Nieuwsbrief December 2022

Dit is de nieuwsbrief van december. Vol met actualiteiten, Factory news, Projecten Nieuws, tips en oproepen.

Rafaëla Pelleboer
Team Utrecht

HALLO

De maand november was een bruisende maand. We hebben gasten van 377 boekingen en 206 flexwerkers mogen verwelkomen – exclusief onze eigen members!

Carlijn was namens SIF bij de U-awards, waar Utrecht4GlobalGoals prijzen uitreikte aan initiatieven die zich inzetten voor een groen en eerlijk Utrecht. Voor onze members hebben we Business Dates XL georganiseerd. Een mooie netwerkkans om de ondernemers van bedrijventerrein De Lage Weide te ontmoeten. Volgens onze members een groot succes.

Ook de jassenactie van Stichting Leergeld was een succes. Samen met onze member Elke Dag Beter hebben ze geld ingezameld om kwetsbare gezinnen een kledingpas te geven. Uiteindelijk hebben ze 4500 kledingpassen uitgedeeld, 2500 meer dan het doel!

The Impact Days zijn ook weer geweest. Tijdens deze dagen konden voorbijgangers ‘Game For Goods’ spelen. De winnaars gingen naar huis met impactvolle prijzen, van oa Rebottled en Locals.

1 december verwelkomen we een nieuwe member: Janet van Global Forest Coalition. Welkom Janet! 

Het einde 2022 komt in zicht en wij sluiten het jaar af samen met onze members tijdens onze decemberborrel. Wij, Carlijn, Silvie, Tanja, Nihal, Seija en Rafaela, wensen je gezellige decemberdagen toe. Tot ziens in 2023.

Heb jij iets wat je in onze nieuwsbrief wil zien? Neem dan contact met ons op.

Veel leesplezier!

——————————————————————————————————————————————

ACTUEEL

Het SDG House netwerk viert feest
Het SDG House netwerk viert feest want het netwerk bestaat twee jaar. Onze locatie is een SDG House en samen met 15 andere SDG Houses vormen we een netwerk. Alle locaties zetten zich in om de Sustainable Development Goals onder de aandacht van hun bezoekers te brengen. 

Afgelopen week kwamen vertegenwoordigers van alle Houses bij elkaar om het tweejarig bestaan te vieren in het KIT Royal Tropical Institute. Meer weten over SDG Houses? Bekijk de website.

——————————————————————————————————————————————-

Altijd al willen werken bij Social Impact Factory? Dit is je kans
Het locatieteam van de Social Impact Factory is op zoek naar versterking. Ben jij klantgericht, zakelijk ingesteld en heb je affiniteit met sociaal ondernemerschap? Dan zoeken wij jou!

De juiste kandidaat is een echte teamspeler, werkt nauwkeurig en vindt het leuk om te werken met een ondernemend team. Ook werk je nauw samen met onze horecapartner De Utrechter – Stadsbrasserie & Bar. Eventuele ervaring met locatieverhuur is een pré. De functie is beschikbaar per 1 februari 2023, in overleg eerder/later. 

Interesse om ons team te versterken? Lees hier de volledige vacature en solliciteer!

Hollandse Wilder Land thee in de Factory
Samen met De Utrechter zijn we continu op zoek om ons aanbod groener, socialer en eerlijker te maken. Sinds enkele weken hebben we Wilder Land thee in ons assortiment. Wie (on)kruidenthee van Wilder Land drinkt, draagt direct bij aan het herstel van de Nederlandse biodiversiteit. Hoe meer (on)kruiden Wilder Land zaait bij boeren, hoe meer bijen, vogels en vlinders terugkomen in Nederland.

Boek hier je vergaderplek of werkplek en haal je verse kop Hollandse Wilder Land thee.

SIF member Sofie wint publieksprijs
Wat gaaf! SIF member Sofie heeft de pensioenwegwijzer publieksprijs gewonnen. Een publiek vol pensioenprofessionals gaf Sofie de meeste stemmen, daarmee wonnen ze de publieksprijs van de pensioen3daagse.

Sofie is een social fintech met als doel werken aan je persoonlijke financiën leuker en makkelijker te maken. Ze zien gedrag als sleutel naar een gezonde financiële toekomst en koppelen je dagelijks gedrag dan ook aan je financiën.

Meer weten over Sofie? Klik dan hier.

——————————————————————————————————————————————-

OPROEP

Ontmoet de sociale ondernemer: WeCup
Een Impact030 consult is een bijeenkomst waar een sociale ondernemer persoonlijk advies krijgt van diverse experts uit Utrecht om de impact van hun onderneming te vergroten. Social Impact Factory is één van de experts die haar kennis deelt. In het consult van november kwam ondernemer Jody van WeCup langs. 

Met de nieuwe Europese Wetgeving moeten horecazaken vanaf juli 2023 geld vragen voor wegwerpverpakkingen zoals wegwerpbekers. Ze worden verplicht om herbruikbare alternatieven aan te bieden. Jody heeft met WeCup een oplossing bedacht. 

Wanneer je je aansluit bij WeCup hoef je geen wegwerpbekers meer in te kopen omdat je mee draait in het WeCup re-use systeem. Je hebt minder kosten als ondernemer, je bespaart natuurlijke bronnen en creëert veel minder (zwerf) afval. 

Benieuwd naar hoe het werkt? In deze video wordt het systeem uitgelegd. Sluit je aan bij WeCup door een mail te sturen naar: info@wecup.nl

——————————————————————————————————————————————-

TIP

Kom met kerst eten bij De Utrechter
Geniet met je familie en vrienden van het royale dinerconcept in de Utrechter. Eindeloos veel kleine gerechtjes. Sociaal, culinair en voor ieder wat wils. Bekijk hier het speciale kerstarrangement van De Utrechter. 

Wil je zeker zijn van een tafeltje? Reserveer dan via www.deutrechter.nl of bel (030) 2271857

HappyFest van GeluksBV
8 december is het zover: GeluksBV viert HappyFest! Successen moet je vieren en dat is ook het thema van de avond: ‘Vieren’. Zowel het 5-jarig bestaan van GeluksBV als de mooie dingen die ze afgelopen jaar samen met Utrechtse jongeren in het GeluksCafé hebben neergezet.

Het wordt een avond gevuld met inspirerende, leerzame en leuke activiteiten die allemaal op hun eigen wijze je geluk een boost geven. Zoals meestal op een festival is er eten en drinken, alles vegetarisch en verantwoord.

Ben jij tussen de 20 en 30 jaar oud? Meld je dan hier aan voor het HappyFest. Let op, er zijn nog 20 plekken vrij. 
Het ‘Kleur de Stad’ project is terug
Wandel je graag in de avond door de stad Utrecht? Dan is dit een leuke tip! Na het grote succes van vorig jaar is het project ‘Kleur de Stad’ weer terug. Van 9 december tot en met 8 januari worden meerdere gebouwen in het centrum van Utrecht in het licht gezet door middel van projecties. Mensen konden de afgelopen maanden kleurplaten van de gebouwen inkleuren. Deze zijn omgezet naar projecties, en die kan je bewonderen tijdens een wandelroute. 

Vorige jaar deed ons pand mee. Hieronder zie je hoe dat eruit zag. Kijk hier voor meer informatie over het project. 

——————————————————————————————————————————————-

Je hebt de december editie van de nieuwsbrief uit.
Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory