Global Goal 7

Global Goal 7: Schone en betaalbare energie

Global Goal 7: Schone en betaalbare energie. Verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen.

Marit Merkus
Auteur
Global Goal 7

Onze maatschappij zou zich niet zo kunnen ontwikkelen zoals het nu doet zonder energie. Daarom is het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van energie. In dit artikel is meer informatie te vinden over global goal 7, schone en betaalbare energie. 

Global Goal 7: Schone en betaalbare energie. Verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen.

Maar nu..
Een op de vijf mensen heeft op dit moment nog geen toegang tot energie. Maar tegelijkertijd is energie ook een van de grootste problemen van deze eeuw. We halen te veel energie uit kolen, olie en gas. Deze grondstoffen raken een keer op en de brandstof veroorzaakt klimaatverandering. Ten minste 60 procent van de uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door energie.

Global Goal 7: Schone en betaalbare energie
Iedereen moet toegang hebben tot betaalbare, betrouwbare en duurzame energie in 2030. Duurzame energie kunnen we halen uit natuurlijke bronnen als water, wind en zon. We moeten deze bronnen en de technologie waarmee we duurzame energie kunnen opwekken beter onderzoeken. Om moderne en duurzame energie ook in ontwikkelingslanden toegankelijk te maken, moeten we werken aan een betere infrastructuur en technologische vooruitgang.

In de Praktijk
ANNE helpt Alle Nederlanders Naar Energieneutraal. ANNE is een locatie waar je oplossingen en maatregelen kunt bekijken om jouw woning te verduurzamen. Bij ANNE kan je flexwerken en vergaderen. Dagelijks komen professionals samen en werken aan slimme oplossingen voor gasloos wonen en leven. ANNE is een stichting zonder winstoogmerk voor en door participanten. Ken jij andere ondernemingen die werken aan schone en betaalbare energie? Laat het ons weten in de comments.

Zelf aan de slag?
Ontdek hoe makkelijk het is om zelf een bijdrage te leveren: thuis, op school of op je werk. Heb je hulp en/of samenwerkingen voor het realiseren hiervan nodig? Loop woensdagmiddag binnen bij Utrecht4Globalgoals, in de Social Impact Factory.

Our booking system