Illustratie pagina Jongeren | Programma van The Next Generation
The Next Generation

Voor jongeren

Geen saaie, nutteloze kantoorbaan, maar creatief onafhankelijk en flexibel zijn. Veel leren en het liefst ook nog een positieve impact maken. En misschien zelfs een eigen onderneming starten. Tijdens het programma van The Next Generation gaan we samen gaan we op zoek naar hoe we jouw kracht en talent kunnen inzetten om de wereld mooier te maken!

 

The Next Generation is een proeftuin van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw. Met dit actieprogramma zet ZonMw zich in voor een brede invoering van de maatschappelijke diensttijd in de samenleving. Een kans voor jou en andere jongeren in Nederland om van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

In vier maanden aan de slag om positieve impact te maken

De inschrijvingen voor het programma van oktober 2019 zijn gesloten.

 

Wil je meer weten over hoe het programma is opgebouwd? Lees dan snel verder. Wil je graag op de hoogte blijven van toekomstige programma’s in 2020? Of wil je meer weten over het programma? Stuur ons een mail, samen kijken we naar de mogelijkheden. Je kunt ook op de hoogte blijven door je te abonneren op onze nieuwsbrief

Programma

The Next Generation

Programma van The Next Generation
Programma van The Next Generation
Het programma
De voordelen

Kies jouw eigen impact track

In de eerste maand volg je de smartup track, waarin je alles leert over sociaal ondernemen. Je krijgt workshops, kennissessies en we gaan op inspiratietour langs sociale ondernemingen.

 

Daarna kies je voor de impact track van drie maanden die het beste bij jou past. In de meewerktrack matchen we jou aan een sociale onderneming en werk je daar minimaal 1 dag in de week mee, eventueel aan een specifiek project.

 

In de startup track ontwikkel je je eigen sociale startup en krijg je workshops en coaching om je daarbij te helpen. We sluiten het programma gezamenlijk af tijdens het feestelijke slotevent met pitches, certificaten en wellicht de link naar jouw vervolgstap!

What’s in it for you?

  • Je leert en ontwikkelt ondernemende skills van onze experts.
  • Je doet kennis op tijdens de workshops van onze experts, zoals waardepropositie & lean canvas, verdienmodellen, bedrijfsvoering, partners & financiering, branding, storytelling.
  • Je wordt geïnspireerd tijdens een tour langs verschillende sociale ondernemingen.
  • Je leert hoe jij op je eigen manier een positieve bijdrage kunt leveren.
  • Je doet ervaring op bij een sociale onderneming óf zet je eigen startup op.
  • Je gaat aan de slag met je ontwikkeling en wordt daarin gecoacht: wie ben je, wat kun je en wat wil je?
  • Je krijgt na succesvolle afronding van het programma een certificaat als bewijs van je deelname.
Veelgestelde vragen

Alles wat je nog wil weten

Twee handen houden een klok in de lucht | Programma van The Next Generation
Missie van de Social Impact Factory - Vooraanzicht Vredenburg 40 met terras de Utrechter
Spaarvarken| The Next Generation
Tijdsbesteding
Locatie
Kosten

Hoeveel tijd kost The Next Generation?

Afhankelijk van welke track en welke onderneming je kiest, is de tijdsinvestering tussen de 1 en 3 dagen per week. Zo heb je daarnaast nog ruimte voor een (bij)baan of studie. Een ronde duurt in totaal vier maanden, maar als je langer wil doorgaan mag dat natuurlijk ook! Wil je het programma volgen als stageopdracht of binnen je vrije ruimte? Laat ons dan iets weten, samen zoeken we naar de mogelijkheden.

Waar vinden de workshops plaats?

De workshops in de smartup track en de startup track vinden plaats in de Social Impact Factory Utrecht: dé hotspot van sociaal ondernemerschap in Nederland. Kies je ervoor om mee te werken bij een sociaal ondernemer? Dan werk je op de locatie van de sociale onderneming.

Kost deelname geld?

Deelname aan het programma is gratis! En als je geen studenten OV-chipkaart hebt, vergoeden wij jouw reiskosten.

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk