Lancering

Lancering Stadmakersfonds

Afgelopen donderdag heeft de lancering van het Stadmakersfonds plaatsgevonden. Hét platform voor placemakers én maatschappelijk verantwoorde beleggers.

Marije Hoogendoorn
Auteur
Lancering

Afgelopen donderdag heeft de officiële lancering van het Stadmakersfonds plaatsgevonden, hét platform voor placemakers én maatschappelijk verantwoorde beleggers is daarmee een feit.

Aanwezigen bij de lancering in het Hof van Carthesius waren onder andere Rob van Muilekom (gedeputeerde binnenstedelijke ontwikkeling Provincie Utrecht), Klaas Verschuure (Wethouder Ruimtelijke Otwikkeling, Gemeente Utrecht), Joost Beunderman (Directeur bij het Londense Dark Matter Labs). Samen met vele anderen zijn tot de conclusie gekomen dat Stadmakers-initiatieven met een maatschappelijke impact een noodzaak zijn voor het aantrekkelijk houden van onze steden.

Lancering bij Hof van Cartesius – 9 januari 2020

Wat doet het fonds?

Het fonds ondersteunt ambitieuze Stadmakers bij het realiseren van een haalbare business case. Zij investeert in deze Stadmakers en matcht impact investeerders aan initiatiefnemers. Het Stadmakersfonds helpt Stadmakers door investeerders aan hen te binden en vormt zo een investeringsplatform voor maatschappelijke impact en een mooiere stad. Door het ondertekenen van de start-overeenkomst met de Provincie Utrecht kan het Stadmakersfonds nu de eerste initiatieven financieren. De eerste financiering is de doorontwikkeling van het Hof van Cartesius, een circulaire broedplaats van creatieve bedrijvigheid.

Landelijke lancering

Op 26 maart zal het Stadmakersfonds landelijk lanceren in Pakhuis de Zwijger. Ben jij een Stadmaker met sociale impact of als belegger geïnteresseerd in investeringen met maatschappelijk rendement? Wil jij mee investeren in onze stad? Neem dan contact op met het fonds via fondsmanager@stadmakersfonds.nl.

Bezoek bij interesse of behoefte aan meer informatie de website www.stadmakersfonds.nl en wie weet investeert u binnenkort mee in het mooier maken van uw stad.

Maak kennis met ons netwerk