De Nieuwe Gevers

De Nieuwe Gevers is een platform waar professionals aan ideële organisaties worden gekoppeld. Wie hielpen hen met het versnellen van hun impact.

Monique Hoed
Auteur

Veel (startende) sociale ondernemingen worstelen met hun online communicatie en marketing en hebben geen tijd of middelen om hier echt werk van te maken. Tegelijk hebben ze dit nodig om zichzelf te profileren. Aan de andere kant missen veel online designers inspiratie en zingeving in hun dagelijks werk. Julian Hoogendoorn, zelf designer met behoefte aan meer zingeving, besloot in dit gat te springen met zijn platform De Nieuwe Gevers. Wij hielpen hem met het versnellen van zijn impact.

Platform

De Nieuwe Gevers is een platform waar professionals aan ideële organisaties worden gekoppeld. Zij helpen deze organisaties met onder andere design, marketing, communicatie en socials. Samen met onze partners Gemeente Utrecht, VC Utrecht, Alfa Accountants hebben wij tijdens een impact consult meer dan tien tips en adviezen gegeven, waarmee de Nieuwe Gevers daadwerkelijk kon starten. Een aantal concrete resultaten:

  • Gemeente Utrecht kende vanuit het initiatievenfonds een subsidie toe
  • Het online platform werd gebouwd
  • Bijna 200 professionals sloten zich aan (waarvan 25 via ons)
  • We koppelden De Nieuwe Gevers aan interessante partijen uit ons netwerk
  • Alfa Accountants gaf het businessplan een upgrade

Enorm waardevol

Julian was erg blij met onze hulp: “Social Impact Factory heeft ons geholpen met hun grote netwerk. Ons doel was om meer in contact te komen met sociaal ondernemend Utrecht. Dat is aardig gelukt! Zo kwamen wij via het impact consult in contact met Alfa Accountants. Een vooruitstrevende organisatie, die ons tot de dag van vandaag nog steeds helpt met het vormgeven van onze sociale B.V. Daarnaast kwamen via ditzelfde consult in contact met relevante contactpersonen bij Gemeente Utrecht, waardoor we hulp kregen met het formuleren van een goede subsidie aanvraag. Uiteindelijk hebben we de subsidie mogen ontvangen. Iets wat enorm waardevol voor ons was in de eerste fase van ons bedrijf.”

Social Impact Factory de Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Reserveer vandaag online