worden gebruikt, zijn van onze nieuwe leverancier The Good Roll.
How they roll?
100% boomvriendelijk en duurzaam wc papier: dat is hoe het moet zijn.
The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. De verpakkingen zijn plastic vrij. Daarnaast investeren zij 50% van de nettowinst in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden.

NELIS COMPANY
Met trots vertellen wij jullie dat wij vanaf 1 september Nelis Company als schoonmaakpartner hebben in het hele pand. 

Nelis Cleaning Company is een sociale onderneming pur sang en familie bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Nelis werkt met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die worden opgeleid door een leermeester op locatie. 

Wil je meer weten over deze partner? Klik hier

TESTEN VOOR TOEGANG
Wil je een bijeenkomst organiseren bij de Social Impact Factory en daarbij de 1,5 meter loslaten? Dan is het testen voor toegang de oplossing. 

Hiervoor is het belangrijk dat alle aanwezigen bij de bijeenkomst een QR-code kunnen laten zien van een volledige vaccinatie, herstelbewijs of een negatieve testuitslag (deze is maximaal 24 uur oud bij aanvang van de bijeenkomst). 

Wil je meer weten over het testen voor toegang, deze site geeft je meer informatie
Wil je een reservering maken bij de Social Impact Factory met testen voor toegang? Neem dan contact op via 030-2271812 of stuur een mail

FOODFESTIVAL 
Op 3 & 4 september organiseert onze horecapartner De Utrechter een foodfestival! Proef de gerechten van het nieuwe shared dining concept. Je krijgt 10 gerechten van de chef onder genot van een welkomstcocktail en heerlijke muziek van onze DJ’s! Reserveer nu snel jouw tafel op de site van de Utrechter

FACTORY NEWS

NIEUWE MEMBERS
De start van het nieuwe zakelijk seizoen heeft een stroom aan nieuwe members bij de Social Impact Factory gebracht. Graag stellen wij ze hier even aan je voor! 

Wij verwelkomen ImpactNow, Urban Health Farms, Marieke Hulsbos, UppLevel BV, ImpactYou, ImpactYou Academy en Auti Talent als nieuwe members in de factory!

Houd onze website en LinkedIn in de gaten, hier zullen we onze nieuwe members uitgebreider aan je voorstellen. 

Wil jij ook net als deze bedrijven member worden van de Social Impact Factory en gebruik maken van onze werkplekken? Bekijk de mogelijkheden op onze website

SOCIAL ENTERPRISE DAY 2021
Donderdag 18 november staat geheel in het teken van sociaal ondernemerschap tijdens de Social Enterprise Day 2021!

Na een online editie in 2020, gieten we de Social Enterprise Day dit jaar in een hybride vorm. Het offline gedeelte zal plaatsvinden in de Social Impact Factory en de online bezoekers kunnen deze dag bijwonen via een digitaal platform. 

Het programma is bijna rond en wij zullen dit spoedig via onze online kanalen met jullie delen. De kaartverkoop start volgende week!

Zet 18 november alvast in je agenda! 

KOEK VAN DE KOEKFABRIEK 
In de bakkerij van de Koekfabriek zijn het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die de koek bakken. Hierdoor hebben ze een leuke werkplek, staan midden in de maatschappij en bakken de allerlekkerste koekjes! 

Benieuwd naar hoe deze koekjes smaken? Sinds deze maand hebben wij op al onze zalen de koekjes van de Koekfabriek. 

MAC ACADEMY ZOMERSCHOOL
Vorige week vond de eerste editie van de Mac Academy Zomerschool plaats in de Social Impact Factory. In 4 dagen hebben 8 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar van alles geleerd over Apple verduurzaming. Ze leerden onder andere diagnoses stellen, advies geven, onderdelen benoemen, back-ups te maken en gingen praktisch aan de slag met het repareren van Macbooks. 

De week werd door alle leerlingen succesvol afgesloten met het Sustainable Apple computer examen. Hieronder zie je de groep geslaagde leerlingen. Op naar een volgende editie.

Wil je meer weten over onze member Macleasy of een afspraak maken om jouw Macbook of Apple computer te verduurzamen. Klik dan hier

Macleasy en trainees

LIFE GOALS GAMES 2021
Onze member Stichting Life Goals organiseert van 14 tot en met 18 september de European Life Goals Games! De European Life Goals Games 2021 is een grootschalig sociaal sportevenement en staat volledig in het teken van sport, broederschap en het opdoen van nieuwe ervaringen. Het evenement wordt gehouden van 14 tot 18 september 2021. Een week waarin alle deelnemers in hun kracht worden gezet. Samen zullen zij met elkaar strijden om de plaats om zich de winnaar van de European Life Goals Games te mogen noemen.

Wil jij hier bij zijn? Tickets vind je hier!

OPROEP

MEER IMPACT? MAAK ER WERK VAN!

Jouw springplank naar werk met impact!Wil jij overstappen naar de duurzame sector? Zoek je na of naast je studie praktijkervaring? Of wil je een vliegende start met jouw groene start-up of project?In september starten we met een vernieuwd programma gericht op sociaal en duurzaam ondernemerschap in Utrecht. Deelname is gratis.  Toffe trainingen, persoonlijke coaching, ondernemend leiderschap, inspiratie en teambuilding: dat zit allemaal in de het trainingsprogramma sociaal ondernemerschap wat 29 september van start gaat.Ben je benieuwd? Op donderdag 16 september is er een informatieochtend, aanmelden kan hier. 

Je hebt de nieuwsbrief van september uit! Heb je vragen of suggesties? Stuur een mail naar hallo@socialimpactfactory.com.

Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk