Onze projecten & programma’s

Voor ondernemers

Heb jij behoefte aan advies? Wil je meer impact maken? Ben je op zoek naar meer klanten? Wil je je zichtbaarheid verbeteren? Wij brengen sociale initiatieven en (sociaal) ondernemers verder! Lees hieronder wat we voor jou kunnen betekenen.

Projecten & programma’s

Onze ondernemende projecten

Impact consult
Social Impact Market

Integraal advies binnen een half uur

Ben je een (startende) sociaal ondernemer met behoefte aan het uitbreiden van je netwerk, vragen over rechtsvormen, de belastingdienst, financieringsmogelijkheden, werken met vrijwilligers of andere onderwerpen?

 

Wil je in een half uur integraal advies van ons, Alfa Accountants, Gemeente Utrecht en de Vrijwilligerscentrale Utrecht? Kom dan naar ons kosteloze impact consult. Meld je hieronder aan, dan nemen wij contact met je op voor een geschikte datum en tijd.

Vergroot je online zichtbaarheid

Ben jij een sociaal ondernemer en ben je op zoek naar meer zichtbaarheid en zakelijke klanten? Plaats dan je producten of diensten op de Social Impact Market: een online marktplaats waar bedrijven en overheden producten en diensten in kunnen kopen bij sociale ondernemingen. Al meer dan 200 sociale ondernemingen gingen je voor!

Projecten & programma’s

Onze langlopende programma’s

Groepsfoto The Next Generation
Plan Einstein - sociaal ondernemerschap in de praktijk
The Next Generation
Plan Einstein
Buy Social

Wij laten jongeren kennismaken met sociaal ondernemerschap

In The Next Generation stomen wij jongeren klaar tot de volgende generatie sociaal ondernemers. We leren ze in vier maanden om positieve impact te maken vanuit ondernemerschap. Ze volgen verschillende workshops, gaan op inspiratietour en gaan aan de slag bij een sociale onderneming of met het starten van een eigen sociale onderneming. Dus heb jij een of meerdere projecten liggen die er maar niet van komen of kun je gewoon wat extra handjes gebruiken? Laat het ons dan weten! We zijn doorlopend op zoek naar sociale ondernemingen waar onze deelnemers mee kunnen werken.

Een innovatieve Utrechtse aanpak voor opvang en integratie

In ons praktijkprogramma rondom (sociaal) ondernemerschap en werk kunnen vluchtelingen én wijkbewoners hun professionele netwerk uitbreiden en ondernemende vaardigheden leren. Zo verbinden we hen aan partners uit ons netwerk, organiseren we workshops over onder andere pitchen en samenwerken, en bieden we een traject voor het starten van een eigen bedrijf aan.

 

We zijn voor ons programma regelmatig op zoek naar ondernemers die een keer een netwerkgesprek met een vluchteling of wijkbewoner willen voeren of bijvoorbeeld willen helpen met het schrijven van een ondernemingsplan.

Samen stimuleren we sociale inkoop

In Buy Social werken we samen met Social Enterprise NL. Gezamenlijk stimuleren wij inkoop bij sociale ondernemingen. Dit doen we door middel van ons Buy Social partnernetwerk, waarbinnen inkopende organisaties concreet aan de slag gaan met sociaal inkopen, onze Buy Social website, waar informatie en inspiratie over inkopen met impact te vinden is, en onze Social Impact Market, waar de producten en diensten van meer dan 200 sociale ondernemingen op staan. Meld je daar aan, dan houden we je op de hoogte van alle relevante evenementen en ontwikkelingen.

Case studies

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk