Global Goal 4

Global Goal 4: iedereen naar school!

Global Goal 4: iedereen naar school!. Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen.

Esmé van Dijk
Auteur
Global Goal 4

Wat is impact precies? Wij vinden dat dit heel duidelijk is beschreven in de 17 Global Goals die zijn opgesteld door de VN. Eind september 2015 is er door de Verenigde Naties een nieuwe mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Elke week lichten we een Global Goal uit. 

Deze week Global Goal 4: iedereen naar school!
Hoe kunnen we iedereen gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs geven? En levenslang leren voor iedereen mogelijk maken? Iedereen verdient toch gelijke kansen en de mogelijkheid om zich te kunnen ontwikkelen.

Doel vier zet zich in voor kwaliteit onderwijs voor iedereen wereldwijd! Iedereen zou de basisschool en middelbare school moeten kunnen afmaken. Op school leiden wij de volgende generatie op daarom is het ook belangrijk dat scholieren en studenten kennis en vaardigheden kunnen opdoen over duurzame ontwikkeling, duurzame levensstijlen, mensenrechten en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Trainees in onderwijs
Ken je Trainees in onderwijs? Trainees in onderwijs leidt ondernemende professionals op tot docenten die veranderingen creëren in het voortgezet onderwijs middels een traineeship! Lees hier meer over het thema onderwijs in de blog ‘Wij maken impact: Hoe vernieuwen we het onderwijs?’.
Wil je zelf ook aan de slag?
Ontdek hoe makkelijk het is een bijdrage te leveren aan de 17 global goals: thuis, op school of op je werk. Hulp en/of samenwerkingen voor het realiseren hiervan nodig? Kom woensdagmiddag langs bij Utrecht4Globalgoals hun kantoor in de Social Impact Factory. Meld je aan voor het inloopspreekuur via info@utrecht4globalgoals en vermeld even kort de reden waarover je de teamleden wil spreken.

Maak kennis met ons netwerk