Global Goal 6

Global Goal 6: Schoon water en sanitair

Global Goal 6: Schoon water en sanitair. Schoon drinkwater en goede en schone sanitaire voorzieningen hebben een positieve invloed op andere Global Goals zoals voedselveiligheid, onderwijs en gezondheid.

Marit Merkus
Auteur
Global Goal 6

Er is genoeg schoon drinkwater voor iedereen op de wereld, maar door problemen zoals een slechte infrastructuur of economie, sterven er elk jaar nog miljoenen mensen aan ziekten die veroorzaakt worden door vervuild drinkwater of slechte hygiëne. 1,8 miljard mensen halen hun drinkwater nog steeds uit vervuilde bronnen.

Hoe geven we iedereen toegang tot schoon drinkwater en schoon en goed sanitair? Hoe kunnen we het vervuilen van water stoppen en een goed werkend waterbeheersysteem wereldwijd realiseren? 

Global Goal 6: Verzeker toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen

Kwaliteit van water
In doel zes is dan ook vastgesteld dat iedereen in 2030 toegang moet hebben tot schoon drinkwater en gebruik moet kunnen maken van schoon en goed sanitair. Er wordt nog steeds veel afval weggegooid in water. Om de kwaliteit van water te verbeteren moet deze vervuiling stoppen en afvalwater moet vaker gezuiverd worden. Ook moeten alle landen in 2030 een goed werkend waterbeheer systeem hebben.

Dopper

Dopper

In de praktijk: Dopper
Je kent vast de waterflessen van Dopper wel. Als sociale onderneming heeft Dopper niet winst als hoofddoel; impact op een betere wereld wel. Dopper streeft naar een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu en waar iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater.

Ontdek hoe makkelijk het is om zelf een bijdrage te leveren: thuis, op school of op je werk. Heb je hulp en/of samenwerkingen voor het realiseren hiervan nodig? Loop woensdagmiddag binnen bij Utrecht4Globalgoals, in de Social Impact Factory.

Our booking system