Ian Smeyers en Klaas Bruinsma staan voor Hotel Jansen

Nelis & Hotel Jansen

Hotel Jansen was al een tijdje op zoek naar manieren om socialer te werken. Wij koppelden hen op een Buy Social event aan sociale onderneming Nelis.

Monique Hoed
Auteur
Ian Smeyers en Klaas Bruinsma staan voor Hotel Jansen

Regelmatig organiseert Buy Social, onze samenwerking met Social Enterprise NL, events voor betrokken partners en partijen van de Social Impact Market. Naast inspirerend en verdiepend zijn deze events ook bedoeld om matches te faciliteren. Wij zijn altijd erg verheugd als dat lukt!

Zo sociaal mogelijk ondernemen

Hotel Jansen is gehuisvest in een industrieel uitziend pand aan de Valschermkade in Amsterdam. Het heeft een robuuste uitstraling en veel ramen. Heel. Veel. Ramen. En die moeten regelmatig schoongemaakt worden. Klaas Bruinsma, General Manager bij Hotel Jansen, zag dit als een kans: “We zijn er niet per se mee bezig om heel sociaal naar voren te komen in de markt. Maar we hebben wel gezegd dat we zo sociaal mogelijk willen ondernemen en dat doen we dus ook. Voor klanten en voor medewerkers. Het zou daarom een beetje gek zijn om een glazenwasbedrijf in te huren dat helemaal niet sociaal is.” Dus toen Klaas bij een Buy Social event Ian Smeyers van Nelis Company tegenkwam, was zijn interesse meteen gewekt. Want wie Nelis inhuurt voor glasbewassing, gevelreiniging en onderhoudswerkzaamheden, zorgt ervoor dat een werkzoekende de weg naar de arbeidsmarkt (terug)vindt. 

Anders leren kijken en denken

Vanaf het eerste moment wilden de twee mannen graag samenwerken. Dat had echter wat meer voeten in de aarde dan ze van tevoren dachten. Een collega van Klaas die over gebouwbeheer ging vond de prijs die Nelis voorstelde te hoog en was terughoudend om in onderhandeling te gaan. Voor sociale ondernemers is het soms lastig te verdedigen dat duurzaamheid iets kost, waar het van organisaties iets vraagt om anders te leren kijken en denken. Uiteraard is er een ‘gezond midden’ waar een deal gemaakt kan worden. Dat werd hier gelukkig gedaan.

Gewoon proberen

Wil jij ook impact maken op glasbewassing? Dat kan! Zoals Ian het verwoordt: “Ik zeg altijd tegen organisaties dat ze het gewoon kunnen proberen. Er hoeven geen sleutels bij te worden gemaakt, geen processen te worden aangepast. Wij komen gewoon de ramen wassen.”

Social Impact Factory de Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Reserveer vandaag online