online marketing

The Fear Of Missing Out

Waar heeft jouw leukste klant NU behoefte aan? Is dat echt anders dan begin maart? Of valt dat eigenlijk wel mee? Hoe creeer je juist nu waarde?

Willemijn Huisman
Auteur
Willemijn Huisman
online marketing

Angst is een fenomeen dat ons de laatste maanden op verschillende manieren probeert te beïnvloeden. De angst om ziek te worden, of iemand uit je directe omgeving, om iemand anders te besmetten, voor de continuïteit van je impact bedrijf en onzekerheid over wat komen gaat. Hoe ga jij daar mee om? 

Mijn devies de laatste maanden is geweest: Wat kan wel! Dus om angst zo min mogelijk podium te geven als mijn raadgever.

Je ziet allerlei bedrijven ‘inspringen op corona’. Sommige doen het charmant en anderen gaan volledig ‘over de top’. En jij vraagt jezelf af: Wat doe ik? Daar ligt ‘the fear of missing out’ op de loer…. Hardnekkig type…..

Wat kan je doen?

Veel gelukkig. Je kan waarde blijven geven. Misschien op een andere manier, maar er zit nog steeds waarde in je bedrijf. Hoe communiceer je dan? Zonder het gevoel een puur commerciële ondernemer te zijn omdat je tijdens deze maanden zichtbaar bent.

Ik heb één antwoord: relevantie

Waar heeft jouw leukste klant NU behoefte aan? Is dat echt anders dan begin maart? Of valt dat eigenlijk wel mee?

Je geeft waarde door antwoord te geven op die behoefte. In je communicatie, in je producten/diensten in contact met de mensen die maatschappelijke impact ook belangrijk vinden.

Hoe weet je zeker dat je relevante content maakt?

Daarvoor heb je twee essentiële ingrediënten nodig: 

  1. Beschrijving van je ideale klant. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Empathy Map. Maak je er niet gemakkelijk van af! Die investering in tijd betaalt zich dik terug.
  2. Varieer in zes typen content: deel kennis (educatie), het resultaat (klanten of impact), stel een vraag, geef je persoonlijke visie of inspiratie, nodig uit en laat af en toe iets achter de schermen zien. 

Met deze basisingrediënten ben je zichtbaar op een manier die bij jou past, ook in deze bizarre weken. Zodat er uiteindelijk meer verbinding, groei en impact komt.

Hopelijk kan jij ‘angst’ zo ook buiten de deur houden. Ik help je graag om angst buiten de deur te houden en je te helpen groeien in zichtbaarheid. Laat me weten als ik je hiermee kan helpen.

In mijn Facebook-groep ‘online marketing voor sociale ondernemers’ deel ik tips over online marketing. Je bent van harte welkom! Vul even de vragen in en dan zie ik je graag daar!

Ben je nu al toe aan meer? Ben je toe aan de volgende stap in online marketing? Wie weet kan ik je helpen met het helder krijgen van je marketing potentie. NU. Voor de toekomst. Ben je klaar voor een spiegel?

Eens in de twee weken maak ik ruimte voor ondernemers uit het netwerk van de Social Impact Factory om in een half uur samen het marketingpotentieel helder te krijgen. Vooraf krijg je een thuiswerkopdracht zodat we daarna een ‘deep dive’ in je impact bedrijf kunnen nemen. Via Zoom gaan we een half uur aan de slag!

Meld je aan via het event via deze link.

Huisman Communiceert

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen